Gotvach.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Швейцарско цвекло на фурнаЦвеклото се вари в подсолена и вряща вода около 10 мин. Вади се от водата, стъблата се белят и отстраняват твърдите части. Връщат се във водата и се варят още 20 мин.
Изцеждат се добре....
11 Юли
Швейцарско цвеклоИстинският дом на Швейцарското цвекло е доста по на юг, в средиземноморския регион....
02 Юни
2
Здравословни ползи от швейцарско цвеклоШвейцарското цвекло е растение, недотам популярно у нас. То се използва като познатите ни зеле, спанак, зелена салата и коприва.
Швейцарското цвекло има ярко накъдрение зелени листа със сочни жилки....
06 Май
Цвекло с кимионИзмиваме и обелваме цвеклото и го нарязваме на колелца.
Слагаме го в тенджера, така че да заема ¾ от обема и добавяме подправките.
Разбъркваме добре и прехвърляме в големи буркани....
09 Дек.
Цвекло с картофиСварете поотделно картофите и цвеклото до омекване. Картофите се белят още докато са горещи и се нарязват на кубчета. Цвеклото същ се обелва и нарязва на кубчета.
Сварените зеленчуци се смесват в дълбока купа....
04 Окт.
Цвекло в бурканиОхладеното цвекло обелете и нарежете на шайби, а ако главите цвекло са малки, може да ги оставите цели или да нарежете на половини или четвъртини.
Сложете ги в по-голям съд....
14 Май
Швейцарско руло с кайсииНасладете се на швейцарско руло с кайсии с чашка вкусно кафе или мляко....
27 Юни
1
Червено цвекло в бурканиПосле се охлажда леко и заливаме червеното цвекло.
Ако не достига, долейте с вода.
Затваряме с капачка и варим 30 минути за капачка.
Червеното цвекло в буркани се съхраняват на хладно....
25 Ноем.
Мариновано цвекло с пъщърнакЧервеното цвекло се вари цялото необелено, след това се изплаква със студена вода и се бели....
18 Май
Редено цвекло с хрянНареждаме цвеклото в буркани, като между всеки два реда слагаме хрян.
Заливаме със сварената марината, така че цвеклото да е напълно покрито, отгоре слагаме олиото....
18 Септ.
Мариновано цвекло с арпаджикНай-напред в бурканите поставяме по 75 мл оцет, канела 3-4 зърна черен пипер и 2-3 зърна карамфил, след това резените цвекло.
Между тях поставяме обелените главички арпаджик....
17 Септ.
Червено цвекло с майонезаЦвеклото се изпича във фурната. Обелва се и се настъргва на ренде.
Прибавят се ореховите ядки и счуканият чесън. Разбърква се и се наръсва със сол на вкус....
25 Ноем.
Цвекло по ГръцкиЦвеклото се почиства и измива хубаво.
Без да се бели, цвеклото се вари в подсолена вода около 45 минути, докато омекне. Проверява се готовността му с вилица....
12 Юни
Цвекло по беларускиПочистваме, измиваме и нарязваме цвеклото и морковите на едри парчета. Поставяме ге в тенджера със студена вода, добавяме сушените гъби и ако има нужда, добавяме още вода, тя трябва да ги покрие....
03 Април
Какво да сготвим с маруля?Марулята е популярен листен зеленчук, който е много популярен на балканската трапеза и по традиция хапваме в сурово състояние. Свежите марули са основен компонент на класическите пролетни и великденски салати. Ползват...
06 Април
Какво да сготвим със сардиниВключете пресни сардини и съставки от долапа в автентично и просто сицилианско ястие с паста. Защо ли? Защото днес по цял свят се отбелязва денят на сардините. Те са вкусни и приготвени по даден начин, може да получите...
24 Ноем.
Какво да сготвим с яйца?Ако и вие сте се чудили в какво да употребите останалите от Великден яйца например, то следващите редове са точно за вас....
06 Март
Какво да сготвим с тикваКакво да сготвим с тиква
Тъй като този плод търпи различни топлинни обработки, тя може да се използва за различни ястия с тиква....
09 Ноем.
Какво да сготвим с телешкоНезависимо дали сте опитен готвач или амбициозен домашен готвач, проучването на възможностите за това какво да готвите с говеждо и телешко месо, може да отвори свят от гастрономически изкушения....
23 Януари
Какво да сготвим с пащърнакЕто няколко идеи какво да сготвим с пащърнак:
Вкусна салата с пащърнак
Необходими продукти: 1/2 кг пащърнак, 1 карфиол, 1 с.л. джинджифил, 1 връзка магданоз, 1 ч.л. сол, 2 с.л. соев сос, 1 с.л....
23 Януари
1
Какво да сготвим за гостиКогато чакате гости, изненадайте ги с ямайска пилешка салата. Тя се приготвя бързо и е много вкусна.
Необходими продукти: 300 грама пилешки гърди, 300 грама китайско зеле, 50 милилитра сметана, лимонов сок, сол,...
20 Февр.
1
Какво да сготвим на параС помощта на уред за готвене на пара може да се приготви едно от националните гръцки ястия – долма с овче месо.
Необходими са 400 грама овче месо, 2 шепи полусварен ориз, лозови листа, 1-2 глави лук, половин...
23 Януари