Gotvach.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Как да замразим нахутКак да замразим нахут
07 Юли
Ето как да замразите нахут и да го ползвате веднага, щом ви се прииска да хапнете кюфтенца от нахут, яхния с нахут или друго ястие....
Как да изсушим дренкиКак да изсушим дренки
18 Март
Оставете ги да се отцедят. Целта на кисненето в подсолена вода е да се премахнат всички малки мушички. Наредете дренките върху мрежа за сушене. Сложете мрежата на сянка, на подходящо проветриво място....
Как да карамелизираме лукКак да карамелизираме лук
08 Януари
2
Сложете олио на тигана да загрява. Щом е готово, пуснете вътре лука да се пържи. Трябва да хване златист захар. Прибавете захарта и объркайте добре....
Гювеч Да си оближеш пръститеГювеч Да си оближеш пръстите
16 Ноем.
1
Гювечът Да си оближеш пръстите е готов....
Яхния Да си оближеш пръститеЯхния Да си оближеш пръстите
05 Февр.
Яхнията Да си оближеш пръстите е готова....
Тригуни Да си оближеш пръститеТригуни Да си оближеш пръстите
26 Септ.
1
Предварително се сварява сиропът от захарта и водата и се оставя да се охлади. Заливат се тригуните в тавата и се оставят за 3-4 часа да попие сиропа, после се хапват с наслада. Да ви е сладко!...
Как да сварим лесно кестениКак да сварим лесно кестени
06 Август
Вече всички знаем как да сварим лесно кестени. Насладете им се....
Как да си направим пестоКак да си направим песто
19 Окт.
Как да си направим песто? Първата стъпка за приготвянето на вкусно песто е да начукате чесъна и кедровите ядки заедно с морската сол. За целта използвайте хаванче....
Да си направим пушено пилеДа си направим пушено пиле
19 Април
Пушеното пиле има страхотен вкус и много приятен аромат. Процесът на опушване и съхрание на пушеното пилешко месо включва Е-та и консерванти. Затова е най-добре да си направите пушено пиле сами в домашни условия. Първото...
Пет начина да изпечем пилеПет начина да изпечем пиле
19 Януари
Печено пиле със сос от ревен и естрагон. Необходими продукти: 4 цели измити и разрязани на две пилешки бутчета, олио за изпържване, сол и черен пипер на вкус, 900 г ревен, 150 г захар, 250 мл вода, 2 ч. л. нарязан...
Паштейш да Ната (Portuguese Custard Tarts)Паштейш да Ната (Portuguese Custard Tarts)
07 Май
1
Паштейш да Ната (Portuguese Custard Tarts) са страхотен десерт, опитайте!...
Как да си направим домашна юфкаКак да си направим домашна юфка
12 Май
Охладеното тесто разделете на малки топки, поръсете ги с малко брашно и ги притеснете, така че да могат да минат през машинката за паста....
Свински ребърца Да си оближеш пръститеСвински ребърца Да си оближеш пръстите
14 Септ.
1
Ребрата се измиват хубаво и се слагат в подходяща тенджера с вода (да ги залее), бахара, черния пипер, кромида-обелен и срязан на 4 и солта (който има тенджера под налягане, е за предпочитане - става по-бързо)....
Как да си направим домашно сиренеКак да си направим домашно сирене
27 Януари
Как да си направим домашно сирене - отговорът на този въпрос може да видите в следващите редове: Първо излейте прясното мляко в дълбока тенджера....
Как да изсушим домати във фурнатаКак да изсушим домати във фурната
07 Юли
Оставете ги поне за едно денонощие затворени преди да ги консумирате. Ако се чудите как да изсушим домати във фурната? Вече знаете какъв е начинът. Пригответе любимите рецепти за лазаня или паста с тях....
Как правилно да овкусяваме печено пиле?Как правилно да овкусяваме печено пиле?
22 Август
Печеното пиле е чудесна идея за ястие по всяко време на годината. То е не само вкусно, но и здравословно блюдо, тъй като месото на птиците е леко и питателно, не съдържа вредни мазнини. Самата рецепта за печено цяло...
Какво да сготвим набързо с пиле?Какво да сготвим набързо с пиле?
23 Януари
Уморени сте и искате да забъркате набързо нещо вкусно, за да си почивате след това. Ние сме ви приготвили няколко лесни рецепти с пиле, които няма как да не бъдат харесани. Пилешки бутчета с кашкавал Необходими продукти...
Как да приготвим перфектното панирано пилеКак да приготвим перфектното панирано пиле
15 Юли
Перфектното панирано пиле е сочно, хрупкаво и пълно с аромати. С правилната техника и някои тайни съставки, можете да приготвите вкусно панирано пиле в уюта на своята кухня. В тази статия ще ви покажем стъпка по стъпка...
Как да си направим домашно краве сиренеКак да си направим домашно краве сирене
20 Дек.
3
Цедката с домашното сирене се притиска с тежест, в тавичка с наклон, повдигната с нещо в единия край, за да се оформи питката сирене и да се изцеди добре, така стои около 12 ч....
Как да си направим домашно филе ЕленаКак да си направим домашно филе Елена
03 Ноем.
Филето Елена ще трябва да престои 2-3 седмици, като го държите под наблюдение да не мухляса или пресъхне. Ето как да си направим домашно филе Елена....
Как да сварим пиле?Как да сварим пиле?
01 Окт.
Пилето може да бъде сварено цяло или нарязано на порционни парчета. Освен това то може да се вари в обикновена тенджера или в тенджера под налягане, което значителни би съкратило времето за кулинарна обработка. Ако сте...
Как да приготвя кашкавал в кори за баницаКак да приготвя кашкавал в кори за баница
29 Юли
Откакто разбрах как да приготвя кашкавал в кори за баница, го правя много често....
Панирани охлюви, чаша бира и оркестърът да свириПанирани охлюви, чаша бира и оркестърът да свири
07 Окт.
Насладете се на тези панирани охлюви, чаша бира и оркестърът да свири....
Маринати за печено пилеМаринати за печено пиле
23 Юни
Когато мариновате пилешко месо, то трябва да престои с маринатата в хладилника между 30 минути и 5-6 часа, а в някои случаи - цяла нощ. Повечето маринати са за моментно използване, но ако искате да използвате сместа...
Как да размразим бързо пиле?Как да размразим бързо пиле?
13 Януари
Не може да не сте изпадали в тази ситуация: започвате да готвите нещо с пилешко месо, но се оказва, че сте забравили да прехвърлите месото от фризера в хладилника миналата вечер. В следващите редове ще разгледаме няколко...