Gotvach.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Перфектния козунакПерфектния козунак
09 Май
Сплетените козунаци оставяме отново да втасат, докато удвоят от обема си. Намазваме с жълтъка и прясното мляко, поръсваме с мокра захар. Поставяме перфектния козунак във фурната и печем до готовност....
Перфектния ЛучникПерфектния Лучник
30 Юни
Това буквално е перфектният лучник!...
Перфектния усукан тутманикПерфектния усукан тутманик
07 Април
В зависимост от големината на яйцата може да трябва да добавите още малко брашно, но не прекалявайте. Най-много добавете още 50 г. Оставете тестото да втаса за около 30 минути....
Перфектния винен кебапПерфектния винен кебап
15 Май
1
Перфектният винен кебап се сервира с топка ориз и картофено пюре....
Перфектния сладкиш НегърчеПерфектния сладкиш Негърче
28 Февр.
Да ви е сладко с моя перфектен сладкиш Негърче!...
Как да сготвим перфектните бъркани яйца всеки път?Как да сготвим перфектните бъркани яйца всеки път?
02 Април
Но как да гарантираме, че винаги ще имаме перфектните бъркани яйца? Ето няколко съвета и стъпки, които трябва да следвате....
Перфектния щрудел с тикваПерфектния щрудел с тиква
05 Дек.
Може да отнеме и 1 час, но заради суровите плодове е необходимо повече време за печене. Още топъл перфектния щрудел с тиква се поръсва с пудра захар. Да ви е сладко!...
Няколко трика за перфектно приготвен оризНяколко трика за перфектно приготвен ориз
29 Юли
Всичко, което е нужно да знаете за приготвянето на перфектния пухкав ориз събрахме на едно място. Оризът е един от тези продукти, които много лесно се приготвя, но още по-лесно може да се обърка....
Какво да сготвя с останал ориз?Какво да сготвя с останал ориз?
03 Дек.
Ако ви е останал ориз и се чудите какво да го правите, то този съвет е за вас. Ще ви дадем няколко страхотни идеи за апетитни ястия, които се правят лесно. Дали ви е останал бял или кафяв ориз, можете да направите страхотни...
Как да замразим нахутКак да замразим нахут
07 Юли
Ето как да замразите нахут и да го ползвате веднага, щом ви се прииска да хапнете кюфтенца от нахут, яхния с нахут или друго ястие....
Как да изсушим дренкиКак да изсушим дренки
18 Март
Оставете ги да се отцедят. Целта на кисненето в подсолена вода е да се премахнат всички малки мушички. Наредете дренките върху мрежа за сушене. Сложете мрежата на сянка, на подходящо проветриво място....
Как да карамелизираме лукКак да карамелизираме лук
08 Януари
2
Сложете олио на тигана да загрява. Щом е готово, пуснете вътре лука да се пържи. Трябва да хване златист захар. Прибавете захарта и объркайте добре....
Какво да сготвя с вече сварен ориз?Какво да сготвя с вече сварен ориз?
13 Окт.
Приготвянето на вкусен ориз, който е добре сварен, не се слепва и не се разкашква е предизвикателство, дори и за най-опитните домакини. С времето обаче това изкуство се овладява и тогава оризът на фурна или задушеният...
Гювеч Да си оближеш пръститеГювеч Да си оближеш пръстите
16 Ноем.
1
Гювечът Да си оближеш пръстите е готов....
Яхния Да си оближеш пръститеЯхния Да си оближеш пръстите
05 Февр.
Яхнията Да си оближеш пръстите е готова....
Тригуни Да си оближеш пръститеТригуни Да си оближеш пръстите
26 Септ.
1
Предварително се сварява сиропът от захарта и водата и се оставя да се охлади. Заливат се тригуните в тавата и се оставят за 3-4 часа да попие сиропа, после се хапват с наслада. Да ви е сладко!...
Как да сварим лесно кестениКак да сварим лесно кестени
06 Август
Вече всички знаем как да сварим лесно кестени. Насладете им се....
Как да си направим пестоКак да си направим песто
19 Окт.
Как да си направим песто? Първата стъпка за приготвянето на вкусно песто е да начукате чесъна и кедровите ядки заедно с морската сол. За целта използвайте хаванче....
Да си сготвим резенеДа си сготвим резене
07 Май
Приготвянето на един от най-полезните зеленчуци – резенето, е много приятно и лесно занимание. А резултатът напълно си заслужава. За да приготвите резенето по правилния начин, то неизменно следвайте съветите на кулинарите...
Как да сготвим пъстърваКак да сготвим пъстърва
06 Дек.
4
За да сготвим вкусно риба, независимо каква е тя, са ни нужни няколко задължителни компонента. Винаги трябва да имаме лимони – това е нещо, без което рибата не може да се овкуси достатъчно добре....
Как да сготвим скумрияКак да сготвим скумрия
08 Ноем.
Как да сготвим правилно скумрия Скумрията се приготвя по най-разнообразни начини в различните краища по света....
Как да сготвим език?Как да сготвим език?
20 Август
1
Езикът е деликатес, но за приготвянето му е необходимо малко повече време. В случай, че разполагате с такова, може да го приготвите по най-различни начини – да го изпържите, да го направите на фурна или да бъде пълнен....
Да сготвим нещо диетичноДа сготвим нещо диетично
24 Февр.
Диетичното готвене е и по–здравословно. И ако хранителните ви навици са както на повечето българи и търсите възможно най–простия съвет, то ще ви кажем да ядете повече зеленчуци, плодове и пълнозърнести храни и по–малко...
Как да сготвим житоКак да сготвим жито
03 Януари
Ето няколко рецепти как да сготвим жито: Жито с бисквити Необходими продукти: 200 г жито, 150 г обикновени бисквити (1 пакет), 1 ч.ч. смлени орехи, 1 ч.ч. пудра захар, канела....
Как да сготвим мидиКак да сготвим миди
26 Март
Тези, които са с отворени черупки, трябва да се изхвърлят, както и тези, които не се отварят, след като се сготвят....