Gotvach.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Салца за Палео храненеСалца за Палео хранене
26 Юли
Задушаваме лука и изсипваме всичко да къкри на котлона докато се сгъсти салцата....
Каква захар да използваме?Каква захар да използваме?
05 Февр.
Каква захар да използваме? Кафявата захар е може би една от най-древните, като още в миналото са я използвали....
За какви ястия да използваме чедърЗа какви ястия да използваме чедър
09 Май
За какви ястия се използва чедърът? Паста с чедър и бекон Едно от най-популярните ястия с чедър е пастата с чедър и бекон....
Как да използваме магическите свойства на приборите за храненеКак да използваме магическите свойства на приборите за хранене
18 Дек.
Нашите предци са вярвали, че всеки един от предметите, които ползваме при хранене, има своята магия. Щастието и любовта ще съпътстват онези, които знаят как да използват това вълшебство....
За какво да използваме зеления чайЗа какво да използваме зеления чай
05 Март
Зеленият чай се използва от хиляди години. Той е вкусен, а и е доказано, че има редица ползи за здравето от употребата му....
За какво да използваме банановите кори?За какво да използваме банановите кори?
16 Юли
Те не знаят каква грешка е това, но сега ще ги светнем по въпроса! Ето няколко причини, заради които да не изхвърляте банановите кори на боклука! 1....
За какво да използваме кокосовото масло?За какво да използваме кокосовото масло?
14 Юли
А всъщност може спокойно да се използва за готвене. В тропическите райони то е широко разпостранена мазнина в кулинарията. Създава проблеми само при алергични към него хора....
В какви ястията да използваме Гарам масала?В какви ястията да използваме Гарам масала?
16 Окт.
В какви ястията да използваме Гарам Масала?...
При какви печива да използваме амонячна содаПри какви печива да използваме амонячна сода
08 Юни
Ето и няколко примера в какви печива можете да използвате амонячна сода....
Как да замразим нахутКак да замразим нахут
07 Юли
Ето как да замразите нахут и да го ползвате веднага, щом ви се прииска да хапнете кюфтенца от нахут, яхния с нахут или друго ястие....
Как да карамелизираме лукКак да карамелизираме лук
08 Януари
2
Сложете олио на тигана да загрява. Щом е готово, пуснете вътре лука да се пържи. Трябва да хване златист захар. Прибавете захарта и объркайте добре....
Как да изсушим дренкиКак да изсушим дренки
18 Март
Оставете ги да се отцедят. Целта на кисненето в подсолена вода е да се премахнат всички малки мушички. Наредете дренките върху мрежа за сушене. Сложете мрежата на сянка, на подходящо проветриво място....
Кюфтета за бургери от ресторант за бързо храненеКюфтета за бургери от ресторант за бързо хранене
02 Април
Така ще се получат средно изпечени, но ако желаете, може да ги печете повече. Важно! По време на печенето кюфтетата не се притискат към скарата. Поднасят се с хляб и гарнитура от зеленчуци....
За какво да използваме листата от цвекло?За какво да използваме листата от цвекло?
28 Окт.
За какво да се използват листата от цвеклото? Зелените листа от цвекло може да се използват в кулинарията обработени или пресни на салата. Друг начин за извличане на хранителни вещества от тях е като се изцеди сок....
Какво да използваме за растеж на косата?Какво да използваме за растеж на косата?
14 Януари
Растежът на косата де определя от много фактори, като се започне от гените възрастта, хормоналния баланс и се стигне до начина на хранене и живот, хигиената и поддържането на косата....
Какво да правим след обилно хранене?Какво да правим след обилно хранене?
14 Май
Ето няколко съвета какво се случва с вашето тяло, след като преядете, и какво да направите?...
Какво да използвам за мазна кожа?Какво да използвам за мазна кожа?
20 Ноем.
Какво можете да използвате при мазна кожа? Почистване на кожата със специални продукти Почистването на кожата е стъпка, която мнозина подценяват и прескачат....
Какви масла да използваме при грижата за кожата?Какви масла да използваме при грижата за кожата?
13 Февр.
Достатъчно леко е, за да се използва като ежедневен, немазен овлажнител, но може да се използва и за лечение на хора с по-тежки кожни заболявания, като екзема или розацея....
Гювеч Да си оближеш пръститеГювеч Да си оближеш пръстите
16 Ноем.
2
Гювечът Да си оближеш пръстите е готов....
Яхния Да си оближеш пръститеЯхния Да си оближеш пръстите
05 Февр.
Яхнията Да си оближеш пръстите е готова....
Тригуни Да си оближеш пръститеТригуни Да си оближеш пръстите
26 Септ.
1
Предварително се сварява сиропът от захарта и водата и се оставя да се охлади. Заливат се тригуните в тавата и се оставят за 3-4 часа да попие сиропа, после се хапват с наслада. Да ви е сладко!...
Как да си направим пестоКак да си направим песто
19 Окт.
Как да си направим песто? Първата стъпка за приготвянето на вкусно песто е да начукате чесъна и кедровите ядки заедно с морската сол. За целта използвайте хаванче....
Как да сварим лесно кестениКак да сварим лесно кестени
06 Август
Вече всички знаем как да сварим лесно кестени. Насладете им се....
Защо да използваме канела?Защо да използваме канела?
04 Окт.
Освен насладата за сетивата, какво друго ни дава тази магична подправка?...
Как да използваме стевияКак да използваме стевия
26 Май
Въпреки че е използван по целия свят от хиляди години, нерафинираният лист стевия не е одобрен като добавка в храната от Агенция за контрол на храните и лекарствата....