Приготвянето на вкусен ориз, който е добре сварен, не се слепва и не се разкашква е предизвикателство, дори и за най-опитните домакини. С времето обаче това изкуство се овладява и тогава оризът на фурна или задушеният ориз стават обичано от семейството ястие.
Но какво да правим, когато сме приготвили твърде много ориз и той остава за другия ден. Всъщност това въобще не е болка за умиране. Може да използвате сварения ориз за гарнитура на всякакви печени или пържени меса.
Овкусете го с 1-2 с.л. сметанов сос с гъби и от него става чудесно постно ястие. Домакините, които не се притесняват да експериментират, могат са приготвят пържен ориз със зеленчуци или пържен ориз с месо.
Предварително свареният ориз е чудесна добавка към свинско с кисело зеле на фурна или боб яхния. Двете ястия се смесват, прехвърлят в тава и запичат за около 15 минути на средна температура.
С предварително сварен ориз може да приготвите оризови месни кюфтета, както и цял куп други ястия с ориз, рецепти за които можете да намерите на нашия сайт.
Коментари