Gotvach.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Как се прави перлена захарПредлагам две рецепти, едната е на Люси Евтимова и другата е моя и гарантирам, че по този начин италианките, когато нямат на разположение в момента такава си я правят набързо у дома....
20 Април
Как се прави шарена солКак се прави шарена сол - отговорът на този въпрос може да видите в следващите редове.
Смелете всички посочени подправки с помощта на мелачка.
Посочено е, че солта е по желание....
06 Юли
Така се прави домашно краве маслоЕто така се прави домашно краве масло - вече и вие може да си го приготвите....
20 Май
1
Как се прави мляко от лимецКак се прави мляко от лимец? В следващата рецепта ще научите целия процес.
Накиснете лимеца в половин литър вода и оставете да престои така поне 2 часа....
25 Окт.
Истински сметанов сладоледСместа се сипва в пластмасов съд и млечният сладолед се оставя във фризера за три часа, като докато се охлажда, се разбърква няколко пъти.
Истинският сметанов сладолед е готов....
28 Май
Истински домашен млечен сладоледГотовият млечен сладолед се изсипва в кутия и се поставя във фризер за замразяване.
През един час се изважда и се разбърква да се получи пухкава смес.
Истински домашен млечен сладолед за горещите летни дни!...
17 Май
Истински домашен шоколадов сладоледСмея да твърдя, че това е най-страхотният и истински шоколадов сладолед, който съм правила и опитвала изобщо в живота си.
Успех и да ви е сладко!...
07 Август
5
Истински домашен ванилов сладоледХубаво е ваниловият сладолед периодично да се разбърква. Преди да стегне напълно, се добавят натрошените бисквити.
Истинският домашен ванилов сладолед е много вкусен.
Насладете му се!...
25 Юни
Истински домашен сладолед със смокиниСложете малко количество от нея на дъното на формичките за сладолед.
Нарежете на фини слайсове смокините....
31 Август
Как се прави лаваш - ръководство за начинаещиВсички народи, без значение от кулинарните си традиции, правят хляб. Той е доста различен както по вида си, така и по вкусови качества. Арменският хляб се нарича лаваш....
13 Окт.
Как се прави огретен - ръководство за начинаещиНай-често огретен се прави от зеленчуци, месо, риба и морски дарове. Прибавените сметана или мляко в соса придават вкуса, който отличава ястието, а сиренето го пази да не стане прекалено сухо....
28 Август
Как се прави рачел - ръководство за начинаещиЗатова приготвянето на сладко по народна рецепта било истински празник във всеки дом....
17 Юли
1
Как се прави майонеза - ръководство за начинаещиЧукнете яйцето в отделна купичка и след това го сипете в съда, в който ще правим майонезата. Защо правим това?...
15 Юли
Как се прави извара - ръководство за начинаещиИзварата е вкусен и интересен продукт, който често се използва в различни разядки, тестени закуски, салати и дори в сладкиши. Разбира се, може да я закупите и в готов вид, но много по-приятно и, гарантираме, вкусно...
07 Юли
Как се прави реване - ръководство за начинаещиРеването е класически турски десерт, който отдавна е получил признание и в България. По своята същност представлява сладкиш, който е сиропиран с познатия ни захарен сироп. Сред всички десерти може да се каже, че реването...
05 Юли
Как се прави сладко - ръководство за начинаещиАроматното сладко е едно от нещата, които всяка домакиня може и трябва да подготвя, на първо място, защото е вкусно, защото е домашно, а и не сме достатъчно сигурни как и с какво се правят купешките сладка....
03 Юли
Как се прави компот - ръководство за начинаещиАко ще правите компоти с плодове като кайсии или праскови, ще трябва да си разрежете и да ги почистите от костилката....
01 Юли
1
Как се прави баница - ръководство за начинаещиБаницата е традиционно българско ястие, което присъства на всяка празнична трапеза редом до погачата, чубрицата, солта и меда. Особено почитана е на Коледа и Бъдни вечер, като едни от най-светлите празници.
Българите...
30 Юни
Как се прави таратор - ръководство за начинаещиТараторът е една от най-полезните студени супи. Препоръчвана е за всяка диета, заради ниското съдържание на мазнини и въглехидрати.
По своята същност тараторът представлява вид студена млечна супа, която е част...
29 Юни
3
Как се прави тутманик - ръководство за начинаещиТой, както и баницата, са едни от най-предпочитаните ястия за една истинска празнична трапеза по български.
Тутманикът може да се консумира за закуска, обяд и вечеря, също както и баницата....
28 Юни
Как се прави бюрек - ръководство за начинаещиМного се харесва и водният бюрек, който се прави с варени за кратко кори, а сиренето, пресният магданоз и маслото са пълнежът. Изпичането се прави в пещ, а вкусът на тази закуска е чудесен....
26 Юни
Как се прави баклава? (Ръководство за начинаещи)Разширете леко тестото, като леко го натиснете с ръка - този метод се прави така че тестото да не се изплъзва бързо....
21 Юни
3