Gotvach.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Как да си направим пестоКак да си направим песто
19 Окт.
Как да си направим песто? Първата стъпка за приготвянето на вкусно песто е да начукате чесъна и кедровите ядки заедно с морската сол. За целта използвайте хаванче....
Яхния Да си оближеш пръститеЯхния Да си оближеш пръстите
05 Февр.
По желание може са сгъстите с брашно, размито във вода. Яхнията Да си оближеш пръстите е готова....
Гювеч Да си оближеш пръститеГювеч Да си оближеш пръстите
16 Ноем.
2
Гювечът Да си оближеш пръстите е готов....
Тригуни Да си оближеш пръститеТригуни Да си оближеш пръстите
26 Септ.
1
Предварително се сварява сиропът от захарта и водата и се оставя да се охлади. Заливат се тригуните в тавата и се оставят за 3-4 часа да попие сиропа, после се хапват с наслада. Да ви е сладко!...
Как да си направим домашно сиренеКак да си направим домашно сирене
27 Януари
Как да си направим домашно сирене - отговорът на този въпрос може да видите в следващите редове: Първо излейте прясното мляко в дълбока тенджера....
Как да си направим домашна юфкаКак да си направим домашна юфка
12 Май
Вече знаете как да си направите домашна юфка. Добър апетит!...
Свински ребърца Да си оближеш пръститеСвински ребърца Да си оближеш пръстите
14 Септ.
1
Ребрата се измиват хубаво и се слагат в подходяща тенджера с вода (да ги залее), бахара, черния пипер, кромида-обелен и срязан на 4 и солта (който има тенджера под налягане, е за предпочитане - става по-бързо)....
Как да си направим домашно филе ЕленаКак да си направим домашно филе Елена
03 Ноем.
Филето Елена ще трябва да престои 2-3 седмици, като го държите под наблюдение да не мухляса или пресъхне. Ето как да си направим домашно филе Елена....
Как да си направим домашно краве сиренеКак да си направим домашно краве сирене
20 Дек.
3
Ако се притеснявате, че млякото носи бактерии, може да ползвате пастьоризирано....
Да си приготвим патладжан, без да горчиДа си приготвим патладжан, без да горчи
23 Август
1
Кожата на патладжана, например, е напълно годна за консумация. Тя е добре да бъде оставена, когато по-малък и крехък патладжан се приготвя за пържене или паниране....
Какво можем да приготвим с алабашКакво можем да приготвим с алабаш
08 Януари
За още по- добър вид и вкус отгоре може да се поръси със смес от 1 с.л. мед, 2 сл. лимонов сок и 2 сл. олио....
Какво можем да приготвим от бяло месоКакво можем да приготвим от бяло месо
10 Юли
С него можете да си приготвите страхотни специалитети – за да станат по-сочни, сложете си месото предварително в някаква марината....
Какво може да приготвим пушена трескаКакво може да приготвим пушена треска
06 Юни
Ето няколко варианта какво можете да приготвите с пушена треска, която все още продължава да се счита за екзотична риба в България: Пушена треска с къри и сметана Необходими продукти: 3 филета пушена треска, 1 консерва...
Какво да си приготвим за ХелоуинКакво да си приготвим за Хелоуин
31 Окт.
Кървав пунш на Дракула За Хелоуин може да си приготвите и популярния кървав пунш на Дракула....
Какво да си приготвим с киноаКакво да си приготвим с киноа
17 Дек.
Можем да срещнем киноа като добавка към различни ястия в ресторантите, но как да си я приготвим у дома и към какво е най-подходящо да я добавим?...
Какво да си приготвим с орехиКакво да си приготвим с орехи
02 Ноем.
С помощта на лъжичка или сладкарски шприц оформете целувки, като можете при желание да добавите сладкарска боя....
Какво да си приготвим с кълновеКакво да си приготвим с кълнове
01 Ноем.
С помощта на кълнове, независимо какви – пшенични, от люцерна или от леща, може да си приготвите вкусни и полезни кюфтенца....
Кога каква супа да си приготвимКога каква супа да си приготвим
11 Февр.
Каквото и да предпочетете, щом ястието е домашно и направено с любов, ще се хареса от всички....
Патладжани в олиоПатладжани в олио
24 Септ.
Обелете патладжаните и ги нарежете на филийки. Поръсете ги със сол и оставете да се отцедят от горчилката. След това ги измийте и подсушете. В тенджера налейте толкова оцет, колкото да покрие патладжаните....
Патладжани с орехиПатладжани с орехи
21 Окт.
Връщаме да се запекат, като накрая може да сложим по тънко парче кашкавал върху всеки патладжан....
Патладжани с чушкиПатладжани с чушки
20 Окт.
Извадете чушките от оцета и почнете да редите в бурканите ред чушки, ред патладжани. Между тях слагайте скълцан чесън и салицил, размит във вода. Накрая можете да полеете със саламурата, в която са киснали чушките....
Патладжани в гювечетаПатладжани в гювечета
27 Ноем.
Измиваме патладжана и опичаме цял. Оставяме в съд с капак да омекне и лесно белим от люспите....
Патладжани с извараПатладжани с извара
31 Юли
Патладжана измиваме и нарязваме на кръгли филийки. Посоляваме и оставяме да се отцедят от горчивия сок за 20 минути. След това изплакваме добре....
Патладжани с чесънПатладжани с чесън
03 Февр.
1
Патладжаните поемат много мазнина, затова след пържене е добре да ги поставите отново върху хартия да се отцедят. В дълбока чиния сложете патладжаните, нарежете на ситно чесъна и го добавете....
Патладжани с пармезанПатладжани с пармезан
14 Януари
Измиваме и нарязваме патладжаните на филийки с дебелина около 1 см. Посоляваме ги и ги оставяме за 15-20 мин да си пуснат тъмния сок, който се попива с хартия след това, за да не нагарчат....