Gotvach.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Как да си направим пестоКак да си направим песто
19 Окт.
Как да си направим песто? Първата стъпка за приготвянето на вкусно песто е да начукате чесъна и кедровите ядки заедно с морската сол. За целта използвайте хаванче....
Как да си направим домашна юфкаКак да си направим домашна юфка
12 Май
Вече знаете как да си направите домашна юфка. Добър апетит!...
Как да си направим домашно сиренеКак да си направим домашно сирене
27 Януари
Как да си направим домашно сирене - отговорът на този въпрос може да видите в следващите редове: Първо излейте прясното мляко в дълбока тенджера....
Как да си направим домашно краве сиренеКак да си направим домашно краве сирене
20 Дек.
3
Домашно сирене от краве мляко е толкова вкусно, че вече ще искате винаги сами да си го приготвяте. За сиренето използвам домашно краве мляко....
Как да си направим домашно филе ЕленаКак да си направим домашно филе Елена
03 Ноем.
Филето Елена ще трябва да престои 2-3 седмици, като го държите под наблюдение да не мухляса или пресъхне. Ето как да си направим домашно филе Елена....
Тригуни Да си оближеш пръститеТригуни Да си оближеш пръстите
26 Септ.
1
Предварително се сварява сиропът от захарта и водата и се оставя да се охлади. Заливат се тригуните в тавата и се оставят за 3-4 часа да попие сиропа, после се хапват с наслада. Да ви е сладко!...
Гювеч Да си оближеш пръститеГювеч Да си оближеш пръстите
16 Ноем.
1
Гювечът Да си оближеш пръстите е готов....
Яхния Да си оближеш пръститеЯхния Да си оближеш пръстите
05 Февр.
Яхнията Да си оближеш пръстите е готова....
Свински ребърца Да си оближеш пръститеСвински ребърца Да си оближеш пръстите
14 Септ.
1
Ребрата се измиват хубаво и се слагат в подходяща тенджера с вода (да ги залее), бахара, черния пипер, кромида-обелен и срязан на 4 и солта (който има тенджера под налягане, е за предпочитане - става по-бързо)....
Да си направим магарешка каймаДа си направим магарешка кайма
10 Август
Първото нещо, което трябва да се направи, е месото да се изчисти хубаво от жилките и лойта. След това се стига до смилането на месото. Препоръчва се магарешкото месо да се смели два пъти....
Да си направим кайма за кюфтетаДа си направим кайма за кюфтета
10 Окт.
4
В Турция например използват телешко или агнешко месо за мелене. Приготвянето на каймата продължава, като към вече смляното месо се добавят намокрена среда от хляб, сол, зрял или зелен лук и яйце....
Кебапчета от агнешка кайма с доматен сосКебапчета от агнешка кайма с доматен сос
25 Февр.
Прибавяме каймата, лука, чесъна, кимиона и магданоза. Подправяме със сол и черен пипер. Оформяме с две ръце сместа на малки дебели ролца, дълги около 5 см и овалваме в брашно....
Да си направим соева кайма и кюфтенцаДа си направим соева кайма и кюфтенца
09 Май
1
Можете да използвате готова соева кайма, а можете да си я направите и сами....
Да си направим кайма в домашни условияДа си направим кайма в домашни условия
01 Дек.
2
Всеки се е опитвал, поне някога, да си направи кайма в домашни условия. За тази цел на помощ идва незаменимата мелачка. Всъщност, меленето на месото е една лесна стъпка от целия процес....
Как да си направим заешка каймаКак да си направим заешка кайма
03 Февр.
Най-подходящо при направа на кайма от заешко месо е контрафилето, но резултатът също ще бъде добър и ако използвате плешка или заешко бутче....
Как да си направим патешка кайма?Как да си направим патешка кайма?
31 Юли
От патешка кайма се получават страхотно сочни кюфтенца. За да си направите патешка кайма е нужно да се смели конкретната част от патето, както и при всяко друго месо, което искаме да се превърне в кайма....
Как да си направим хубава кайма?Как да си направим хубава кайма?
27 Окт.
Кайма, още повече хубава кайма не се прави от един вид месо. За приготвянето ѝ се използва смес от телешко, говеждо и агнешко, както и свинско месо, което да подобри качеството на каймата....
Пилаф с агнешка каймаПилаф с агнешка кайма
22 Ноем.
В керамична кръгла форма на дъното се разпределя сготвената агнешка кайма. Заглажда се и отгоре се изсипва ориза и леко се притиска до плътност. Пилафът се поставя в голяма сервизна чиния и се обръща....
Как да си направим агнешки бульон?Как да си направим агнешки бульон?
31 Януари
Как да направите агнешки бульон? За целта ни е необходими само агнешки кокали с остатъчно месо, както и подправки по желание: дафинов лист, магданоз, целина, черен пипер на зърна и сол....
Пълнени чушки с агнешка каймаПълнени чушки с агнешка кайма
09 Септ.
Да ви е сладко с тези пълнени чушки с агнешка кайма....
Великденски лучник с агнешка каймаВеликденски лучник с агнешка кайма
19 Април
Добавяме нарязаните на ситно морков и чушка, каймата и накрая гъбите. Подправяме с червен пипер и сол, като задушаваме, докато остане на мазнина. Овкусяваме готовата плънка с черния пипер и джоджена....
Пълнени патладжани с агнешка каймаПълнени патладжани с агнешка кайма
15 Ноем.
Пълнените патладжани с агнешка кайма са готови....
Богат овчарски пай с агнешка каймаБогат овчарски пай с агнешка кайма
04 Септ.
Разтворте телешкия бульон в топла вода и добавете към сместа, колкото да покрие каймата....
Пролетна супа топчета с агнешка каймаПролетна супа топчета с агнешка кайма
15 Април
Поднесете пролетната супа топчета с агнешка кайма поръсена със свеж магданоз....
Адана кебап с телешка и агнешка каймаАдана кебап с телешка и агнешка кайма
05 Окт.
Адана кебапът с телешка и агнешка кайма е много вкусен....