Gotvach.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Палачинките на Жак ПепенСипвам 3-4 с. л. от палачинковата смес и завъртам тигана, така че сместа да покрие цялото дъно.
Щом палачинката се запече от едната страна, обръщам я и я запичам и от другата....
30 Ноем.
Лучената супа на Жак ПепенАко нямате порто, може да използвате хубаво бяло вино за тази лучената супа на Жак Пепен....
29 Дек.
Гратен a ла Жак ПепенСварявам картофите и ги обелвам. Добавям маслото и намачквам. Прибавям яйцата и 200 г настърган кашкавал.
Разбърквам всичко. Изсипвам в тавичка, покривам с останалия настърган кашкавал и запичам във фурната.
Декорирам...
19 Май
2
Дип от печени червени чушки по рецепта на Жак ПепенОстава още едно - хубава препечена филийка от франзела, върху която да намажете вашия дип от печени червени чушки.
Източник: Жак Пепен...
26 Юли
Великите готвачи: Жак ПепенВ своите книги Пепен дава интересни съвети и разкрива тайните на френската кухня....
28 Януари
Как да приготвите череши във водка- тайна от кухнята на Жак ПепенТова става ясно и от последната му книга "Всеки ден с Жак Пепен", която се предлага и на български език....
19 Май
Някои интересни факти за великия Жак ПепенМного от рецептите му се приготвят с това, което може да бъде намерено под формата на забравена консерва в шкафа или мазето Ви. Именно с такива рецепти той наистина може да Ви впечатли....
03 Август
1
Мус от сьомгаИзстискваме накиснатия във вода желатин и го стопяваме на огъня.
Прибавяме го към пасираната сьомга. Добавяме черен пипер и сол и разбитата на пяна сметана....
21 Януари
Как да приготвим сьомга на фурна?Ето как да приготвим сьомга на фурна?
Как да приготвите сьомга на фурна, но без да стане суха? Направете я във фолио. По този начин ще запазите сосовете в нея....
17 Дек.
Спестете време в кухнята със съветите на Жак ПепенБърза храна на Жак Пепен и сами да изберете какво да приготвите на близките или на гостите си, ние просто ще Ви разкрием какво съветва той относно предварителната работа и подготовка на продуктите и уредите, които ще...
21 Септ.
1
Специалитет на Жак Пепен: Аспержи със сос от горчицаЕто защо тук сме подбрали една изпитана рецепта, която е дело не на кой да е, а на прочутия кулинарен факир Жак Пепен:
Необходими продукти за аспержите: 560 г аспержи, 2 яйца, 3 ч.ч. подсолена вода, 1 с. л. нарязан на...
27 Август
Любимата рецепта на Жак Пепен за маслини с ароматни билкиНачин на приготвяне: Всички продукти се смесват в купа. Ако разполагате с повече време е добре да ги поднесете около 30 минути след приготвянето им, за да могат да попият добре всички подправки....
25 Август
Миди Сен Жак на фурнаНалейте виното, изчакайте да се редуцира и прибавете кориандъра накълцан на ситно. Разбъркайте за минута - две и отстранете от огъня.
Загрейте фурната до 200 градуса и подредете мидите в тавичка....
16 Окт.
Две суперидеи от Жак Пепен, за да не хвърляте стария хлябЕто защо тук сме решили да Ви запознаем с 2 варианта на препечени филийки, които предлага Жак Пепен в книгата си Всеки ден с Жак Пепен: Бързи и вкусни рецепти:
Хлебни пръчици със сирене
Необходими продукти: 5 филии ръчен...
29 Септ.
1
Пилешката персилада а ла Жак Пепен - най-лесната вечеряИдеята му е следвайки неговите съвети да можете да приготвите нещо вкусно и впечатляващо дори и когато бързате....
12 Ноем.
Блини с мус от сьомгаОставяме го да се охладят.
Смесваме сьомгата и крема сиренето в купа и пасираме до гладка смес. Нарязваме на ситно копъра, добавяме лимоновия сок.
Обезкостяваме маслините и ги нарязваме на дребно....
25 Ноем.
Пъпеш с мус от сьомгаНаправете муса, като пасирате заедно сьомгата, лука, чесъна, крема сиренето, лимоновия сок, киселото мляко, черния пипер и солта.
Напълнете пъпешите, гарнирайте с маслини и копър.
Поднесете веднага....
28 Юли
Бисквити с мус от сьомгаСьомгата се нарязва на много ситно и се смесва с крема сиренето и нарязания на ситно копър.
Добавя се сол и се разбърква. Върху всяка бисквитка се слага от муса. Украсява се с хайвер....
24 Януари
Перфектното лятно ястие от Жак Пепен: Рататуй с макарони пеннеЕдна от любимите рецепти на Жак Пепен, чието име знае всеки, е за макарони пенне с Рататуй....
31 Август
Вкусно решение за всеки ден от Жак Пепен: Зеленчуков кускусНачин на приготвяне: Зехтинът се сгорещява в голям тиган, който да може да побере всички продукти....
20 Август
Сьомга на плочаФилетата сьомга се измиват и почистват с пинцета от останалите костици.
Поръсват се от двете страни със сол, черен пипер и сухи подправки на вкус (магданоз, босилек, мащерка) и едро смляно чили по желание....
05 Януари
Сьомга на барбекюНамазваме със сместа парчетата сьомга и ги поставяме да се изпекат върху предварително загрятата скара на барбекюто.
Печем рибата по 7-8 минути на страна....
25 Септ.
Сьомга на параЯстието се приготвя в съд за готвене на пара.
В горната част подредете сьомгата, отгоре сложете смачкания чесън, нарязания на полумесеци лимон, дафинов лист и копър. Леко посолете....
13 Март