Gotvach.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Калиев ацесулфамКалиевият асцесулфам е изкуствен подсладител, който се използва в хранителната промишленост за придаване на сладък вкус на различни продукти, без да им добавя калории. Той е 200 пъти по-сладък от захарта и има дълъг срок...
01 Март
Вреди от ацесулфам КАцесулфам калий, известен също като ацесулфам К, е изкуствен подсладител. В Европа се отбелязва като E950.
Производителите продават ацесулфам калий под търговската марка Sunett и други....
14 Април
Хранителни подсладители замърсяват чешмяната водаСпоред експертите тези съединения и особено ацесулфамът и захаринът могат да причинят нарушаване на инсулиновия баланс в организма и да доведат до развитието на диабет....
12 Ноем.
ПодсладителиАцесулфамът е обаче е наполовина сладък в сравнение със захарина и притежава 1/4 от сладостта на сукралозата....
06 Юли
2
Колко са безопасни изкуствените подсладители?Ацесулфам К
Ацесулфамът е открит през 1967 г. в Германия. Той е близо 200 пъти по-сладък от захарта, като сладостта ме е почти същата като на аспартама....
28 Януари
Непознатите подсладители и вредата от тяхТака, сукралозата става неусвоима от организма, също като ацесулфам К....
13 Дек.
Колко е допустимият дневен прием на всеки изкуствен подсладител?Ацесулфам К (Е950)
Ацесулфам К също е резултат на случайно откритие от химика Карл Клаус през 1967. Неговата сладост надхвърля около 200 пъти тази на захарта, няма калории, не подлежи на усвояване от организма....
18 Януари
Вече и бозата е пълна с E-таНай-често използваните вредни субстанции са Е 950 (ацесулфам), Е 951 (аспартам), Е 952 (цикламат) и още много други. Коктейлът винаги завършва с добавката Е 954, известна като захарин....
12 Август
1
Изкуствен подсладител е обявен за инсектицидВ нея има смес от ацесулфам К, цикламат, аспартам и захарин....
09 Юни
Неохесперидин дихидрохалконМного често този подсладител се комбинира с други такива, сред които аспартам, сукралоза и калиев ацесулфам....
16 Март
Ползи от изомалтИзомалтът попада в групата на синтетичните заместители като захарин, цикламат, аспартам, калиев ацесулфам и други....
26 Април
Как изкуствените подсладители влияят на кръвната захар и инсулинаНай-често срещаните изкуствени подсладители са аспартам, захарин, ацесулфам К, сукралоза.
Храненето с въглехидрати води до повишаване на кръвната захар....
16 Януари
Продуктите, които експертите по храни не ядатПричината за това решение на експерта са подсладителите в напитките като сукралоза, аспартам, ацесулфам К и неотам, които водят до проблеми с метаболизма, неврологични заболявания, ставни болки, чревни възпаления...
18 Май
4
Внимание! Опасни козунаци заливат пазара за Великден!Нещо повече, захарта в тях е заменена от подсладителя ацесулфин.
Консумацията на изделия, които съдържат ацесулфинът може да бъде опасна за здравето....
29 Април
Най-опасните храни на нашия пазарАцесулфам – Е950, Sweet One. През 1974 г. е признат за бавно действаща отрова, ускоряваща развитието на злокачествените тумори....
06 Август
54
Защо в безалкохолните напитки се слага фенилаланин?В безалкохолните напитки аспартамът обикновено се използва в комбинация с други подсладители, като ацесулфам калий или сукралоза....
15 Февр.
Канцерогенните добавки в храните, които ни тровятКалиев ацесулфам
Той се добавя в желатиновите десерти и дъвките. Сладък е около 200 пъти повече от бялата захар....
20 Окт.
2
СорбитолОсвен това не се налага същите хора да прибягват до продукти със съдържание на ацесулфам, аспартам, сукразит и други изкуствени подсладители....
03 Дек.
Палмова захарЗа момента не е известно палмовата захар да има странични ефекти, за каквито са обвинявани изкуствени подсладители като захарин, ацесулфам К, цикламат, аспартам и др....
02 Септ.
ЗахаринЗахаринът спада към групата на т.нар. силни подсладители, като е 300 пъти по-сладък от захарта (захароза) и приблизително 2 пъти по-сладък от аспартам и ацесулфам К....
07 Април
ЦикламатВ тази група изкуствени подсладители влизат
аспартам (Е951);
ацесулфам К (Е950);
сукралоза(Е955);
захарин (Е954);
неотам и др....
17 Март
НеотамХимиците успели да изпълнят намеренията си, а неотамът се оказал много по-добър от аспартам и ацесулфам К, които след употреба оставят специфичен леко нагарчащ вкус в устата....
22 Юли