Gotvach.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Листни зеленчуци с пресни смокиниЛистни зеленчуци с пресни смокини
23 Април
2
Салатните зеленчуци се заливат с дресинга и се разбъркват. Салатите се разпределят в 4 чинии. Отгоре се нареждат смокините. Салатите се поръсват с накълцаните орехови ядки и се сервират....
Диетична салата от листни зеленчуциДиетична салата от листни зеленчуци
13 Февр.
Всички зеленчуци за салатата със зеле се смесват и се объркват. Посоляват се и се овкусяват с лимоновия сок и зехтина. Диетична салата от листни зеленчуци е готова да бъде поднесена....
Зелените листни зеленчуци - защо са толкова полезниЗелените листни зеленчуци - защо са толкова полезни
29 Окт.
При приемане на лекарства за разреждане на кръвта, зелениите с тъмни листа трябва да се изключат, защото съдържат витамин К, който има основна роля в съсирването на кръвта. Вижте също защо да ядем листни зеленчуци....
Как и защо да накисваме листните зеленчуциКак и защо да накисваме листните зеленчуци
09 Май
Да, след тежките гозби, идва ред именно на листните зеленчуци, които трябва да са на масата ни целогодишно....
Най-хранителните листни зеленчуциНай-хранителните листни зеленчуци
01 Август
Ето кои са най-хранителните листни зеленчуци: Червено цвекло Червеното цвекло или по-скоро неговите листа са изключително полезни. Те са с високо съдържание на витамини от групите A, C, B6, K....
Лесни за отглеждане листни зеленчуциЛесни за отглеждане листни зеленчуци
20 Февр.
Този листен зеленчук се налага като водещ сред растенията за храна. Обича леко сенчестото място и плодородната хумусна почва. Издържа на ниска температура, но не бива да се отглежда след широка група листни растения....
Защо да ядем риба?Защо да ядем риба?
27 Окт.
Специалистите по хранене препоръчват два пъти в седмицата в менюто на всеки човек да има включени различни рибни блюда, било то рибка на скара, риба на фурна или рибени чорби и супи. Страните, които имат природни...
Защо да ядем къриЗащо да ядем къри
23 Февр.
Също така в кърито и в неговите листа няма абсолютно никакви мазнини. Ако имате листа от къри и искате да ги превърнете в прах, то ще ви трябват тиган и щипка сол....
Защо да ядем картофи?Защо да ядем картофи?
22 Май
Най-много картофи се отглеждат в САЩ, Китай, Русия, Индия и Украйна. Първите сведения за използване на картофите датират от 8000 година преди Христа в района на днешна Боливия. Доскоро се смяташе, че картофите не...
За ползите от зелените листни зеленчуциЗа ползите от зелените листни зеленчуци
14 Май
Похапването на зелените листни зеленчуци поддържа кожата и косата гладки, здрави и красиви....
Защо трябва да ядем яйца?Защо трябва да ядем яйца?
13 Септ.
1
В последното десетилетие яйцата предизвикаха не един и два спора полезни или не толкова полезни са те. В действителност яйцата са богати на хранителни вещества, включително и на най-важните витамини, минерали и антиоксиданти...
Защо да ядем повече ориз?Защо да ядем повече ориз?
22 Февр.
Добавяйки ориз в менюто ви, вие безспорно увеличавате и приема си на така полезните зеленчуци, плодове и бобови култури. И се наслаждавате на неоспорими ползите от ориза....
Защо да ядем повече ягоди?Защо да ядем повече ягоди?
16 Май
Ягодите, този чуден дар на майката Природа, са истинско плодово изкушение! Те примамват с апетитния си вид, приятен аромат и неустоим вкус. Неслучайно са основна съставка на едни от най-известните и обичани плодови десерти...
Защо да ядем повече орехи?Защо да ядем повече орехи?
10 Февр.
Орехите са считани за едни от най-здравословните видове ядки заради комбинацията от високо количество витамини, минерали, протеини, здравословни мазнини, фибри и антиоксиданти. Само около 30 грама от тях могат да осигурят...
Защо да ядем повече мандарини?Защо да ядем повече мандарини?
18 Дек.
Не забравяйте и да разнообразявате менюто си с различни други плодове, а също така винаги консумирайте достатъчно зеленчуци, които са отново са много полезни за здравето ни. Вече знаете защо да ядете мандарини....
Защо да ядем повече киселец?Защо да ядем повече киселец?
01 Май
Листният зеленчук наистина може да се използва в различни варианти. Киселецът може да се комбинира с кисело мляко, за да се направи богата заливка за салати със сьомга....
Защо да ядем повече авокадо?Защо да ядем повече авокадо?
16 Окт.
Авокадото е плод, богат на мононенаситени мазнини. Човешкото тяло лесно ги преработва в енергия, помага да се абсорбират мазнините от другите храни. Добавяйте авокадо в салати и супи. Така тялото ви ще има защита срещу...
Защо да ядем сурови яйца?Защо да ядем сурови яйца?
11 Юни
Процесът на готвене на яйцата унищожава много от ползите им, от които нашият органи толкова отчаяно се нуждае, тъй като природата на протеините и мазнините се променя, когато е изложена на топлина. Когато се приготвя...
Защо да не ядем яйцаЗащо да не ядем яйца
06 Февр.
9
Яйцата са изключително полезни. В жълтъците им се съдържат множество витамини и минерали, а белтъците са източник на незаменими аминокиселини. Освен това се смятат за извор на младостта. Въпреки това веганите се отказват...
Защо да спрем да ядем месоЗащо да спрем да ядем месо
20 Май
1
Истините около консумацията на месо са известни вече на голяма част от широката аудитория, но немалко хора все още са в абсолютно неведение относно рисковете от прекомерната консумация на животински продукти. Трудно е...
Защо да ядем люто?Защо да ядем люто?
04 Дек.
Лютивите храни могат да бъдат едновременно много полезни и много опасни за здравето на човек. Ползите и вредите от така любимите люти храни на мнозина са в съотношение 50/50, затова, преди да се нахвърлите върху тях,...
Защо да ядем яйца?Защо да ядем яйца?
24 Ноем.
Яйцата се страхотна суперхрана. Проучване показва, че хората, които ядат по 1-2 яйца на ден, намаляват общия прием на калории през деня. Дълго време се смяташе, че яйцата са вредни заради холестерола, но тава не е така...
Защо да ядем праскови?Защо да ядем праскови?
24 Ноем.
В Китай наричат прасковите божествен плод. Прасковата е не само вкусен и сочен плод. Тя е символ на здраве, дълголетие и безсмъртие. Ние познаваме два вида праскови - едните са мъхести, другите са голи и се наричат нектарини...
Защо да ядем спанак?Защо да ядем спанак?
24 Ноем.
Една от важните причини да ядем спанак е, че този зеленчук е важен за здрави кости, коса и кожа. Доказано е че подобрява паметта....
Защо да ядем ябълки?Защо да ядем ябълки?
24 Ноем.
Ябълките са много полезни за здравето, без значение техния цвят. Богати са на витамини и минерали, съдържат ценни фибри. Има много рецепти с ябълки и не е задължително да се хапват в суров вид. Можем да си приготвим...