Gotvach.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Как да си направим пестоКак да си направим песто?
Първата стъпка за приготвянето на вкусно песто е да начукате чесъна и кедровите ядки заедно с морската сол. За целта използвайте хаванче....
19 Окт.
Как да си направим домашно сиренеКак да си направим домашно сирене - отговорът на този въпрос може да видите в следващите редове:
Първо излейте прясното мляко в дълбока тенджера....
27 Януари
Как да си направим домашно краве сиренеДомашно сирене от краве мляко е толкова вкусно, че вече ще искате винаги сами да си го приготвяте.
За сиренето използвам домашно краве мляко....
20 Дек.
3
Как да си направим домашно филе ЕленаФилето Елена ще трябва да престои 2-3 седмици, като го държите под наблюдение да не мухляса или пресъхне.
Ето как да си направим домашно филе Елена....
03 Ноем.
Тригуни Да си оближеш пръститеПредварително се сварява сиропът от захарта и водата и се оставя да се охлади.
Заливат се тригуните в тавата и се оставят за 3-4 часа да попие сиропа, после се хапват с наслада. Да ви е сладко!...
26 Септ.
1
Свински ребърца Да си оближеш пръститеРебрата се измиват хубаво и се слагат в подходяща тенджера с вода (да ги залее), бахара, черния пипер, кромида-обелен и срязан на 4 и солта (който има тенджера под налягане, е за предпочитане - става по-бързо)....
14 Септ.
1
Да си направим магарешка каймаПървото нещо, което трябва да се направи, е месото да се изчисти хубаво от жилките и лойта. След това се стига до смилането на месото. Препоръчва се магарешкото месо да се смели два пъти....
10 Август
Да си направим кайма за кюфтетаВ Турция например използват телешко или агнешко месо за мелене.
Приготвянето на каймата продължава, като към вече смляното месо се добавят намокрена среда от хляб, сол, зрял или зелен лук и яйце....
10 Окт.
4
Кебапчета от агнешка кайма с доматен сосПрибавяме каймата, лука, чесъна, кимиона и магданоза.
Подправяме със сол и черен пипер. Оформяме с две ръце сместа на малки дебели ролца, дълги около 5 см и овалваме в брашно....
25 Февр.
Да си направим соева кайма и кюфтенцаМожете да използвате готова соева кайма, а можете да си я направите и сами....
09 Май
1
Да си направим кайма в домашни условияВсеки се е опитвал, поне някога, да си направи кайма в домашни условия. За тази цел на помощ идва незаменимата мелачка. Всъщност, меленето на месото е една лесна стъпка от целия процес....
01 Дек.
2
Как да си направим заешка каймаНай-подходящо при направа на кайма от заешко месо е контрафилето, но резултатът също ще бъде добър и ако използвате плешка или заешко бутче....
03 Февр.
Как да си направим патешка кайма?От патешка кайма се получават страхотно сочни кюфтенца. За да си направите патешка кайма е нужно да се смели конкретната част от патето, както и при всяко друго месо, което искаме да се превърне в кайма....
31 Юли
Как да си направим хубава кайма?Кайма, още повече хубава кайма не се прави от един вид месо. За приготвянето ѝ се използва смес от телешко, говеждо и агнешко, както и свинско месо, което да подобри качеството на каймата....
27 Окт.
Пилаф с агнешка каймаВ керамична кръгла форма на дъното се разпределя сготвената агнешка кайма. Заглажда се и отгоре се изсипва ориза и леко се притиска до плътност. Пилафът се поставя в голяма сервизна чиния и се обръща....
22 Ноем.
Как да си направим агнешки бульон?Как да направите агнешки бульон?
За целта ни е необходими само агнешки кокали с остатъчно месо, както и подправки по желание: дафинов лист, магданоз, целина, черен пипер на зърна и сол....
31 Януари
Великденски лучник с агнешка каймаДобавяме нарязаните на ситно морков и чушка, каймата и накрая гъбите.
Подправяме с червен пипер и сол, като задушаваме, докато остане на мазнина. Овкусяваме готовата плънка с черния пипер и джоджена....
19 Април
Богат овчарски пай с агнешка каймаРазтворте телешкия бульон в топла вода и добавете към сместа, колкото да покрие каймата....
04 Септ.
Пролетна супа топчета с агнешка каймаПоднесете пролетната супа топчета с агнешка кайма поръсена със свеж магданоз....
15 Април
Адана кебап с телешка и агнешка каймаАдана кебапът с телешка и агнешка кайма е много вкусен....
05 Окт.