Gotvach.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Как да бланшираме спанак?Добре е да се спомене, че ако искате на момента да си хапнете от този полезен зеленчук, изобщо няма за какво да го бланширате....
16 Март
1
Как се бланшира ориз?Времето за бланширане не бива да се пресрочва, защото оризът почва да се разварява. След това оризовите зърна задължително се изплакват със студена вода, за да се прекрати готвенето....
08 Май
Как да замразим нахутЕто как да замразите нахут и да го ползвате веднага, щом ви се прииска да хапнете кюфтенца от нахут, яхния с нахут или друго ястие....
07 Юли
Как да изсушим дренкиОставете ги да се отцедят. Целта на кисненето в подсолена вода е да се премахнат всички малки мушички.
Наредете дренките върху мрежа за сушене. Сложете мрежата на сянка, на подходящо проветриво място....
18 Март
Как да карамелизираме лукСложете олио на тигана да загрява. Щом е готово, пуснете вътре лука да се пържи. Трябва да хване златист захар.
Прибавете захарта и объркайте добре....
08 Януари
2
Как се готви бланширан ориз?Приготвяне на бланширан ориз
По принцип оризът, който е бланширан, се сварява за около 20 минути. Начинът му на приготвяне по нищо се различава от този на обикновения ориз....
06 Ноем.
Как да сварим лесно кестениВече всички знаем как да сварим лесно кестени.
Насладете им се....
06 Август
Как да си направим пестоКак да си направим песто?
Първата стъпка за приготвянето на вкусно песто е да начукате чесъна и кедровите ядки заедно с морската сол. За целта използвайте хаванче....
19 Окт.
Тригуни Да си оближеш пръститеПредварително се сварява сиропът от захарта и водата и се оставя да се охлади.
Заливат се тригуните в тавата и се оставят за 3-4 часа да попие сиропа, после се хапват с наслада. Да ви е сладко!...
26 Септ.
1
Колко време се вари бланширан ориз?Готовият бланширан ориз е бял и пухкав и дори да бъде преварен, зрънцата запазват целостта си. Подходящ е за приготвяне на основни ястия и гарнитури....
25 Април
Как да бланшираме грах?С бланширан грах можете да си приготвите грах яхния, постен грах или телешко с грах....
29 Март
Как да бланшираме броколи?Ако искате да си приготвите броколи, задължително трябва да ги бланширате предварително. Изберете хубави зелени броколи, които са качествени и с крехки стъбла....
28 Окт.
Как да си направим домашна юфкаОхладеното тесто разделете на малки топки, поръсете ги с малко брашно и ги притеснете, така че да могат да минат през машинката за паста....
12 Май
Паштейш да Ната (Portuguese Custard Tarts)Паштейш да Ната (Portuguese Custard Tarts) са страхотен десерт, опитайте!...
07 Май
1
Как да си направим домашно сиренеКак да си направим домашно сирене - отговорът на този въпрос може да видите в следващите редове:
Първо излейте прясното мляко в дълбока тенджера....
27 Януари
Свински ребърца Да си оближеш пръститеРебрата се измиват хубаво и се слагат в подходяща тенджера с вода (да ги залее), бахара, черния пипер, кромида-обелен и срязан на 4 и солта (който има тенджера под налягане, е за предпочитане - става по-бързо)....
14 Септ.
1
Как да изсушим домати във фурнатаОставете ги поне за едно денонощие затворени преди да ги консумирате.
Ако се чудите как да изсушим домати във фурната? Вече знаете какъв е начинът.
Пригответе любимите рецепти за лазаня или паста с тях....
07 Юли
ОризОризът е една от най-древните храни, известна от около 5000 г. пр. Хр. В Китай са се провеждали годишни оризови церемонии още около 2300 г. пр. Хр. Вярва се, че оризът произхожда от Индия и Тайланд.
Оризът става популярен...
05 Март
Как да си направим домашно краве сиренеЦедката с домашното сирене се притиска с тежест, в тавичка с наклон, повдигната с нещо в единия край, за да се оформи питката сирене и да се изцеди добре, така стои около 12 ч....
20 Дек.
3
Как да си направим домашно филе ЕленаФилето Елена ще трябва да престои 2-3 седмици, като го държите под наблюдение да не мухляса или пресъхне.
Ето как да си направим домашно филе Елена....
03 Ноем.
Как да готвим кафяв оризКафявият ориз е много полезна зърнена храна, второто му име е Азиатско чудо. Съдържа много полезни вещества и не позволява да натрупваме мазнини.
Този вид ориз не съдържа глутен и не предизвиква алергии. Има голямо...
30 Септ.
Как да сготвим перфектния оризНе си мислете, че е невъзможно да сготвите пухкав бял ориз, зърната на който да са отделени едно от друго, без да прилича на каша. Възможно е, ако знаете няколко кулинарни тайни, като точното количество вода, топлината и...
29 Юли
14