Gotvach.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Зелена разядка с цвекло и манголдЗелена разядка с цвекло и манголд
28 Февр.
1
Магданозът, листата от червеното цвекло и манголдът се режат на ситно. Поставяме в дълбок съд и бъркаме всичко това много добре....
Няколко невероятни причини да похапваме ревенНяколко невероятни причини да похапваме ревен
12 Окт.
С листата от ревен, както с всяко друго полезно нещо, не бива да се прекалява. В тях се съдържа оксалова киселина и имат ниска токсичност....
Десет причини да откажете цигаритеДесет причини да откажете цигарите
13 Август
Освен това пушенето може да е причина за появата на много кожни болести, намалява се достига на полезните вещества и витамините до кожата, които й помагат да бъде защитена от повреждане....
Няколко причини да похапвате печен лукНяколко причини да похапвате печен лук
29 Март
Лукът има силно антибактериално действие. Любопитен факт е, че при термична обработка той не губи полезните си качества. При печене лукът губи само част от натрапчивия вкус и миризма, но полезните вещества в него остават...
5 причини да похапвате често помело5 причини да похапвате често помело
26 Януари
Приятните вкусови качества на плода обаче съвсем не са единствената причина той да бъде консумиран. Прекрасното помело има важни ползи за здравето ни и 5 от тях можете да откриете в нашата галерия. page1....
Сериозни причини да похапвате повечко гроздеСериозни причини да похапвате повечко грозде
19 Окт.
Това разбира се прави гроздето особено подходящо и полезно за червата и за черния дроб....
Защо е вредно да похапваме десерти?Защо е вредно да похапваме десерти?
26 Януари
Консумацията на десерти е вредна, освен ако те не са направени предимно от плодове и с употреба на много малки количества захар или на полезен заместител на захарта какъвто са стевия и мед....
Червено Цвекло на ФурнаЧервено Цвекло на Фурна
03 Март
3
Включете фурната да загрява до 190 градуса. Измийте старателно главите цвекло, без да ги белите, и ги изчеткайте със средно мека кухненска четка. Подсушете....
Пълнено цвекло на фурнаПълнено цвекло на фурна
11 Януари
Сварете цвеклото, докато омекне, в подкиселената с оцет вода. Обелете сварените глави и с лъжичка издълбайте средата им, за да се получи тунелче....
Швейцарско цвекло на фурнаШвейцарско цвекло на фурна
11 Юли
Листата от цвеклото се режат на ситно и се смесват със сварените стъбла. Прехвърлят се в тава и се заливат със бешамеловия сос и сиренето. Пече се около 25 мин, или докато сиренето се запече....
Червено цвекло на салатаЧервено цвекло на салата
18 Март
Цвеклото се измива добре и се изпича във фурна. Обелва се и се нарязва на тънки филийки, които се подреждат в буркан. Докато се редят се ръсят със ситно нарязани чесън и магданоз, настъргания хрян и сол....
За какво е полезно цвеклото?За какво е полезно цвеклото?
24 Окт.
Цвеклото е много вкусен зеленчук, а също така и много полезен. За кулинарна употреба се използва само корена на цвеклото. Както знаем то има силно изразен червен цвят....
Дванайсет причини да поканите цвеклото на трапезата сиДванайсет причини да поканите цвеклото на трапезата си
23 Дек.
Има и друга причина цвеклото да притежава определени диетични свойство – то е особено богато на фибри, които подобряват храносмилането ни. 7....
Осем причини да похапваме сини сливи по-честоОсем причини да похапваме сини сливи по-често
26 Август
Но освен много невероятно вкусни сините сливи са безкрайно полезни....
7 важни причини да похапвате повече батати7 важни причини да похапвате повече батати
27 Март
Вижте в галерията ни защо бататите са толкова полезни и специалистите по хранене ги препоръчват. page1. Бататите са източник на фосфор, протеини, желязо, витамин D, витамин А и витамин В-комплекс....
Дами, ето 7 причини да похапвате броколиДами, ето 7 причини да похапвате броколи
30 Окт.
Това растение е родственик със зелето и карфиола, но според специалитет е дори по-полезно от тях. Розичките броколи са богати на витамини и минерали, каквито рядко се срещат в други зеленчуци....
Десет причини да консумираме годжи бериДесет причини да консумираме годжи бери
28 Януари
1
Прочети също за какво е полезно годжи бери и как да си направим чай от годжи бери....
Десет причини да ядем повече карфиолДесет причини да ядем повече карфиол
04 Окт.
Карфиолът е изключително здравословен зеленчук и важен източник на хранителни вещества. Той съдържа уникални растителни съединения. Освен това е лесно приложим към всяка диета. В тази статия ще ви запознаем с 10 здравословни...
Защо е полезно цвеклото?Защо е полезно цвеклото?
18 Септ.
Регулярната консумация на червено цвекло в разнообразни ястия ще ви осигури редовен стомах. Вече знаете защо е полезно цвеклото имате още причини да го похапвате....
Пържено червено цвекло на шайбиПържено червено цвекло на шайби
12 Март
Червеното цвекло не е скъп зеленчук, а е изключително полезен и лесно може да се намери на пазара от есента до пролетта. Предлагам ви една лесна рецепта за приготвянето на тази витаминозна бомба....
Чипс от цвекло на фурнаЧипс от цвекло на фурна
03 Април
Докато не е напълно изстинал не се слага на купчинки, за да не омеква. Вкусен, приятен и много полезен чипс от цвекло на фурна....
Няколко причини да похапваш червен оризНяколко причини да похапваш червен ориз
29 Юли
Червеният ориз е вид неполиран ориз, който има по-висока хранителна стойност в сравнение с белия. Времето за готвене е сравнително повече от това на белия ориз, но има по-приятен вкус. Богат е на фибри, витамин В1 и В2...
МанголдМанголд
18 Февр.
Какво представлява манголдът? Манголът е наричан още спанаково или листно цвекло, но за разлика от цвеклото, корените му са неядливи. Зелените листа имат набраздена текстура, те са дебели и плътни....
Манголд - ползи и приложения на листата от цвеклоМанголд - ползи и приложения на листата от цвекло
25 Април
Всички знаем колко полезно е цвеклото, но малко хора знаят, че и листата му са не по-малко полезни. Римляните са консумирали основно листата на цвеклото....
За какво е полезно червеното цвеклоЗа какво е полезно червеното цвекло
22 Ноем.
Манганът в цвеклото укрепва имунитета и подпомага работата на черния дроб и бъбреците. Противовъзпалителните качества на червеното цвекло са също причина да се консумира заради полезните му свойства....