Gotvach.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Как да си направим пестоКак да си направим песто?
Първата стъпка за приготвянето на вкусно песто е да начукате чесъна и кедровите ядки заедно с морската сол. За целта използвайте хаванче....
19 Окт.
Как да си направим домашно сиренеКак да си направим домашно сирене - отговорът на този въпрос може да видите в следващите редове:
Първо излейте прясното мляко в дълбока тенджера....
27 Януари
Как да си направим домашно краве сиренеЦедката с домашното сирене се притиска с тежест, в тавичка с наклон, повдигната с нещо в единия край, за да се оформи питката сирене и да се изцеди добре, така стои около 12 ч....
20 Дек.
3
Как да си направим домашно филе ЕленаФилето Елена ще трябва да престои 2-3 седмици, като го държите под наблюдение да не мухляса или пресъхне.
Ето как да си направим домашно филе Елена....
03 Ноем.
Да си направим френска закускаКъм френската закуска се добавят също така различни по вид пресни плодове, но не цели, а нарязани на парченца. Четири парченца праскова са достатъчна добавка към френската закуска....
05 Септ.
Как да си направим къдрици с пресаПри първия хванете с пресата кичура на половина и бавно смъквайте пресата надолу по косъма до края на косата.
Колкото по-бързо придвижвате пресата, толкова по-малка ще бъде къдрицата....
24 Август
Да си направим пяна на капучино или кафеЛесно ще направите ефектна пяна за капучино и кафе, ако имате кафе машина с приставка за пара, с чиято помощ ще направите млечна пяна....
22 Май
Как да направим оригинално френско клафутиТова е един от най-вкусните и същевременно лесни за приготвяне десерти от френската кухня.
Вкусът му е много нежен, прилича донякъде на ефирен мус....
08 Окт.
Капучино бишкотиХарактерно е, че е винаги с диагонална форма и винаги се пече два пъти, за да е препечена и суха и с дълъг срок на годност.
Капучино бишкотите са готови....
06 Май
3
Крем КапучиноВ чаша с хладка вода изсипваме един желатин, разбъркваме го с лъжица и оставяме да набъбне за пет минути. В купа с гореща вода поставяме чашата с желатина и разбъркваме, докато се разтвори....
13 Януари
Капучино фредоЗахарният сироп се приготвя предварително, защото трябва да изстине. Приготвя се 1:1. В железен съд се слагат 1 ч.ч. захар и 1 ч.ч. вода.
Оставя се на котлона, докато захарта се разтопи. Оставя се да се охлади....
03 Август
Капучино кексчетаРазбиваме яйцето с маслото и двата вида захар. Добавяме млякото и другите съставки.
Тестото се забърква набързо. Във формичките за кексчета слагаме хартиени капсули и се пълним до 2/3.
Печем на 180 градуса около 25...
04 Април
Чийзкейк КапучиноПолученият блат се пече 10 минути на 170 градуса, след което се оставя да изстине.
В тенджера се смесват водата, канелата и нескафето. Щом се разтворят добре, сместа се отдръпва от котлона....
12 Април
Как се прави кафе във френска пресаКакво е френска преса?
Френската преса е цилиндричен, малък уред с бутало и вградена филтърна решетка, която пресова гореща вода, през смляно кафе. Създава земен, богат вкус на ежедневната чаша кафе....
04 Дек.
Замразено сладоледено капучиноОставя се да се замрази за още 2 часа.
Половин час преди сервиране се оставя в хладилника, за да се отпусне. Сервира се, като се оформят топки и се поръсват с какао на прах....
02 Юни
Ледено лятно капучиноНе разбърквайте, за да придобие преливащ се ефект.
И като всяко капучино, това също си има пяна, наподобяваща каймак....
14 Юли
Как да направим истински френски хляб у домаВъпреки че може да изглежда обезсърчително да направите традиционен френски хляб от нулата, всъщност е доста лесно с правилните техники и инструменти....
30 Март
Обърнато Капучино (Далгона кафе)Тази много популярна кафе напитка се нарича още обърнато капучино.
За приготвянето ѝ е необходимо да се смесят в равни количества инстантно кафе, бяла захар и гореща вода....
02 Окт.
Как да замразим нахутЕто как да замразите нахут и да го ползвате веднага, щом ви се прииска да хапнете кюфтенца от нахут, яхния с нахут или друго ястие....
07 Юли
Как да изсушим дренкиОставете ги да се отцедят. Целта на кисненето в подсолена вода е да се премахнат всички малки мушички.
Наредете дренките върху мрежа за сушене. Сложете мрежата на сянка, на подходящо проветриво място....
18 Март
Как да карамелизираме лукСложете олио на тигана да загрява. Щом е готово, пуснете вътре лука да се пържи. Трябва да хване златист захар.
Прибавете захарта и объркайте добре....
08 Януари
2
Как да избираме цитрус пресаЗа да си приготвите фреш обаче ще Ви бъде необходима цитрус преса или някакъв по-голям кухненски робот. Ето какво е важно да знаете когато избирате какъв уред ще използвате, за да си направите фреш:
1....
01 Юли
Как да си направим френски лучен микс за супаАко се подправят френски ястия, както и каквито и да е други гозби с него, сместа се добавя в сух вид.
Вижте още от най-популярните френски подправки....
11 Април