Gotvach.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Кои ястия можем да овкусим със самардала?Кои ястия можем да овкусим със самардала?
01 Март
Затова, подправите ли ястията си със самардала, задължително намалете солта по рецепта в ястията. Подправката може да се използва в рецепти за тестени изделия....
Как да овкусим ястията с латинкаКак да овкусим ястията с латинка
21 Август
Употребяват се за гарниране отново на студени ястия. Както в кулинарията, така и в медицината, дневната доза латинка е 35—40 г надземни части....
Ароматната лимецова пърленка с моцарелаАроматната лимецова пърленка с моцарела
12 Юли
Много вкусна и ароматна лимецова пърленка с моцарела. Добър апетит!...
Кои са най-ароматните чайове?Кои са най-ароматните чайове?
08 Януари
Представяме ви селекция на най-ароматните чайове, истинска наслада за сетивата. 1. Жасмин Изключително често използвано в ароматните чайове цвете. Жасминът се съчетава чудесно с зелен, бял, черен или улонг чай....
Към кои ястия да добавяме естрагон?Към кои ястия да добавяме естрагон?
06 Юни
В ястията естрагонът се съчетава добре с магданоз, чубрица, шарен пипер и черен пипер. Естрагонът е подходяща подправка за ястия с месо или салати с месо....
В кои ястия да добавяме босилек?В кои ястия да добавяме босилек?
26 Август
Така че, не се колебайте да експериментирате с тази ароматна билка и я оставете да пренесе вашите ястия на следващото ниво....
Към кои ястия да добавяме босилек?Към кои ястия да добавяме босилек?
27 Май
От италианската класика до тайландското къри, тази ароматна билка добавя възхитителна нотка към широка гама от ястия....
Към кои ястия да добавяме кимионКъм кои ястия да добавяме кимион
16 Окт.
1
Една от най-традиционните български подправки се влага в едни от най-любимите ястия. Най-често кимионът се добавя на месни ястия и така любимите кебапчета и кюфтета....
Към кои ястия да добавяме чубрицаКъм кои ястия да добавяме чубрица
25 Септ.
Тя е много ароматна и придава интересен привкус на всяко ястие. С чубрица се подправят всякакви ястия с месо и яхнии....
Сос за рибни ястияСос за рибни ястия
21 Ноем.
1
Ядките се смилат, разбъркват се с чаша вода и се пасират. Разбива се маслото, към което се добавят един по един жълтъците и към тях се прибавя получената смес от бадемовите ядки, малко оцет, захар и сол на вкус. Всичко...
Сос към зеленчукови ястияСос към зеленчукови ястия
02 Дек.
Сервираме към зеленчукови ястия, много е подходящ за картофи, тиквички или патладжан, може и с други....
Зеленчукова подправка за ястияЗеленчукова подправка за ястия
19 Окт.
Всичко се овкусява със сол, добре се разбърква и се оставя да престои около 30 минути. Сместа се пълни в буркани и се съхранява в хладилник. Зеленчуковата подправка е идеална за супи и яхнии....
Сос за рибни ястияСос за рибни ястия
21 Ноем.
1
Ядките се смилат, разбъркват се с чаша вода и се пасират. Разбива се маслото, към което се добавят един по един жълтъците и към тях се прибавя получената смес от бадемовите ядки, малко оцет, захар и сол на вкус. Всичко...
МентаМента
31 Януари
1
Освен обикновената мента и градинската мента, другите видове от семейство Mentha включват ябълковата мента, портокаловата мента, водната мента и корсиканската мента....
Как да овкусим извара?Как да овкусим извара?
10 Окт.
Изварата може да се овкуси както със сладки продукти, така и със солени в зависимост от предпочитанията на човек....
Кои ястия са блажни?Кои ястия са блажни?
08 Януари
Блажни ястия са храни с животински произход или хранителен продукт или гозба, съдържащи в състава си масло, мляко, животинска мазнина, яйца, масло, месо. Блажните ястия са контрапункт на постните рецепти....
Към кои ястия да добавяме Розов пипер?Към кои ястия да добавяме Розов пипер?
26 Април
Ако се чудите с какво да овкусите блюда от риба или пиле, стрийте тънката обвивка на зрънцата с нож или хаванче. Зрънцата са много деликатни и се натрошават лесно....
В кои ястия да добавяме консервирана царевица?В кои ястия да добавяме консервирана царевица?
29 Септ.
Оризови ястия с царевица Добавете консервирана царевица към оризови ястия, като мексикански ориз, за да ги обогатите със сладък вкус и цвят....
Към кои ястия да прибавим кайенски пиперКъм кои ястия да прибавим кайенски пипер
15 Февр.
1
Кайенски пипер се влага най-вече в ястията на южните народи. С него се приготвят редица сосове за месо, овкусяват се храни като печено месо на шиш, ястия със зеленчуци, свинско и телешко....
Към кои ястия да добавяме дафинов листКъм кои ястия да добавяме дафинов лист
03 Август
Най-често се добавя на печени ястия, като картофи и риба на фурна, както и ястия с боб. Дафиновия лист е непретенциозна подправка и се комбинира добре с лук, чесън, хвойна, бахар, черен пипер, оцет....
Към кои ястия да добавяме див чесън?Към кои ястия да добавяме див чесън?
15 Юли
Ето към кои ястия може да добавите див чесън: 1. Задушете го Както бихте направили със спанака, задушете дивия чесън и го използвайте като зеленчук, основа на ястия....
Как да замразим нахутКак да замразим нахут
07 Юли
Ето как да замразите нахут и да го ползвате веднага, щом ви се прииска да хапнете кюфтенца от нахут, яхния с нахут или друго ястие....
Как да изсушим дренкиКак да изсушим дренки
18 Март
След 10-тина дни дренките вече са готови и може да ги приберете и консумирате. През зимата те са изключително полезни за повишаване на енергията и подобряване на имунитета....
Как да карамелизираме лукКак да карамелизираме лук
08 Януари
2
Сложете олио на тигана да загрява. Щом е готово, пуснете вътре лука да се пържи. Трябва да хване златист захар. Прибавете захарта и объркайте добре....
Копривен сос за зеленчукови ястияКопривен сос за зеленчукови ястия
10 Май
Копривеният сос за зеленчукови ястия е готов....