Gotvach.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Защо бобът не увира?Защо бобът не увира?
27 Януари
Ако бобът не увира, може да добавите и 1/2 ч.л. сода бикарбонат....
Защо лещата и бобът увират трудно?Защо лещата и бобът увират трудно?
06 Януари
Това е най-лесният начин за увиране на боб и леща. На всички любители на варивата – това е вашият начин за бързо и лесно приготвяне на любимо ястие....
Защо лещата е здравословна?Защо лещата е здравословна?
24 Ноем.
И ако не сте сигурни в ползите, които лещата доставя на организма, убедете се сами. Знаете ли, че лещата е много полезна за здравето на сърцето?...
Видове леща. Всичко за лещата.Видове леща. Всичко за лещата.
10 Април
Ако обичате леща, препоръчваме да опитате от нашите рецепти за: - супа от леща; - леща на фурна;...
Баница, която не спадаБаница, която не спада
26 Септ.
8
В киселото мляко сложете содата и бакпулвера да шупне, след което го смесете с яйцата, олиото и брашното. Бъркайте до хомогенна смес без бучици. Отделно натрошете сиренето. Вземете една кора, намажете с четка с малко масло...
Шофьорски кекс, който не съхнеШофьорски кекс, който не съхне
28 Юли
1
Чудесен не само за шофьори, но и за празник! Бон апетит!...
Палачинки, които не се късатПалачинки, които не се късат
11 Юни
5
От посочените продукти се получават 8-10 бр. тънки и еластични палачинки, които не се късат...
Пържен ориз не по китайскиПържен ориз не по китайски
24 Април
4
Оризът се измива и сварява в подсолена вода. След като е готов се изцежда и се измива със студена вода. В тенджера се слага зехтин да загрее. Когато зехтинът е готов към него се добавя едро нарязан лук. Когато лукът почервенее...
Любопитни факти за лещата, които не знаетеЛюбопитни факти за лещата, които не знаете
28 Юни
Лещата е предпочитана храна за вегетарианците не само заради състава си, но и заради вкуса си. Кюфтетата от леща напомнят до голяма степен на тези от месо; 3....
Нискокалоричен бананов кекс за (не)трениращиНискокалоричен бананов кекс за (не)трениращи
25 Септ.
2
За този бананов кекс се пасират бананите, добавят се всички течни съставки при тях, разбърква се добре. След това се прибавят всички сухи съставки и се бърка до получаване на хомогенна смес. Диетичният кекс се пече...
Пържен патладжан, който не задържа мазнинаПържен патладжан, който не задържа мазнина
08 Дек.
Имате перфектния пържен патладжан, който не задържа мазнина....
Тиквички, които НЕ замърсяват олиото при пърженеТиквички, които НЕ замърсяват олиото при пържене
09 Юли
Измийте и нарежете тиквичката на колелца. Посолете със сол и оставете така за 10- 15 минути, за да се осоли. Сложете брашното в чиния. Оваляйте всяко едно парченце от двете страни. Изтръскайте от излишното количество....
Кюфтета на тиган, които не задържат мазнинаКюфтета на тиган, които не задържат мазнина
14 Ноем.
Загрява се тиган, само се намазва с малко олио и по скоро печем кюфтетата в тигана от двете страни до апетитен загар, затова и не задържат мазнина....
Тесто за мекици, което не задържа мазнинаТесто за мекици, което не задържа мазнина
26 Ноем.
Това е рецепта за тесто за мекици, които не стават мазни, тъй като не задържат мазнината при пърженето....
Защо не сънувам?Защо не сънувам?
25 Август
Добрият сън е фундаментална част от човешкото здраве. Именно чрез спането тялото ни се възстановява, отпочива, а в този период се извършват и някои жизненоважни процеси. Сънуването е част от него и представлява неволеви...
Защо не отслабвам?Защо не отслабвам?
19 Януари
Загубата на тегло не е лесна работа. За да успеете трябва да промените много вредни навици, които до сега са ви отклонявали от здравословния път. Ето кои са основните грешки, които се допускат: Пропускаме закуската...
Бухнало тесто за мекици, което не задържа мазнинаБухнало тесто за мекици, което не задържа мазнина
27 Януари
Затоплете прясното мляко и водата до 37 градуса, т.е. при потапяне на кутрето топлината да е приятна, а не пареща. Отделете 3 с.л. от топлото прясно мляко, в което активирайте маята с 1 ч.л. захар и 1 ч.л. брашно....
Защо лещата е полезна и как да отслабваме с нея?Защо лещата е полезна и как да отслабваме с нея?
06 Ноем.
За вечеря хапнете 150 г риба на пара и 50 г леща. Вторият ден да започне със 150 йогурт. Обядвайте с 200 г леща, запечена с ориз. Вечеряйте със 150 г зелена салата и 100 грама яхния от леща....
Защо тестото НЕ втасва?Защо тестото НЕ втасва?
26 Май
Защо тестото не втасва? Този въпрос си задават не само начинаещи домакините без опит в кухнята, но и опитни кулинари, които не веднъж или два пъти са правили пухкава питка с кисело мляко и търсят причината къде са сбъркали...
Защо ягодите не раждат?Защо ягодите не раждат?
03 Окт.
Когато очаквате реколта от вкусни ягоди, но в крайна сметка те не дадат плод, не се отчайвайте. Намерете причината ягодите да не родят тази година, за да я коригирате и да имате добра реколта през следващата. Причините...
Защо не цъфтят гладиолите?Защо не цъфтят гладиолите?
01 Дек.
Ако имате гладиола и тя не цъфти, ще се опитаме да отговорим на въпроса защо това се случва в следващите редове. Ето и кои са възможните причини за липса на цъфтеж при гладиолите: 1. Материалът, който използвате за тяхното...
Защо детето не говори?Защо детето не говори?
20 Януари
Причините, поради които детето не говори могат да бъдат различни. Състоянието се обуславя от различни фактори - от физиологията до психологическите аспекти. Квалифициран логопед ще осигури професионална помощ. При първоначалния...
Защо детето не слуша?Защо детето не слуша?
18 Януари
Повечето родители са изправени пред проблема с лошото поведение на децата си в детската градина, в училище, на улицата. Такива непослушни деца обиждат и бият всички онези, които не ги харесват, ръмжат и спорят с всички...
Защо не бухва тестото?Защо не бухва тестото?
11 Дек.
Тайната на вкусния домашен хляб е в хубавото омесеното тесто. То трябва да е меко, лесно да се меси, а оставено на топло - да бухне равномерно и да увеличи значително обема си, за да може хлябът или питката да станат...
Защо маята не шупва?Защо маята не шупва?
10 Дек.
Една от най-важните стъпки при замесването на тесто е активирането на маята. Противно на широко разпространеното схващане, че само прясната мая е жива, а сухата – не, всъщност няма такова нещо като нежива мая. Както мнозина...