Gotvach.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Защо готвенето в микровълнова фурна е вредно?Ограничете използването на сол, тъй като уреда хиперболизира вкуса на ястието....
25 Ноем.
6
Вредно ли е гранясалото олио?Гранясалото олио е изключително вредно и не трябва да се консумира....
21 Март
Кога да използваме зехтин вместо олио?На кого да се доверим и има ли значение по какъв начин ще използваме олио и зехтин? Отговорът на този въпрос е категорично ДА....
21 Февр.
Готвенето било вредно за талията и здраветоЗа изследването са използвани повече от 2700 жени, които са били на възраст между 42 и 52 години....
19 Дек.
1
Съвети при готвене със сусамово олиоОриентирането сред тях кое е подходящо за готвене и при каква максимална температура, е често трудно за потребителите....
29 Дек.
За какво може да използвате бебешкото олиоЗа мека кожа
Ако искате мека като на бебе кожа, най-логично е да използвате бебешко олио за целта....
09 Юни
Защо пърженото е вредноКоличеството използвана сол в пържените ястия също трябва да се вземе предвид - колкото по-солено е едно ястие, толкова по-вредно е то....
29 Юли
Защо наргилето е вредноЗа изследването учените са използвали 208 души – половината от участниците са пушили наргиле в затворено помещение....
04 Дек.
Чесново олиоМоже да използвате чесновото олио навсякъде, където се предвижда дресинг с олио и чесън....
11 Февр.
Готвенето със слънчогледово олио може да ви причини рак!Отровните химикали, които се отделят при готвене със слънчогледово олио, не са за подценяване....
13 Ноем.
Подправките правят готвеното месо по-малко вредноБиохимиците от Канзас установили, че използването на традиционни растителни подправки, който са естествени антиоксиданти, може да намали хетероциклични амини....
04 Февр.
Защо рафинираното олио не е полезноГотово за използване готварското олио било след почистване и претакане. Безспорно частично рафинираната мазнина е загубвала част от хранителните си качества....
28 Ноем.
ОлиоВажно е да универсално – да има приятен вкус, да е използваемо за пържене, готвене и за салати. Качественото олио трябва да започва да дими при температура над 200 °C, да не пръска и да не се пени....
17 Юни
Паста Алио олиоЧесънът и лютата чушка, нарязани на ситно се запържват в зехтина.
След като чесъна си промени цвета се вади от зехтина с решетъчна лъжица.
Прибавя се босилекът, овкусява се със солта. Сваряват се спагетите и се поднасят...
18 Април
5
Козунак с олиоЗатопляме малко млякото, но не трябва да е горещо. Сипваме го в дълбока купа и в него начупваме маята и разбъркваме до нейното разтваряне. Добавяме 2 с.л. захар и 4 с.л. брашно, смесваме и оставяме да шупне за 15 минути....
03 Април
3
Баница без олиоВ купа разбъркваме прясното мляко, бакпулвера и яйцата. В друг съд (чинийка става) намачкваме сиренето.
Вадим купата, в която ще се пече баницата.
Намазняваме я отдолу, за да не загори и слагаме първата кора. Намазваме...
07 Март
Баница с олиоВ купа изсипваме част от брашното, счупваме 4 яйца, добавяме оцета, захарта, солта, олиото, маята, разбита с водата и бъркаме с лъжица.
След като се смеси всичко хубаво започваме с ръка да месим и да добавяме другата...
16 Март
Алио е олиоЗагрейте зехтина в голям тиган и добавете счукания чесън. След като добие леко златист цвят, го извадете и добавете в съда всички зелени подправки.
Разбъркайте, докато си пуснат аромата на слаб огън. Овкусете със сол...
06 Март
Патладжани в олиоОбелете патладжаните и ги нарежете на филийки. Поръсете ги със сол и оставете да се отцедят от горчилката.
След това ги измийте и подсушете. В тенджера налейте толкова оцет, колкото да покрие патладжаните.
След като...
24 Септ.
Защо рафинираното брашно е вредно?Дотук добре, но защо тогава все по-често се впряга темата, че белият хляб е вреден, след като поколенията ни са показали точно обратното?...
24 Ноем.
Защо да използваме канела?Много използвана съставка е и за приготвяне на различни магии с канела, особено любовни, но нека оставим това за любителите на окултното, а тук да разгледаме ползите за тялото от консумацията на канела....
04 Окт.
Олио от гроздови семки - за какво да го използвамеВключването на полезното масло от гроздови семки във вашето ежедневно готвене може да бъде лесна стъпка към по-здраво сърце....
27 Май
Защо захарта е вредна?Захарта се свързва с представата за сладост и изкушаващ вкус, но и с вреда за здравето. Всъщност сама по себе си захарта не е вредна, ако се консумира в допустими дози. Те са 25-45 грама дневно....
17 Септ.
Защо диетите са вредниПо-голямата част от американците са с наднормено тегло или страдат от затлъстяване. Това са състояния, които носят повишен риск от хронични заболявания. Въпреки че диетата е логичният отговор при наддаване на тегло,...
25 Януари
Какви вреди крие готвенето на газ?Оказва се, че съществуват потенциални вреди от готвенето на газ....
26 Април