Gotvach.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Зелена разядка с цвекло и манголдМагданозът, листата от червеното цвекло и манголдът се режат на ситно.
Поставяме в дълбок съд и бъркаме всичко това много добре....
28 Февр.
1
Няколко невероятни причини да похапваме ревенС листата от ревен, както с всяко друго полезно нещо, не бива да се прекалява. В тях се съдържа оксалова киселина и имат ниска токсичност....
12 Окт.
Десет причини да откажете цигаритеОсвен това пушенето може да е причина за появата на много кожни болести, намалява се достига на полезните вещества и витамините до кожата, които й помагат да бъде защитена от повреждане....
13 Август
Няколко причини да похапвате печен лукЛукът има силно антибактериално действие. Любопитен факт е, че при термична обработка той не губи полезните си качества. При печене лукът губи само част от натрапчивия вкус и миризма, но полезните вещества в него остават...
29 Март
5 причини да похапвате често помелоПриятните вкусови качества на плода обаче съвсем не са единствената причина той да бъде консумиран. Прекрасното помело има важни ползи за здравето ни и 5 от тях можете да откриете в нашата галерия.
page1....
26 Януари
Сериозни причини да похапвате повечко гроздеТова разбира се прави гроздето особено подходящо и полезно за червата и за черния дроб....
19 Окт.
Защо е вредно да похапваме десерти?Консумацията на десерти е вредна, освен ако те не са направени предимно от плодове и с употреба на много малки количества захар или на полезен заместител на захарта какъвто са стевия и мед....
26 Януари
Червено Цвекло на ФурнаВключете фурната да загрява до 190 градуса.
Измийте старателно главите цвекло, без да ги белите, и ги изчеткайте със средно мека кухненска четка. Подсушете....
03 Март
3
Пълнено цвекло на фурнаСварете цвеклото, докато омекне, в подкиселената с оцет вода.
Обелете сварените глави и с лъжичка издълбайте средата им, за да се получи тунелче....
11 Януари
Швейцарско цвекло на фурнаЛистата от цвеклото се режат на ситно и се смесват със сварените стъбла.
Прехвърлят се в тава и се заливат със бешамеловия сос и сиренето. Пече се около 25 мин, или докато сиренето се запече....
11 Юли
Червено цвекло на салатаЦвеклото се измива добре и се изпича във фурна. Обелва се и се нарязва на тънки филийки, които се подреждат в буркан.
Докато се редят се ръсят със ситно нарязани чесън и магданоз, настъргания хрян и сол....
18 Март
За какво е полезно цвеклото?Цвеклото е много вкусен зеленчук, а също така и много полезен. За кулинарна употреба се използва само корена на цвеклото. Както знаем то има силно изразен червен цвят....
24 Окт.
Дванайсет причини да поканите цвеклото на трапезата сиИма и друга причина цвеклото да притежава определени диетични свойство – то е особено богато на фибри, които подобряват храносмилането ни.
7....
23 Дек.
Осем причини да похапваме сини сливи по-честоНо освен много невероятно вкусни сините сливи са безкрайно полезни....
26 Август
7 важни причини да похапвате повече бататиВижте в галерията ни защо бататите са толкова полезни и специалистите по хранене ги препоръчват.
page1. Бататите са източник на фосфор, протеини, желязо, витамин D, витамин А и витамин В-комплекс....
27 Март
Дами, ето 7 причини да похапвате броколиТова растение е родственик със зелето и карфиола, но според специалитет е дори по-полезно от тях.
Розичките броколи са богати на витамини и минерали, каквито рядко се срещат в други зеленчуци....
30 Окт.
Десет причини да консумираме годжи бериПрочети също за какво е полезно годжи бери и как да си направим чай от годжи бери....
28 Януари
1
Десет причини да ядем повече карфиолКарфиолът е изключително здравословен зеленчук и важен източник на хранителни вещества. Той съдържа уникални растителни съединения. Освен това е лесно приложим към всяка диета. В тази статия ще ви запознаем с 10 здравословни...
04 Окт.
Защо е полезно цвеклото?Регулярната консумация на червено цвекло в разнообразни ястия ще ви осигури редовен стомах.
Вече знаете защо е полезно цвеклото имате още причини да го похапвате....
18 Септ.
Пържено червено цвекло на шайбиЧервеното цвекло не е скъп зеленчук, а е изключително полезен и лесно може да се намери на пазара от есента до пролетта.
Предлагам ви една лесна рецепта за приготвянето на тази витаминозна бомба....
12 Март
Чипс от цвекло на фурнаДокато не е напълно изстинал не се слага на купчинки, за да не омеква.
Вкусен, приятен и много полезен чипс от цвекло на фурна....
03 Април
Няколко причини да похапваш червен оризЧервеният ориз е вид неполиран ориз, който има по-висока хранителна стойност в сравнение с белия. Времето за готвене е сравнително повече от това на белия ориз, но има по-приятен вкус. Богат е на фибри, витамин В1 и В2...
29 Юли
МанголдКакво представлява манголдът?
Манголът е наричан още спанаково или листно цвекло, но за разлика от цвеклото, корените му са неядливи. Зелените листа имат набраздена текстура, те са дебели и плътни....
18 Февр.
Манголд - ползи и приложения на листата от цвеклоВсички знаем колко полезно е цвеклото, но малко хора знаят, че и листата му са не по-малко полезни.
Римляните са консумирали основно листата на цвеклото....
25 Април
За какво е полезно червеното цвеклоМанганът в цвеклото укрепва имунитета и подпомага работата на черния дроб и бъбреците.
Противовъзпалителните качества на червеното цвекло са също причина да се консумира заради полезните му свойства....
22 Ноем.