Gotvach.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Кои ястия можем да овкусим със самардала?Затова, подправите ли ястията си със самардала, задължително намалете солта по рецепта в ястията.
Подправката може да се използва в рецепти за тестени изделия....
01 Март
Как да овкусим ястията с латинкаУпотребяват се за гарниране отново на студени ястия.
Както в кулинарията, така и в медицината, дневната доза латинка е 35—40 г надземни части....
21 Август
Ароматната лимецова пърленка с моцарелаМного вкусна и ароматна лимецова пърленка с моцарела.
Добър апетит!...
12 Юли
Кои са най-ароматните чайове?Представяме ви селекция на най-ароматните чайове, истинска наслада за сетивата.
1. Жасмин
Изключително често използвано в ароматните чайове цвете. Жасминът се съчетава чудесно с зелен, бял, черен или улонг чай....
08 Януари
Към кои ястия да добавяме естрагон?В ястията естрагонът се съчетава добре с магданоз, чубрица, шарен пипер и черен пипер.
Естрагонът е подходяща подправка за ястия с месо или салати с месо....
06 Юни
В кои ястия да добавяме босилек?Така че, не се колебайте да експериментирате с тази ароматна билка и я оставете да пренесе вашите ястия на следващото ниво....
26 Август
Към кои ястия да добавяме босилек?От италианската класика до тайландското къри, тази ароматна билка добавя възхитителна нотка към широка гама от ястия....
27 Май
Към кои ястия да добавяме кимионЕдна от най-традиционните български подправки се влага в едни от най-любимите ястия. Най-често кимионът се добавя на месни ястия и така любимите кебапчета и кюфтета....
16 Окт.
1
Към кои ястия да добавяме чубрицаТя е много ароматна и придава интересен привкус на всяко ястие.
С чубрица се подправят всякакви ястия с месо и яхнии....
25 Септ.
Сос за рибни ястияЯдките се смилат, разбъркват се с чаша вода и се пасират.
Разбива се маслото, към което се добавят един по един жълтъците и към тях се прибавя получената смес от бадемовите ядки, малко оцет, захар и сол на вкус. Всичко...
21 Ноем.
1
Сос към зеленчукови ястияСервираме към зеленчукови ястия, много е подходящ за картофи, тиквички или патладжан, може и с други....
02 Дек.
Зеленчукова подправка за ястияВсичко се овкусява със сол, добре се разбърква и се оставя да престои около 30 минути.
Сместа се пълни в буркани и се съхранява в хладилник. Зеленчуковата подправка е идеална за супи и яхнии....
19 Окт.
Сос за рибни ястияЯдките се смилат, разбъркват се с чаша вода и се пасират.
Разбива се маслото, към което се добавят един по един жълтъците и към тях се прибавя получената смес от бадемовите ядки, малко оцет, захар и сол на вкус. Всичко...
21 Ноем.
1
МентаОсвен обикновената мента и градинската мента, другите видове от семейство Mentha включват ябълковата мента, портокаловата мента, водната мента и корсиканската мента....
31 Януари
1
Как да овкусим извара?Изварата може да се овкуси както със сладки продукти, така и със солени в зависимост от предпочитанията на човек....
10 Окт.
Кои ястия са блажни?Блажни ястия са храни с животински произход или хранителен продукт или гозба, съдържащи в състава си масло, мляко, животинска мазнина, яйца, масло, месо. Блажните ястия са контрапункт на постните рецепти....
08 Януари
Към кои ястия да добавяме Розов пипер?Ако се чудите с какво да овкусите блюда от риба или пиле, стрийте тънката обвивка на зрънцата с нож или хаванче. Зрънцата са много деликатни и се натрошават лесно....
26 Април
В кои ястия да добавяме консервирана царевица?Оризови ястия с царевица
Добавете консервирана царевица към оризови ястия, като мексикански ориз, за да ги обогатите със сладък вкус и цвят....
29 Септ.
Към кои ястия да прибавим кайенски пиперКайенски пипер се влага най-вече в ястията на южните народи. С него се приготвят редица сосове за месо, овкусяват се храни като печено месо на шиш, ястия със зеленчуци, свинско и телешко....
15 Февр.
1
Към кои ястия да добавяме дафинов листНай-често се добавя на печени ястия, като картофи и риба на фурна, както и ястия с боб.
Дафиновия лист е непретенциозна подправка и се комбинира добре с лук, чесън, хвойна, бахар, черен пипер, оцет....
03 Август
Към кои ястия да добавяме див чесън?Ето към кои ястия може да добавите див чесън:
1. Задушете го
Както бихте направили със спанака, задушете дивия чесън и го използвайте като зеленчук, основа на ястия....
15 Юли
Как да замразим нахутЕто как да замразите нахут и да го ползвате веднага, щом ви се прииска да хапнете кюфтенца от нахут, яхния с нахут или друго ястие....
07 Юли
Как да изсушим дренкиСлед 10-тина дни дренките вече са готови и може да ги приберете и консумирате. През зимата те са изключително полезни за повишаване на енергията и подобряване на имунитета....
18 Март
Как да карамелизираме лукСложете олио на тигана да загрява. Щом е готово, пуснете вътре лука да се пържи. Трябва да хване златист захар.
Прибавете захарта и объркайте добре....
08 Януари
2