Gotvach.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Въвеждат нови правила за етикетите върху хранитеТази промяна се прави с цел потребителите да бъдат по-информирани при избора на определен продукт....
30 Ноем.
Няма да въвеждат нови правила за супермаркетитеСлед гласуване в пленарната зала стана ясно, че правилата за по-строг контрол върху дейността на хранителните вериги у нас няма да бъдат въвеждани....
13 Юли
Колко дълго издържа мляното говеждо месо в хладилника?Ако вече сте отворили опаковката, можете да прехвърлите мляното говеждо месо във фризерен плик и да го етикетирате с датата....
19 Април
Правила за печене на месоРазличните видове месо, особено птичето, се пекат по специални правила, които, ако се нарушат, развалят изцяло вкуса и вида на месото. Особено е важно да се спазват тези правила при месо с плънка....
09 Януари
1
Правилно съхраняване на месоПравилното съхраняване на месото е от изключително значение за неговите вкусови качества, както и за човешкото здраве. За да се запазят месните продукти през летните горещини, най-вече трябва да се отстранят причините...
05 Юни
Основни правила при приготвянето на месоПоради тази причина когато правите супи например, осолявайте бульона едва след като месото е кипнало, а когато го печете или задушавате слагайте солта непосредствено преди то да е готово, или поне след като сте видели...
28 Февр.
2
Въвеждат норма за количеството месо в колбасите ниНовите правила за изготвени от Министерството на земеделието, а целта им е да се преодолее двойния стандарт при храните. В Италия например има изискване безалкохолните напитки да съдържат поне 12% плодов сок....
29 Май
Защо Дания въвежда данък върху червеното месо?И добавя, че е пресметнато, че само говедовъдството произвежда 10 на сто от глобалните емисии на парникови газове, като производството на храни като цяло прави между 19 и 29 на сто....
15 Май
Въдеждат нови правила за приема на антибиотициСпециалистите бяха принудени да въведат нов метод за лечението с антибиотици, тъй като се притесняват от нарастващите случаи на устойчивост към антибиотици....
13 Септ.
Нови етикети за хляба – няма да поскъпваОт следващата година върху хляба ще се поставят нови етикети, чийто шрифт ще е по-голям и ще носи повече информация за качеството и формата на продукта....
31 Май
Етикетите на храните заблуждават потребителитеПроизводителите и търговците са намерили начин, с който едновременно да прикриват част от истината за съставките в храните и да спазват правилата за етикетите в страната....
30 Юни
Какво да си приготвим с мляно агнешко месо?Мляното агнешко месо е много вкусно и е чудесна алтернатива на телешката кайма в много рецепти....
27 Февр.
Калориите на храните задължително върху етикетитеКалориите на всяка храна вече задължително се посочват върху етикетите на храните. За момента изискването е прието доброволно....
15 Дек.
Колко сол се слага на различните видове мляно месо?Солта действа, като прониква в мускулния сок в месото и променя състава на белтъчините и се губи част от водата и разтворените в нея органични съединения. Това води до по-високо осмотично налягане в месото.
Затова,...
03 Април
Правилата на правилно тичанеЗа да бъдат оптимални тези ползи обаче, трябва да знаем основните правила при тичане. То изисква техника различна от тази при ходене....
14 Ноем.
Потребители искат светофари на етикетите на хранитеПроизводителите на хранителни продукти в България да посочват върху етикетите състава на мазнини, наситени мазнини, сол и захар на „принципа на светофара", призовават от асоциация „Активни потребители"....
08 Март
2
Как правилно да варим месоВажно правило при варенето на месото е то да се пуска на цели парчета и по време на варенето да е покрито от водата....
11 Април
Пилешко месо на скараМоже да го изпечете и във фурна - времето за печене е 15 минути в предварително загрята на 180 г фурна.
Поднесете печеното на скара пилешко месце със свежа салата по избор....
13 Март
1
Мляно месо на тиганЗеленчуците се нарязват на едро с изключение на лука, чесъна и лютата чушка.
Запържвате месото и подправяте. Изсипвате зеленчуците при него и задушавате 10 минути под похлупак....
28 Февр.
Печено месо на жарНа другия ден запалете барбекю или камина, когато има хубава жар сложете скара и парчето месо.
Обръщайте скарата на моменти, за да се изпече равномерно от всички страни....
30 Ноем.
Пуешко месо на фурнаПечете пуешкото в предварително загрята фурна на 200 градуса до готовност....
27 Ноем.
Телешко месо на тиганРежем месото на късове с големина не повече от 3-4 см.
3. Загряваме олио в тиган и слагаме месото.
4. Запържваме го леко и когато е полуготово, добавяме солта, чесъна, кимиона и индийското орехче.
5....
09 Април
Конско месо на скараКонското месо се нарязва на пържоли, хубаво се натрива със сол, черен пипер, смлян кимион и се полива с 2 ч.ч. вино в купа. Покрива се и се оставя 3 часа в хладилник....
26 Март
От тази година променят етикетите на месотоНови и по-строги правила за етикиране на месото се въвеждат в цяла Европа година, след като беше разтърсена от мегаскандала за конското месо, което се предлагаше като говеждо....
12 Януари
Разчитайте сами етикетите по плодоветеПо тази причина земеделците са длъжни да им поставят етикети....
01 Окт.