Gotvach.bg»Съвети»Как да си направим заешка кайма

Как да си направим заешка кайма

Аника ВойтАника Войт
Мастър Шеф
75202k
Как да си направим заешка кайма

Заешкото месо е един изключителен здравословен вариант и заместител на почти останалите меса.

Нови изследвания на учените показва, че нашият организъм има възможност да усвои 90% от заешкото месо, докато за телешкото например този процент е едва 60 %.

Освен това заешкото месо превъзхожда останалите меса и със съдържащите в себе си фосфор, желязо (почти два пъти повече отколкото в свинското), кобалт и магнезий, както и витамините В6, В12, РР и С.

Холестеринът му е съвсем незначителен, а мазнините - минимални. Протеинът на заешкото месо е особено ценен заради 19-те незаменими аминокиселини. Важно е да се отбележи, че топлинната преработка не изменя качествения им състав, а влияе само на тяхното количество.

Заешка кайма на българския пазар е рядкост. Но вие може да си я приготвите вкъщи, и то съвсем, съвсем лесно и бързо.

Най-подходящо при направа на кайма от заешко месо е контрафилето, но резултатът също ще бъде добър и ако използвате плешка или заешко бутче.

За да не остане прекалено суха каймата, добавете и част от свинско шарено месо - изборът е само ваш. Ако нямате специална месомелачка, може да

накълцате заешкото месо на ситно.

Със заешката кайма, може да приготвите кюфтета, а защо не и мусака. Изборът е ваш.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
Общо гласували: 1
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати