Gotvach.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Басмати с адзуки и мунгБасмати с адзуки и мунг
09 Март
1
Миксът от боб мунг, боб адзуки и останалите варива се измива и се накисва за 6-7 часа във вода....
Боб адзукиБоб адзуки
14 Септ.
3
Адзуки боб може да се съхранява от 6 до 12 месеца на сухо и прохладно място. Боб адзуки в кулинарията Боб адзуки е превъзходен за бобени салати и ястия с ориз....
Вкусни рецепти с боб адзукиВкусни рецепти с боб адзуки
29 Юли
Ето някои интересни и вкусни рецепти с боб адзуки: Салата с боб Адзуки Необходими продукти: 250 г боб Адзуки, 2 домата, 1 краставица, 3 моркова, 2 зелени чушки, 1/2 връзка магданоз, 1 авокадо, 10 маслини без костилки...
Адзуки боб - диетичен и хранителенАдзуки боб - диетичен и хранителен
12 Ноем.
У нас все по-популярен е става един екзотичен сорт – боб адзуки. Негов отличителен белег е специфичната бяла чертичка. Кралският боб адзуки идва от Изтока. Има наситен червен цвят....
Здравословни ползи от боб адзукиЗдравословни ползи от боб адзуки
09 Януари
Боб адзуки е малък червено-кафяв боб, който е изключително вкусен и сладък. Използва се често за направата на японски десерти....
Как да готвим правилно боб?Как да готвим правилно боб?
26 Юли
Готви се по около 50 начина и е целогодишна храна. У нас традиционно се отглежда и използва боб....
Боб пинто - характериситика и какво да готвим с негоБоб пинто - характериситика и какво да готвим с него
15 Август
Така подготвен, бобът се вари за 1 минута на силен огън, след това котлонът се намалява и се готви между 2 и 4 часа, докато бобът омекне....
Как се готви червен боб?Как се готви червен боб?
03 Окт.
Колко време и как се готви червен боб, който предварително не е бил накиснат? Бобът без предварително накисване също може да се приготви по-бързо с някои техники....
Как се готви зелен бобКак се готви зелен боб
19 Дек.
За да приготвите ястия от зелен фасул, желателно е да използвате съвсем млади зелени шушулки. Те са по-нежни и вкусът им придава невероятна свежест на ястията. Презрелият зелен фасул се приготвя по-бавно, той не е толкова...
Как да замразим нахутКак да замразим нахут
07 Юли
Ето как да замразите нахут и да го ползвате веднага, щом ви се прииска да хапнете кюфтенца от нахут, яхния с нахут или друго ястие....
Как да изсушим дренкиКак да изсушим дренки
18 Март
Оставете ги да се отцедят. Целта на кисненето в подсолена вода е да се премахнат всички малки мушички. Наредете дренките върху мрежа за сушене. Сложете мрежата на сянка, на подходящо проветриво място....
Как да карамелизираме лукКак да карамелизираме лук
08 Януари
2
Сложете олио на тигана да загрява. Щом е готово, пуснете вътре лука да се пържи. Трябва да хване златист захар. Прибавете захарта и объркайте добре....
Гювеч Да си оближеш пръститеГювеч Да си оближеш пръстите
16 Ноем.
1
Гювечът Да си оближеш пръстите е готов....
Яхния Да си оближеш пръститеЯхния Да си оближеш пръстите
05 Февр.
Яхнията Да си оближеш пръстите е готова....
Тригуни Да си оближеш пръститеТригуни Да си оближеш пръстите
26 Септ.
1
Предварително се сварява сиропът от захарта и водата и се оставя да се охлади. Заливат се тригуните в тавата и се оставят за 3-4 часа да попие сиропа, после се хапват с наслада. Да ви е сладко!...
Как да си направим пестоКак да си направим песто
19 Окт.
Как да си направим песто? Първата стъпка за приготвянето на вкусно песто е да начукате чесъна и кедровите ядки заедно с морската сол. За целта използвайте хаванче....
Как да сварим лесно кестениКак да сварим лесно кестени
06 Август
Вече всички знаем как да сварим лесно кестени. Насладете им се....
Как се готви зелен боб?Как се готви зелен боб?
23 Ноем.
Готви се много бързо и лесно, защото има нужда от много по-малко топлинна обработка от пресен зелен боб, въпреки че зависи от сорта на боба. В днешно време има зелен боб, който е много крехък, има закръглена форма....
Как да консервираме бобКак да консервираме боб
25 Май
Консервирането на боб би ни спестило много време, а и по този начин ще имаме подръка почти готова манджа, когато бързаме. Можете да консервирате както бял боб (стар фасул), така и зелен боб. Ако решите да консервирате...
Как да засадим бобКак да засадим боб
06 Дек.
Да си отгледате сами боб в градината, има няколко предимства: лесна грижа, обогатяване на почвата с азот, студоустойчивост. Но за това трябва да знаете как да засадите боб, какви са моделите на отглеждане и някои други тънкости...
БобБоб
02 Септ.
Бобът адзуки е чудесно допълнение на ориз и салати. Той е лесно смилаем и увира много бързо. Черен боб Адзуки - това е черната версия на обикновен адзуки боб....
Свински ребърца Да си оближеш пръститеСвински ребърца Да си оближеш пръстите
14 Септ.
1
Ребрата се измиват хубаво и се слагат в подходяща тенджера с вода (да ги залее), бахара, черния пипер, кромида-обелен и срязан на 4 и солта (който има тенджера под налягане, е за предпочитане - става по-бързо)....
Паштейш да Ната (Portuguese Custard Tarts)Паштейш да Ната (Portuguese Custard Tarts)
07 Май
1
Паштейш да Ната (Portuguese Custard Tarts) са страхотен десерт, опитайте!...
Как да си направим домашна юфкаКак да си направим домашна юфка
12 Май
Охладеното тесто разделете на малки топки, поръсете ги с малко брашно и ги притеснете, така че да могат да минат през машинката за паста....
Как да си направим домашно сиренеКак да си направим домашно сирене
27 Януари
Как да си направим домашно сирене - отговорът на този въпрос може да видите в следващите редове: Първо излейте прясното мляко в дълбока тенджера....