Gotvach.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Паста НормаПаста Норма
01 Април
Лукът се запържва в зехтина. Добавя се чесънът и доматите. Овкусява се със солта, черният пипер. След като е бил осолен патладжанът и оставен да си пусне горчивият сок, се отцежда и запържва. Добре се отцежда от мазнината...
Без конско месо в колбасите, засега!Без конско месо в колбасите, засега!
28 Март
Резултатите от втората, изпратена за изследване партида с още 25 проби от колбаси и други месни продукти, пристигна в средата на миналата седмица....
Паста ала НормаПаста ала Норма
16 Юни
Патладжанът се измива под течаща вода и се нарязва на филийки, дебели около 1 см, без да се обелва от кората. Филийките се подреждат една върху друга и се нарязват на пръчки, дебели около 1 см. Сгорещява се достатъчно...
Бухтички със сирене от детството ниБухтички със сирене от детството ни
28 Август
Пресятото брашно се смесва на сухо със солта, захарта , сиренето и содата. Сипва се по малко хладка вода и се бърка до оформяне на тесто за точене. Точи се на масата и се реже на ромбоиди. Пържат се в сгорещено...
Въвеждат нови правила за етикетите на мляното месоВъвеждат нови правила за етикетите на мляното месо
09 Януари
Въвеждат се специални изискванията и към шрифта на информацията, като се отнема възможността търговците и производителите формално да спазят буквата на наредбата, но да публикуват информацията с твърда малки букви, което...
Защо колбасите могат да ни докарат рак?Защо колбасите могат да ни докарат рак?
30 Ноем.
1
Колбасите и най-вече пушеното месо са изключително канцерогенни, поради което и изключително опасни за здравето....
Защо Дания въвежда данък върху червеното месо?Защо Дания въвежда данък върху червеното месо?
15 Май
Дания обмисля предложение да се въведе данък върху червеното месо, след като правителствени експерти стигнаха до заключението, че изменението на климата е етичен проблем, съобщи Индипендънт. Датският съвет по етика...
Паста ала Норма (Pasta alla Norma)Паста ала Норма (Pasta alla Norma)
18 Дек.
Отгоре на паста ала Норма небрежно слагайте от рикотата и накъсани останалите листа ароматен босилек. Поднесете Паста ала Норма (Pasta alla Norma) на момента докато не топла. Добър апетит!...
Замразяване на месо и колбаси във фризерЗамразяване на месо и колбаси във фризер
20 Септ.
1
Всички видове месо и колбаси са подходящи за замразяване. Начините не се различават особено....
Колбаси без месо само с тези веган рецептиКолбаси без месо само с тези веган рецепти
30 Дек.
Освен че са калорични, много от стандартните колбаси на пазара са с високо съдържание на мазнини, натрий и други подобрители....
Прадедите ни не са яли месо?Прадедите ни не са яли месо?
31 Март
25
Нова теория, лансирана от американски учени, разкрива невероятен факт: че древните хора са били тотални вегетарианци. Всеобщата вегетарианска епоха е продължила до падението на човечеството точно преди потопа. Според антрополозите...
Какво има в колбасите?Какво има в колбасите?
04 Август
4
В саламите и колбасите се съдържа и голямо количество сол. Във варените колбаси – много от тях са меки салами – има голямо съдържание на вода, затова срокът им на годност не е много голям....
Колбасите в испанската кухняКолбасите в испанската кухня
06 Септ.
Няма нищо по-хубаво от това да отпиете глътка хубаво испанско вино, придружено от някой от многобройните видове испански колбаси....
Колбасите намаляват мъжката плодовитостКолбасите намаляват мъжката плодовитост
18 Окт.
Никой контролен орган в България не следи какво количество костно брашно влагат производителите на колбаси на българския пазар....
Спагети с пържен патладжан и рикота - почти ала НормаСпагети с пържен патладжан и рикота - почти ала Норма
16 Юли
Спагети ала норма е типична сицилианска рецепта. Всяка къща там има своя рецепта и всяка претендира да е оригинална....
Кога пулсът е в норма?Кога пулсът е в норма?
24 Юли
Според изследвания, ако температурата е повишена дори с един градус над нормата, пулсът се ускорява с до 10 уд/мин....
Верига производители на месо: БАБХ ни рекетираВерига производители на месо: БАБХ ни рекетира
22 Май
Резултатите от пробата на месото в цеховете на Аладин показват, че то е в норма. Фирмата има и международен сертификат за качество на продуктите си, валиден до 2018 година....
Килограми в норма с ръчна диетаКилограми в норма с ръчна диета
08 Дек.
Количеството на животински мазнини, които можете да приемате на ден, се равнява на горната фаланга на показалеца. Това количество храна може да приемате, без да има каквато и да било опасност за фигурата ви....
Колбасите са вредни за плодовитосттаКолбасите са вредни за плодовитостта
12 Ноем.
1
Учените са убедени, че количеството на колбасите няма особено значение – при всички случаи похапването им ще повлияе в негативен план на мъжката потентност....
Скандално! Пробутват ни сирене, направено от отпадъчно месоСкандално! Пробутват ни сирене, направено от отпадъчно месо
19 Февр.
2
Така наречените имитиращи продукти, наподобяващи сирене, които родните вериги ни предлагат, определено не са възможно най-питателният продукт, който можем да сложим на трапезата си. Но заради сравнително по-ниската им...
Кое е най-вредното за тялото ни месо?Кое е най-вредното за тялото ни месо?
11 Окт.
Дори и да има малко количество вредни вещества, антиоксидантите в зеленчуците, особено в зеленолистните, помагат на тялото ни да се справи с тях....
Клонирано месо на трапезата ни без да знаемКлонирано месо на трапезата ни без да знаем
12 Септ.
Клонирано месо отдавна има на трапезата на жителите на европейските страни. Този шокиращ факт разкри германското издание Дойче веле. От разследването на вестника става ясно, че от години Европа внася сперма, яйцеклетки...
Въвеждат такси за нездравословна храна?Въвеждат такси за нездравословна храна?
11 Юни
Той намира за абсолютно необходимо да се въведат подобни мерки срещу тези нездравословни продукти и рекламираните такива....
Въвеждат стандарт за турската баклаваВъвеждат стандарт за турската баклава
21 Февр.
Турският институт по стандартизация – TSE, с готовност прие предложението за въвеждане на стандарт при баклавата....
Колбасите са бавни убийци - доказаха гоКолбасите са бавни убийци - доказаха го
08 Март
24
Колбасите, произведени по тази технология имат по-ниска хранителна стойност....