Gotvach.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Защо да ядем повече дюли?Полезните свойства на дюлите са познати на човечеството от дълбока древност. Смята се, че още бащата на медицината Хипократ е препоръчвал този плод като лек за стомашно-чревния тракт. Понеже в дюлята има високо съдържание...
25 Септ.
Защо да ядем повече авокадо?Добавя се в чаша кисело мляко или в салата. Дозата за деня е 1/4 ч. л. и не трябва да се надвишава, защото костилката съдържа танин, а той е полезен в много малки дози....
16 Окт.
Защо да ядем повече ориз?Защо да ядем повече ориз?
Ново проучване и изследване, при което са взели участие повече от 14 хиляди души доказа за пореден път, че яденето на ориз е полезно....
22 Февр.
Защо да ядем повече ягоди?За да се възползвате от всички добри свойства на сочните плодчета, наблягайте на повече рецепти с ягоди или опитайте някоя от нашите ягодови торти....
16 Май
Защо да ядем повече орехи?В козметичните продукти все повече се използва орехът като съставка. Хранителните вещества в тях спомагат за по-бързото зарастване на различни белези и пигментации по кожата....
10 Февр.
Защо да ядем повече мандарини?Ако и вие обичате да си хапвате полезни цитруси, тогава със сигурност ще ви бъде интересно да научите повече за тях.
Защо да ядем повече мандарини?...
18 Дек.
Ето защо да ядем повече фенелСветлозеленият и с анасонов аромат фенел е зеленчук, заслужаващ внимание. Той може да бъде намерен в магазините през цялата година но сезонът му е лятото.
Със средиземноморски произход, той се съчетава добре с продукти...
18 Април
4
Защо да ядем повече пъдпъдъчи яйца?Подобряват метаболизма и действат благотворно на храносмилателната система, макар че не трябва да претоварвате организма с повече от 5 до 6 яйца на ден....
04 Април
Защо да ядем повече черен шоколадВъпреки сладостта на повечето шоколадови продукти на пазара, за черният шоколад, който е натуралният и истински вариант, е характерна една леко горчива нотка, която не се харесва на всекиго....
19 Февр.
Защо да ядем повече пикантни ястияХраненето с лютиви и изобилстващи от остри подправки храни засилва метаболизма, чрез съставката капсаицин подпомага изгарянето на повече мазнини и така неусетно някои излишни килограми се топят....
21 Февр.
Защо да ядем повече пъдпъдъчи яйца?Например витамин В1 в състава им е 3 пъти повече, витамин В2 - 2 пъти, а витамин А - 2. 5 пъти....
05 Февр.
Защо да ядем повече червено цвекло?Но, разбира се, те биха могли да му дойдат в повече. Тогава се намесва цвеклото и съдейства за нормалното функциониране на органа....
01 Дек.
Защо да ядем повече кедрови ядки?От всички видове ядки кедровите са най-скъпите. Но хранителната стойност на кедровите плодове е неоспорима - те съдържат вещества, уникални за човешкото тяло, които могат дълго време да ни дадат здраве.
Какви са ползите...
28 Юли
Защо да ядем повече лук всеки ден?Няма такъв зеленчук, който да не допринася за вашето здраве, но лукът е зеленчук, който е от първите в класацията. Лукът е добър източник на витамини, минерали и фибри и е известно, че предлага различни ползи за здравето...
27 Март
Защо е важно да ядем повече авокадо?Включвайте авокадо ежедневно в менюто си, но и не прекалявайте с количествата му, защото то все пак съдържа близо два пъти повече калории от бананите и близо три пъти повече от крушите и ябълките....
08 Април
Защо да ядем повече ягоди в сезона имПо магазините ягоди можем да намерим още от ранна пролет, но повечето от тях са или транспортирани от далечни земи, или са си европейски, но с цел ранната им поява на пазара, са наторявани с какви ли не химии....
04 Юли
Защо трябва да ядем повече магданоз и копърПолзи от консумацията на магданоз
1) лидер в съдържанието на витамин С - магданозът е с 3 пъти повече, отколкото в лимоните;
2) съдържа фосфор, калций, желязо много повече от всички зеленчуци;
3) подобрява апетита, храносмилането...
16 Ноем.
Защо трябва да ядем кисело мляко всеки ден?Ако обичате кисело мляко, препоръчваме да опитате някоя от рецептите ни за:
- кекс с кисело мляко;
- палачинки с кисело мляко;
- домашно кисело мляко;...
10 Май
Защо ядем повече, отколкото ни се струваНа всеки човек му се е случвало да изяде повече храна от необходимото и после дълбоко да съжалява, че не се е спрял в подходящия момент....
26 Окт.
Защо да ядем картофи?Също така, ако хапвате повече от тях вместо месо, намаляват риска от получаване на инфаркт.
Също така картофите подобряват състоянието на кожата.
Помагат при стрес и депресия....
22 Май
Защо да ядем къриАко искате да си направите маска за коса, то ви трябват само няколко листа къри и малко кисело мляко, които да разбиете до получаването на паста....
23 Февр.
Защо да ядем риба?Специалистите по хранене препоръчват два пъти в седмицата в менюто на всеки човек да има включени различни рибни блюда, било то рибка на скара, риба на фурна или рибени чорби и супи. Страните, които имат природни...
27 Окт.
Защо трябва да ядем повече плодове с калий през лятотоТя препоръчва да си хапваме повече праскови и банани през летните месеци, тъй като така лесно ще може да се нормализира нивото на калий в организма....
18 Юли
Пет причини да ядем повече нарТой помага за облекчаване на болката, за предотвратяване на сърдечно-съдови заболявания, има анти-вирусни свойства и много повече. Ето топ пет на причини, поради които нарът трябва да присъства е менюто ни:
1....
06 Март
10 причини да ядем повече цитрусиПрез лятото се нуждаем от свежи напитки, които да гонят летните горещини. Цитрусите са само част от плодовете, които ни помагат да запазим тонуса си, но можем да кажем, че са основна част от средствата за борба с жегата...
15 Януари