Gotvach.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Гювеч Да си оближеш пръститеГювеч Да си оближеш пръстите
16 Ноем.
1
Гювечът Да си оближеш пръстите е готов....
Яхния Да си оближеш пръститеЯхния Да си оближеш пръстите
05 Февр.
Яхнията Да си оближеш пръстите е готова....
Тригуни Да си оближеш пръститеТригуни Да си оближеш пръстите
26 Септ.
1
Предварително се сварява сиропът от захарта и водата и се оставя да се охлади. Заливат се тригуните в тавата и се оставят за 3-4 часа да попие сиропа, после се хапват с наслада. Да ви е сладко!...
Как да си направим пестоКак да си направим песто
19 Окт.
Как да си направим песто? Първата стъпка за приготвянето на вкусно песто е да начукате чесъна и кедровите ядки заедно с морската сол. За целта използвайте хаванче....
Как да си направим домашна юфкаКак да си направим домашна юфка
12 Май
Вече знаете как да си направите домашна юфка. Добър апетит!...
Свински ребърца Да си оближеш пръститеСвински ребърца Да си оближеш пръстите
14 Септ.
1
Ребрата се измиват хубаво и се слагат в подходяща тенджера с вода (да ги залее), бахара, черния пипер, кромида-обелен и срязан на 4 и солта (който има тенджера под налягане, е за предпочитане - става по-бързо)....
Как да си направим домашно сиренеКак да си направим домашно сирене
27 Януари
Как да си направим домашно сирене - отговорът на този въпрос може да видите в следващите редове: Първо излейте прясното мляко в дълбока тенджера....
Как да си направим домашно краве сиренеКак да си направим домашно краве сирене
20 Дек.
3
Домашно сирене от краве мляко е толкова вкусно, че вече ще искате винаги сами да си го приготвяте. За сиренето използвам домашно краве мляко....
Как да си направим домашно филе ЕленаКак да си направим домашно филе Елена
03 Ноем.
Филето Елена ще трябва да престои 2-3 седмици, като го държите под наблюдение да не мухляса или пресъхне. Ето как да си направим домашно филе Елена....
Мек хляб по метода ТангзонгМек хляб по метода Тангзонг
28 Февр.
Използването на тази съставка прави хляба по-мек и задържа тази мекост поне няколко дни. Първо трябва да се направи хлебната паста от вода и брашно....
Мек домашен хлябМек домашен хляб
05 Август
Кубчето мая се разтваря в топлата вода без да втасва и се добавя в предварително сложено брашно в дълбока купа. Разбърква се с лопатка или на ръка....
Мек домашен хлябМек домашен хляб
12 Февр.
Оформя се на топка, намазва се с малко олио, за да не хваща кора, покрива се с кърпа и се оставя да втаса, докато удвои обема си....
Да си приготвим домашен черен хлябДа си приготвим домашен черен хляб
24 Февр.
2
Ако обичате ръжен хляб, можете лесно да си го приготвите в домашни условия. Първо трябва да си приготвите закваската. За нея трябват ръжено брашно и топла вода....
Мек и дълготраен хляб в хлебопекарнаМек и дълготраен хляб в хлебопекарна
11 Април
По време на бъркане и месене не се притеснявайте да отваряте капака и да наблюдавате процеса, може да се наложи да се добави малко брашно....
Ето как да приготвим полезен Жив хляб (Селски квасен хляб)Ето как да приготвим полезен Жив хляб (Селски квасен хляб)
05 Март
1
Ръчно приготвеният хляб в магазините има висока цена, защото в него е вложен трудът на майстора, приготвен е с повече внимание и любов....
Мек ШанкърМек Шанкър
03 Август
Мек шанкър е бактериално заболяване, предаващо се по полов път. Мек шанкър се причинява от бактерии, наречени Hemophilius dicrey. Това са бактерии, които изглеждат като къси и тънки пръчици, достигат дължина до два...
Мек шанкърМек шанкър
03 Април
Какво е мек шанкър Мек шанкър представлява бактериално заболяване, което се предава само по полов път. Причинява се от бактерии, наречени Hemophilius dicrey. Тези бактерии изглеждат като тънки и къси пръчици, с дължина...
Да си приготвим ципураДа си приготвим ципура
25 Февр.
Първата рецепта, която ви предлагаме можете да приготвите много лесно. За нея няма да ви бъдат необходими сложни продукти. Освен ципура, по същия начин можете да си направите и пъстърва....
Как да си приготвим КимчиКак да си приготвим Кимчи
07 Ноем.
Традицията повелява "кимчи" да се приготвя само от жени....
Да си приготвим класическо ризотоДа си приготвим класическо ризото
25 Август
В северна Италия ризотото се приготвя с масло и мазнички сирена и сметана....
Да си приготвим класическа фокачаДа си приготвим класическа фокача
24 Август
Тестото, от което се приготвя пицата, се състои от бяло брашно, мазнина, вода, сол и мая. Ето как да си приготвите класическа фокача: Необходими продукти: 5 ч.ч. брашно, 2 с.л....
Как да си приготвим камбалаКак да си приготвим камбала
15 Юни
Приготвя се бързо....
Как да си приготвим пайКак да си приготвим пай
16 Септ.
Всичко гениално е просто и едно от доказателствата за това е паят. Той се състои от основа от тесто, което се напълва с различни по видове плънка. Паят може да е отворен и затворен. За ябълков пай ви е необходимо четвърт...
Как да си приготвим бакла?Как да си приготвим бакла?
10 Ноем.
Днес малцина са тези, които се осмеляват да приготвят бакла, тъй като се смята, че това е доста трудно. Истината е, че когато се усвоят основните правила, всичко става лесно....
Как да си приготвим омариКак да си приготвим омари
29 Август
Сами може да си приготвите изискан специалитет с омари. Необходими са три омара с тегло по около килограм, две глави чесън, 100 грама масло, сол и млян черен пипер на вкус, зехтин....