Gotvach.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
КаймаКайма
29 Септ.
2
Каймата е основен продукт за редица любими наши ястия. В родната кухня ястия с кайма имат традиции в приготвянето....
Как да замразим нахутКак да замразим нахут
07 Юли
Ето как да замразите нахут и да го ползвате веднага, щом ви се прииска да хапнете кюфтенца от нахут, яхния с нахут или друго ястие....
Как да изсушим дренкиКак да изсушим дренки
18 Март
Оставете ги да се отцедят. Целта на кисненето в подсолена вода е да се премахнат всички малки мушички. Наредете дренките върху мрежа за сушене. Сложете мрежата на сянка, на подходящо проветриво място....
Как да карамелизираме лукКак да карамелизираме лук
08 Януари
2
Сложете олио на тигана да загрява. Щом е готово, пуснете вътре лука да се пържи. Трябва да хване златист захар. Прибавете захарта и объркайте добре....
Кайма в гювечеКайма в гювече
21 Ноем.
2
Разпределете я в 4 намаслени гювечета, като по желание между каймата във всяко гювече може да сложите тънко нарязани кисели краставички или др. зеленчуци от туршия или пресни....
Кайма в тестоКайма в тесто
28 Юли
Загрява се олио и се запържва ситно нарязаните лук и морков, полети със соев сос, Когато омекнат се добавя каймата да се запържи и тя. Прибавя се доматено пюре и нарязан магданоз....
Кайма с макарониКайма с макарони
17 Май
Каймата се слага в по голяма тенджера и се посолява с ½ чаена лъжичка сол. Задушава се в олиото и в 1 к.ч. вода десетина минути, като често се бърка....
Кайма в гювечеКайма в гювече
21 Ноем.
2
Разпределете я в 4 намаслени гювечета, като по желание между каймата във всяко гювече може да сложите тънко нарязани кисели краставички или др. зеленчуци от туршия или пресни....
Да си направим магарешка каймаДа си направим магарешка кайма
10 Август
Направата на магарешката кайма е като при всички традиционни кайми. Единственото, което трябва да запомните, е, че това месо е задължително да се смели два пъти....
Какво да сготвя с каймаКакво да сготвя с кайма
29 Февр.
Ако се чудите какво да приготвите с кайма, вижте нашите две предложения за вкусни ястия с кайма. Първата рецепта е за гнезда от кайма, а втората е вкусна лазаня....
Как да размразим хладилника?Как да размразим хладилника?
03 Юли
Далече в миналото останаха хладилниците, които трябваше да се обръщат нагоре с дъното веднъж месечно, за да се размразят....
Как се размразява кайма в микровълнова?Как се размразява кайма в микровълнова?
08 Окт.
В случай, че сме планирали да направим пържени кюфтета, а гостите са буквално на вратата, можем да размразим каймата в микровълновата фурна. Размразяването на кайма в микровълнова отнема съвсем малко време....
Гювеч Да си оближеш пръститеГювеч Да си оближеш пръстите
16 Ноем.
1
Гювечът Да си оближеш пръстите е готов....
Яхния Да си оближеш пръститеЯхния Да си оближеш пръстите
05 Февр.
Яхнията Да си оближеш пръстите е готова....
Тригуни Да си оближеш пръститеТригуни Да си оближеш пръстите
26 Септ.
1
Предварително се сварява сиропът от захарта и водата и се оставя да се охлади. Заливат се тригуните в тавата и се оставят за 3-4 часа да попие сиропа, после се хапват с наслада. Да ви е сладко!...
Как да сварим лесно кестениКак да сварим лесно кестени
06 Август
Вече всички знаем как да сварим лесно кестени. Насладете им се....
Как да си направим пестоКак да си направим песто
19 Окт.
Как да си направим песто? Първата стъпка за приготвянето на вкусно песто е да начукате чесъна и кедровите ядки заедно с морската сол. За целта използвайте хаванче....
Задушена кайма с виноЗадушена кайма с вино
22 Април
По желание може да добавите скълцана скилидка чесън и люта чушка. След като зеленчуците се запържат, добавете каймата. Бъркайте енергично, докато се раздроби и залейте виното. Отново разбъркайте и сложете капак....
Как да размразя хладилника?Как да размразя хладилника?
12 Окт.
Почистването на хладилника е едно от най-досадните домашни задължения. Препоръчително е да правите това поне веднъж в месеца. Това ще улесни по-дългото съхранение на продуктите в него, както и ще попречи на образуването...
Какво да сготвя набързо с каймаКакво да сготвя набързо с кайма
23 Март
Ако имате кайма под ръка, препоръчваме да опитате и от тези рецепти с кайма, а именно: - пица с кайма; - класическо руло Стефани; - мусака с кайма; - пълнени чушки с кайма;...
Защо да си направим агнешка кайма?Защо да си направим агнешка кайма?
30 Юли
Използваме каймата за супи, основни ястия, скара, както и за изработването на сурово-пушени, варени и сушени колбаси. Основно се ползва кайма от свинско месо, от телешко или смес от двете....
Телешка или свинска кайма да изберем?Телешка или свинска кайма да изберем?
27 Юли
Каймата се обработва и прави по-трудно. Основните минуси в свинската кайма са високото съдържание на мазнини и големият процент на холестерол....
Соева Кайма - какво трябва да знаемСоева Кайма - какво трябва да знаем
10 Юли
Вариант е да направите и сос за спагети със соева кайма. Ще получите любимите спагети Болонезе или просто еквивалент на импровизирани спагети с кайма. Обичате ли пълнени патладжани с кайма и тиквички с кайма?...
Да си направим кайма за кюфтетаДа си направим кайма за кюфтета
10 Окт.
4
Каймата се омесва добре и се оставя да престои една нощ в хладилника. Ако нямате толкова време и 1-2 часа са достатъчни....
Паштейш да Ната (Portuguese Custard Tarts)Паштейш да Ната (Portuguese Custard Tarts)
07 Май
1
Паштейш да Ната (Portuguese Custard Tarts) са страхотен десерт, опитайте!...