Gotvach.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Листни зеленчуци с пресни смокиниСалатните зеленчуци се заливат с дресинга и се разбъркват.
Салатите се разпределят в 4 чинии. Отгоре се нареждат смокините. Салатите се поръсват с накълцаните орехови ядки и се сервират....
23 Април
2
Диетична салата от листни зеленчуциВсички зеленчуци за салатата със зеле се смесват и се объркват.
Посоляват се и се овкусяват с лимоновия сок и зехтина.
Диетична салата от листни зеленчуци е готова да бъде поднесена....
13 Февр.
Зелените листни зеленчуци - защо са толкова полезниПри приемане на лекарства за разреждане на кръвта, зелениите с тъмни листа трябва да се изключат, защото съдържат витамин К, който има основна роля в съсирването на кръвта.
Вижте също защо да ядем листни зеленчуци....
29 Окт.
Как и защо да накисваме листните зеленчуциДа, след тежките гозби, идва ред именно на листните зеленчуци, които трябва да са на масата ни целогодишно....
09 Май
Най-хранителните листни зеленчуциЕто кои са най-хранителните листни зеленчуци:
Червено цвекло
Червеното цвекло или по-скоро неговите листа са изключително полезни. Те са с високо съдържание на витамини от групите A, C, B6, K....
01 Август
Лесни за отглеждане листни зеленчуциТози листен зеленчук се налага като водещ сред растенията за храна. Обича леко сенчестото място и плодородната хумусна почва. Издържа на ниска температура, но не бива да се отглежда след широка група листни растения....
20 Февр.
Защо да ядем риба?Специалистите по хранене препоръчват два пъти в седмицата в менюто на всеки човек да има включени различни рибни блюда, било то рибка на скара, риба на фурна или рибени чорби и супи. Страните, които имат природни...
27 Окт.
Защо да ядем къриСъщо така в кърито и в неговите листа няма абсолютно никакви мазнини. Ако имате листа от къри и искате да ги превърнете в прах, то ще ви трябват тиган и щипка сол....
23 Февр.
Защо да ядем картофи?Най-много картофи се отглеждат в САЩ, Китай, Русия, Индия и Украйна.
Първите сведения за използване на картофите датират от 8000 година преди Христа в района на днешна Боливия.
Доскоро се смяташе, че картофите не...
22 Май
За ползите от зелените листни зеленчуциПохапването на зелените листни зеленчуци поддържа кожата и косата гладки, здрави и красиви....
14 Май
Защо трябва да ядем яйца?В последното десетилетие яйцата предизвикаха не един и два спора полезни или не толкова полезни са те.
В действителност яйцата са богати на хранителни вещества, включително и на най-важните витамини, минерали и антиоксиданти...
13 Септ.
1
Защо да ядем повече ориз?Добавяйки ориз в менюто ви, вие безспорно увеличавате и приема си на така полезните зеленчуци, плодове и бобови култури. И се наслаждавате на неоспорими ползите от ориза....
22 Февр.
Защо да ядем повече ягоди?Ягодите, този чуден дар на майката Природа, са истинско плодово изкушение! Те примамват с апетитния си вид, приятен аромат и неустоим вкус. Неслучайно са основна съставка на едни от най-известните и обичани плодови десерти...
16 Май
Защо да ядем повече орехи?Орехите са считани за едни от най-здравословните видове ядки заради комбинацията от високо количество витамини, минерали, протеини, здравословни мазнини, фибри и антиоксиданти. Само около 30 грама от тях могат да осигурят...
10 Февр.
Защо да ядем повече мандарини?Не забравяйте и да разнообразявате менюто си с различни други плодове, а също така винаги консумирайте достатъчно зеленчуци, които са отново са много полезни за здравето ни.
Вече знаете защо да ядете мандарини....
18 Дек.
Защо да ядем повече киселец?Листният зеленчук наистина може да се използва в различни варианти.
Киселецът може да се комбинира с кисело мляко, за да се направи богата заливка за салати със сьомга....
01 Май
Защо да ядем повече авокадо?Авокадото е плод, богат на мононенаситени мазнини. Човешкото тяло лесно ги преработва в енергия, помага да се абсорбират мазнините от другите храни. Добавяйте авокадо в салати и супи. Така тялото ви ще има защита срещу...
16 Окт.
Защо да ядем сурови яйца?Процесът на готвене на яйцата унищожава много от ползите им, от които нашият органи толкова отчаяно се нуждае, тъй като природата на протеините и мазнините се променя, когато е изложена на топлина.
Когато се приготвя...
11 Юни
Защо да не ядем яйцаЯйцата са изключително полезни. В жълтъците им се съдържат множество витамини и минерали, а белтъците са източник на незаменими аминокиселини. Освен това се смятат за извор на младостта. Въпреки това веганите се отказват...
06 Февр.
9
Защо да спрем да ядем месоИстините около консумацията на месо са известни вече на голяма част от широката аудитория, но немалко хора все още са в абсолютно неведение относно рисковете от прекомерната консумация на животински продукти.
Трудно е...
20 Май
1
Защо да ядем люто?Лютивите храни могат да бъдат едновременно много полезни и много опасни за здравето на човек. Ползите и вредите от така любимите люти храни на мнозина са в съотношение 50/50, затова, преди да се нахвърлите върху тях,...
04 Дек.
Защо да ядем яйца?Яйцата се страхотна суперхрана. Проучване показва, че хората, които ядат по 1-2 яйца на ден, намаляват общия прием на калории през деня.
Дълго време се смяташе, че яйцата са вредни заради холестерола, но тава не е така...
24 Ноем.
Защо да ядем праскови?В Китай наричат прасковите божествен плод. Прасковата е не само вкусен и сочен плод. Тя е символ на здраве, дълголетие и безсмъртие. Ние познаваме два вида праскови - едните са мъхести, другите са голи и се наричат нектарини...
24 Ноем.
Защо да ядем спанак?Една от важните причини да ядем спанак е, че този зеленчук е важен за здрави кости, коса и кожа. Доказано е че подобрява паметта....
24 Ноем.
Защо да ядем ябълки?Ябълките са много полезни за здравето, без значение техния цвят. Богати са на витамини и минерали, съдържат ценни фибри.
Има много рецепти с ябълки и не е задължително да се хапват в суров вид. Можем да си приготвим...
24 Ноем.