Gotvach.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Как да си направим пестоКак да си направим песто
19 Окт.
Как да си направим песто? Първата стъпка за приготвянето на вкусно песто е да начукате чесъна и кедровите ядки заедно с морската сол. За целта използвайте хаванче....
Как да си направим домашна юфкаКак да си направим домашна юфка
12 Май
Вече знаете как да си направите домашна юфка. Добър апетит!...
Как да си направим домашно сиренеКак да си направим домашно сирене
27 Януари
Как да си направим домашно сирене - отговорът на този въпрос може да видите в следващите редове: Първо излейте прясното мляко в дълбока тенджера....
Как да си направим домашно краве сиренеКак да си направим домашно краве сирене
20 Дек.
3
Цедката с домашното сирене се притиска с тежест, в тавичка с наклон, повдигната с нещо в единия край, за да се оформи питката сирене и да се изцеди добре, така стои около 12 ч....
Как да си направим домашно филе ЕленаКак да си направим домашно филе Елена
03 Ноем.
Филето Елена ще трябва да престои 2-3 седмици, като го държите под наблюдение да не мухляса или пресъхне. Ето как да си направим домашно филе Елена....
Да си направим френска закускаДа си направим френска закуска
05 Септ.
Към френската закуска се добавят също така различни по вид пресни плодове, но не цели, а нарязани на парченца. Четири парченца праскова са достатъчна добавка към френската закуска....
Как да си направим къдрици с пресаКак да си направим къдрици с преса
24 Август
При първия хванете с пресата кичура на половина и бавно смъквайте пресата надолу по косъма до края на косата. Колкото по-бързо придвижвате пресата, толкова по-малка ще бъде къдрицата....
Да си направим пяна на капучино или кафеДа си направим пяна на капучино или кафе
22 Май
Лесно ще направите ефектна пяна за капучино и кафе, ако имате кафе машина с приставка за пара, с чиято помощ ще направите млечна пяна....
КапучиноКапучино
11 Дек.
Капучиното е готово....
Как да направим оригинално френско клафутиКак да направим оригинално френско клафути
08 Окт.
Това е един от най-вкусните и същевременно лесни за приготвяне десерти от френската кухня. Вкусът му е много нежен, прилича донякъде на ефирен мус....
Капучино бишкотиКапучино бишкоти
06 Май
3
Характерно е, че е винаги с диагонална форма и винаги се пече два пъти, за да е препечена и суха и с дълъг срок на годност. Капучино бишкотите са готови....
Крем КапучиноКрем Капучино
13 Януари
В чаша с хладка вода изсипваме един желатин, разбъркваме го с лъжица и оставяме да набъбне за пет минути. В купа с гореща вода поставяме чашата с желатина и разбъркваме, докато се разтвори....
Капучино фредоКапучино фредо
03 Август
Захарният сироп се приготвя предварително, защото трябва да изстине. Приготвя се 1:1. В железен съд се слагат 1 ч.ч. захар и 1 ч.ч. вода. Оставя се на котлона, докато захарта се разтопи. Оставя се да се охлади....
Капучино кексчетаКапучино кексчета
04 Април
Разбиваме яйцето с маслото и двата вида захар. Добавяме млякото и другите съставки. Тестото се забърква набързо. Във формичките за кексчета слагаме хартиени капсули и се пълним до 2/3. Печем на 180 градуса около 25...
Чийзкейк КапучиноЧийзкейк Капучино
12 Април
Полученият блат се пече 10 минути на 170 градуса, след което се оставя да изстине. В тенджера се смесват водата, канелата и нескафето. Щом се разтворят добре, сместа се отдръпва от котлона....
Как се прави кафе във френска пресаКак се прави кафе във френска преса
04 Дек.
Какво е френска преса? Френската преса е цилиндричен, малък уред с бутало и вградена филтърна решетка, която пресова гореща вода, през смляно кафе. Създава земен, богат вкус на ежедневната чаша кафе....
Замразено сладоледено капучиноЗамразено сладоледено капучино
02 Юни
Оставя се да се замрази за още 2 часа. Половин час преди сервиране се оставя в хладилника, за да се отпусне. Сервира се, като се оформят топки и се поръсват с какао на прах....
Ледено лятно капучиноЛедено лятно капучино
14 Юли
Не разбърквайте, за да придобие преливащ се ефект. И като всяко капучино, това също си има пяна, наподобяваща каймак....
Как да направим истински френски хляб у домаКак да направим истински френски хляб у дома
30 Март
Въпреки че може да изглежда обезсърчително да направите традиционен френски хляб от нулата, всъщност е доста лесно с правилните техники и инструменти....
Обърнато Капучино (Далгона кафе)Обърнато Капучино (Далгона кафе)
02 Окт.
Тази много популярна кафе напитка се нарича още обърнато капучино. За приготвянето ѝ е необходимо да се смесят в равни количества инстантно кафе, бяла захар и гореща вода....
Как да замразим нахутКак да замразим нахут
07 Юли
Ето как да замразите нахут и да го ползвате веднага, щом ви се прииска да хапнете кюфтенца от нахут, яхния с нахут или друго ястие....
Как да изсушим дренкиКак да изсушим дренки
18 Март
Оставете ги да се отцедят. Целта на кисненето в подсолена вода е да се премахнат всички малки мушички. Наредете дренките върху мрежа за сушене. Сложете мрежата на сянка, на подходящо проветриво място....
Как да карамелизираме лукКак да карамелизираме лук
08 Януари
2
Сложете олио на тигана да загрява. Щом е готово, пуснете вътре лука да се пържи. Трябва да хване златист захар. Прибавете захарта и объркайте добре....
Как да избираме цитрус пресаКак да избираме цитрус преса
01 Юли
За да си приготвите фреш обаче ще Ви бъде необходима цитрус преса или някакъв по-голям кухненски робот. Ето какво е важно да знаете когато избирате какъв уред ще използвате, за да си направите фреш: 1....
Как да си направим френски лучен микс за супаКак да си направим френски лучен микс за супа
11 Април
Ако се подправят френски ястия, както и каквито и да е други гозби с него, сместа се добавя в сух вид. Вижте още от най-популярните френски подправки....