Gotvach.bg»Статии»Какво да сготвя»Как се прави реване - ръководство за начинаещи

Как се прави реване - ръководство за начинаещи

ЕлиЕли
Помощник Готвач
4124
Как се прави реване - ръководство за начинаещи
Малка стъклена кутия за храна с капак
Практичен аксесоар за вашия дом:
Малка стъклена кутия за храна с капак
9.90 лв.

Реването е класически турски десерт, който отдавна е получил признание и в България. По своята същност представлява сладкиш, който е сиропиран с познатия ни захарен сироп. Сред всички десерти може да се каже, че реването е един от най-сочните, които можем да изберем за десерт.

Перфектен избор е за посрещане на гости или просто за да угодим на всички вкъщи, когато ни се прияде нещо сладичко.

Реването е вкусен сладкиш, който всеки може да си закупи от най-близката сладкарница или най-близкия супер. Но няма по-вкусно и полезно от домашно приготвената храна. Ето защо в настоящата статия ви представяме рецептата за едно прекрасно и сладко изкушение, а именно реването.

Продуктите, които ще са ви необходими за четири порции от домашното реване по турска рецепта, са:

Как се прави реване - ръководство за начинаещи

1. Брашно - 1 ч.ч.

2. Яйца - 10 бр.

3. Захар - 150 грама

За сиропа:

1. Захар - 1 ч.ч.

2. Вода - 1 и 1/2 ч.ч.

3. Ванилия - 2 бр.

4. Карамфилчета - 2 бр.

Начин на приготвяне:

Яйцата се разделят на жълтъци и белтъци. Белтъците и захарта се разбиват на сняг. В отделна купа жълтъците се разбиват до получаване на бял цвят и внимателно се прибавят при белтъците, като се бърка непрестанно. Към получената смес с бавно разбъркване се прибавя и брашното. Важно е всичко да се разбърква непрестанно, за да не останат бучки и следи от брашното.

Така получената смес се изсипва в тавичка и се пече на 180 градуса за около 25 - 30 минути. Изважда се от фурната, когато е готово, и се оставя да изстине.

Реване

През това време сиропът се сварява. В тенджера се изсипват водата и захарта и се оставя да кипне. Когато сместа кипне, се прибавят карамфилчетата и ванилиите. Оставя се за още минута - две.

Изстиналото реване се полива с горещия сироп. Похлупва се с нещо, за да може сиропът са поеме.

Ако решите все пак, че тази рецепта за реване е прекалено скучна и обикновена, можете към нея да добавите и плодове. В реването можете да поставите плод като круша, праскова или кайсия, за да го направите още по-привлекателно. Също така са добре познати рецептите за кокосово реване, какаово реване, лимоново реване.

По желание, когато го сервирате, можете да го гарнирате със сметана или разбита сметана с пресни плодове по ваш вкус.

Добър апетит!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest