Gotvach.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Защо готвенето в микровълнова фурна е вредно?Защо готвенето в микровълнова фурна е вредно?
25 Ноем.
6
Ограничете използването на сол, тъй като уреда хиперболизира вкуса на ястието....
Вредно ли е гранясалото олио?Вредно ли е гранясалото олио?
21 Март
Гранясалото олио е изключително вредно и не трябва да се консумира....
Кога да използваме зехтин вместо олио?Кога да използваме зехтин вместо олио?
21 Февр.
На кого да се доверим и има ли значение по какъв начин ще използваме олио и зехтин? Отговорът на този въпрос е категорично ДА....
Готвенето било вредно за талията и здраветоГотвенето било вредно за талията и здравето
19 Дек.
1
За изследването са използвани повече от 2700 жени, които са били на възраст между 42 и 52 години....
Съвети при готвене със сусамово олиоСъвети при готвене със сусамово олио
29 Дек.
Ориентирането сред тях кое е подходящо за готвене и при каква максимална температура, е често трудно за потребителите....
За какво може да използвате бебешкото олиоЗа какво може да използвате бебешкото олио
09 Юни
За мека кожа Ако искате мека като на бебе кожа, най-логично е да използвате бебешко олио за целта....
Защо пърженото е вредноЗащо пърженото е вредно
29 Юли
Количеството използвана сол в пържените ястия също трябва да се вземе предвид - колкото по-солено е едно ястие, толкова по-вредно е то....
Защо наргилето е вредноЗащо наргилето е вредно
04 Дек.
За изследването учените са използвали 208 души – половината от участниците са пушили наргиле в затворено помещение....
Чесново олиоЧесново олио
11 Февр.
Може да използвате чесновото олио навсякъде, където се предвижда дресинг с олио и чесън....
Готвенето със слънчогледово олио може да ви причини рак!Готвенето със слънчогледово олио може да ви причини рак!
13 Ноем.
Отровните химикали, които се отделят при готвене със слънчогледово олио, не са за подценяване....
Подправките правят готвеното месо по-малко вредноПодправките правят готвеното месо по-малко вредно
04 Февр.
Биохимиците от Канзас установили, че използването на традиционни растителни подправки, който са естествени антиоксиданти, може да намали хетероциклични амини....
Защо рафинираното олио не е полезноЗащо рафинираното олио не е полезно
28 Ноем.
Готово за използване готварското олио било след почистване и претакане. Безспорно частично рафинираната мазнина е загубвала част от хранителните си качества....
ОлиоОлио
17 Юни
Важно е да универсално – да има приятен вкус, да е използваемо за пържене, готвене и за салати. Качественото олио трябва да започва да дими при температура над 200 °C, да не пръска и да не се пени....
Паста Алио олиоПаста Алио олио
18 Април
5
Чесънът и лютата чушка, нарязани на ситно се запържват в зехтина. След като чесъна си промени цвета се вади от зехтина с решетъчна лъжица. Прибавя се босилекът, овкусява се със солта. Сваряват се спагетите и се поднасят...
Козунак с олиоКозунак с олио
03 Април
3
Затопляме малко млякото, но не трябва да е горещо. Сипваме го в дълбока купа и в него начупваме маята и разбъркваме до нейното разтваряне. Добавяме 2 с.л. захар и 4 с.л. брашно, смесваме и оставяме да шупне за 15 минути....
Баница без олиоБаница без олио
07 Март
В купа разбъркваме прясното мляко, бакпулвера и яйцата. В друг съд (чинийка става) намачкваме сиренето. Вадим купата, в която ще се пече баницата. Намазняваме я отдолу, за да не загори и слагаме първата кора. Намазваме...
Баница с олиоБаница с олио
16 Март
В купа изсипваме част от брашното, счупваме 4 яйца, добавяме оцета, захарта, солта, олиото, маята, разбита с водата и бъркаме с лъжица. След като се смеси всичко хубаво започваме с ръка да месим и да добавяме другата...
Алио е олиоАлио е олио
06 Март
Загрейте зехтина в голям тиган и добавете счукания чесън. След като добие леко златист цвят, го извадете и добавете в съда всички зелени подправки. Разбъркайте, докато си пуснат аромата на слаб огън. Овкусете със сол...
Патладжани в олиоПатладжани в олио
24 Септ.
Обелете патладжаните и ги нарежете на филийки. Поръсете ги със сол и оставете да се отцедят от горчилката. След това ги измийте и подсушете. В тенджера налейте толкова оцет, колкото да покрие патладжаните. След като...
Защо рафинираното брашно е вредно?Защо рафинираното брашно е вредно?
24 Ноем.
Дотук добре, но защо тогава все по-често се впряга темата, че белият хляб е вреден, след като поколенията ни са показали точно обратното?...
Защо да използваме канела?Защо да използваме канела?
04 Окт.
Много използвана съставка е и за приготвяне на различни магии с канела, особено любовни, но нека оставим това за любителите на окултното, а тук да разгледаме ползите за тялото от консумацията на канела....
Олио от гроздови семки - за какво да го използвамеОлио от гроздови семки - за какво да го използваме
27 Май
Включването на полезното масло от гроздови семки във вашето ежедневно готвене може да бъде лесна стъпка към по-здраво сърце....
Защо захарта е вредна?Защо захарта е вредна?
17 Септ.
Захарта се свързва с представата за сладост и изкушаващ вкус, но и с вреда за здравето. Всъщност сама по себе си захарта не е вредна, ако се консумира в допустими дози. Те са 25-45 грама дневно....
Защо диетите са вредниЗащо диетите са вредни
25 Януари
По-голямата част от американците са с наднормено тегло или страдат от затлъстяване. Това са състояния, които носят повишен риск от хронични заболявания. Въпреки че диетата е логичният отговор при наддаване на тегло,...
Какви вреди крие готвенето на газ?Какви вреди крие готвенето на газ?
26 Април
Оказва се, че съществуват потенциални вреди от готвенето на газ....