Gotvach.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Как да си направим пестоКак да си направим песто?
Първата стъпка за приготвянето на вкусно песто е да начукате чесъна и кедровите ядки заедно с морската сол. За целта използвайте хаванче....
19 Окт.
Как да си направим домашно сиренеКак да си направим домашно сирене - отговорът на този въпрос може да видите в следващите редове:
Първо излейте прясното мляко в дълбока тенджера....
27 Януари
Как да си направим домашно краве сиренеДомашно сирене от краве мляко е толкова вкусно, че вече ще искате винаги сами да си го приготвяте.
За сиренето използвам домашно краве мляко....
20 Дек.
3
Как да си направим домашно филе ЕленаФилето Елена ще трябва да престои 2-3 седмици, като го държите под наблюдение да не мухляса или пресъхне.
Ето как да си направим домашно филе Елена....
03 Ноем.
Тригуни Да си оближеш пръститеПредварително се сварява сиропът от захарта и водата и се оставя да се охлади.
Заливат се тригуните в тавата и се оставят за 3-4 часа да попие сиропа, после се хапват с наслада. Да ви е сладко!...
26 Септ.
1
Свински ребърца Да си оближеш пръститеРебрата се измиват хубаво и се слагат в подходяща тенджера с вода (да ги залее), бахара, черния пипер, кромида-обелен и срязан на 4 и солта (който има тенджера под налягане, е за предпочитане - става по-бързо)....
14 Септ.
1
Да си направим магарешка каймаПървото нещо, което трябва да се направи, е месото да се изчисти хубаво от жилките и лойта. След това се стига до смилането на месото. Препоръчва се магарешкото месо да се смели два пъти....
10 Август
Защо да си направим агнешка кайма?Прочетете също кои са подходящите подправки за агнешко и как да си направите вкусно агнешко с ориз....
30 Юли
Да си направим кайма за кюфтетаКаймата се омесва добре и се оставя да престои една нощ в хладилника. Ако нямате толкова време и 1-2 часа са достатъчни....
10 Окт.
4
Да си направим кайма в домашни условияВсеки се е опитвал, поне някога, да си направи кайма в домашни условия. За тази цел на помощ идва незаменимата мелачка. Всъщност, меленето на месото е една лесна стъпка от целия процес....
01 Дек.
2
Да си направим соева кайма и кюфтенцаМожете да използвате готова соева кайма, а можете да си я направите и сами....
09 Май
1
Как да си направим заешка каймаНай-подходящо при направа на кайма от заешко месо е контрафилето, но резултатът също ще бъде добър и ако използвате плешка или заешко бутче....
03 Февр.
Как да си направим хубава кайма?Кайма, още повече хубава кайма не се прави от един вид месо. За приготвянето ѝ се използва смес от телешко, говеждо и агнешко, както и свинско месо, което да подобри качеството на каймата....
27 Окт.
Как да си приготвим кайма от риба?За да обогатите каймата от риба с мазнина, може да добавите парче масло или малко сланина, която ще я направи особено вкусна....
13 Юни
Патешка супаИзмийте патешките дреболии и ги сварете заедно с крилете, краката, шията, 1 морков, резен целина, лука, зърната черен пипер и сол.
Когато месото омекне, извадете го, махнете костите и го накълцайте. Прецедете бульона...
16 Ноем.
1
Патешка супаИзмийте патешките дреболии и ги сварете заедно с крилете, краката, шията, 1 морков, резен целина, лука, зърната черен пипер и сол.
Когато месото омекне, извадете го, махнете костите и го накълцайте. Прецедете бульона...
16 Ноем.
1
Патешка чорбаНарежете патешкото на парчета, поръсете ги със сол и черен пипер, напръскайте с олио и ги сложете да се запекат във фурната. Обезкостете и нарежете по-ситно.
След това ги пуснете във вряща вода и варете до омекване....
23 Окт.
КаймаНяма как да постигнем страхотен вкус на каймата, дори и с много подправки, ако не сме подбрали преди това месото, с което да я направим....
29 Септ.
2
Да си направим кичуриКичури могат лесно да се направят в домашни условия. Преди години бяха на мода тънките разноцветни кичури, което правеше създаването им в домашни условия трудна задача, но днес са на мода едрите кичури в различен цвят....
17 Юни
3
Да си направим хумусХумусът представлява една уникална паста от нахут и тахан. Тя е сред най-лесните за изпълнение рецепти, познати ни някога. Нужни са по-малко от десет минути. Често хумусът се сервира като разядка, като гарнитура...
14 Юли
Как да замразим нахутЕто как да замразите нахут и да го ползвате веднага, щом ви се прииска да хапнете кюфтенца от нахут, яхния с нахут или друго ястие....
07 Юли