Gotvach.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Как да си направим пестоКак да си направим песто?
Първата стъпка за приготвянето на вкусно песто е да начукате чесъна и кедровите ядки заедно с морската сол. За целта използвайте хаванче....
19 Окт.
Яхния Да си оближеш пръститеПо желание може са сгъстите с брашно, размито във вода.
Яхнията Да си оближеш пръстите е готова....
05 Февр.
Тригуни Да си оближеш пръститеПредварително се сварява сиропът от захарта и водата и се оставя да се охлади.
Заливат се тригуните в тавата и се оставят за 3-4 часа да попие сиропа, после се хапват с наслада. Да ви е сладко!...
26 Септ.
1
Как да си направим домашно сиренеКак да си направим домашно сирене - отговорът на този въпрос може да видите в следващите редове:
Първо излейте прясното мляко в дълбока тенджера....
27 Януари
Свински ребърца Да си оближеш пръститеРебрата се измиват хубаво и се слагат в подходяща тенджера с вода (да ги залее), бахара, черния пипер, кромида-обелен и срязан на 4 и солта (който има тенджера под налягане, е за предпочитане - става по-бързо)....
14 Септ.
1
Как да си направим домашно филе ЕленаФилето Елена ще трябва да престои 2-3 седмици, като го държите под наблюдение да не мухляса или пресъхне.
Ето как да си направим домашно филе Елена....
03 Ноем.
Как да си направим домашно краве сиренеАко се притеснявате, че млякото носи бактерии, може да ползвате пастьоризирано....
20 Дек.
3
Да си приготвим патладжан, без да горчиКожата на патладжана, например, е напълно годна за консумация. Тя е добре да бъде оставена, когато по-малък и крехък патладжан се приготвя за пържене или паниране....
23 Август
1
Какво можем да приготвим с алабашЗа още по- добър вид и вкус отгоре може да се поръси със смес от 1 с.л. мед, 2 сл. лимонов сок и 2 сл. олио....
08 Януари
Какво можем да приготвим от бяло месоС него можете да си приготвите страхотни специалитети – за да станат по-сочни, сложете си месото предварително в някаква марината....
10 Юли
Какво може да приготвим пушена трескаЕто няколко варианта какво можете да приготвите с пушена треска, която все още продължава да се счита за екзотична риба в България:
Пушена треска с къри и сметана
Необходими продукти: 3 филета пушена треска, 1 консерва...
06 Юни
Какво да си приготвим за ХелоуинКървав пунш на Дракула
За Хелоуин може да си приготвите и популярния кървав пунш на Дракула....
31 Окт.
Какво да си приготвим с киноаМожем да срещнем киноа като добавка към различни ястия в ресторантите, но как да си я приготвим у дома и към какво е най-подходящо да я добавим?...
17 Дек.
Какво да си приготвим с орехиС помощта на лъжичка или сладкарски шприц оформете целувки, като можете при желание да добавите сладкарска боя....
02 Ноем.
Какво да си приготвим с кълновеС помощта на кълнове, независимо какви – пшенични, от люцерна или от леща, може да си приготвите вкусни и полезни кюфтенца....
01 Ноем.
Кога каква супа да си приготвимКаквото и да предпочетете, щом ястието е домашно и направено с любов, ще се хареса от всички....
11 Февр.
Патладжани в олиоОбелете патладжаните и ги нарежете на филийки. Поръсете ги със сол и оставете да се отцедят от горчилката.
След това ги измийте и подсушете. В тенджера налейте толкова оцет, колкото да покрие патладжаните....
24 Септ.
Патладжани с орехиВръщаме да се запекат, като накрая може да сложим по тънко парче кашкавал върху всеки патладжан....
21 Окт.
Патладжани с чушкиИзвадете чушките от оцета и почнете да редите в бурканите ред чушки, ред патладжани.
Между тях слагайте скълцан чесън и салицил, размит във вода. Накрая можете да полеете със саламурата, в която са киснали чушките....
20 Окт.
Патладжани в гювечетаИзмиваме патладжана и опичаме цял. Оставяме в съд с капак да омекне и лесно белим от люспите....
27 Ноем.
Патладжани с извараПатладжана измиваме и нарязваме на кръгли филийки. Посоляваме и оставяме да се отцедят от горчивия сок за 20 минути. След това изплакваме добре....
31 Юли
Патладжани с чесънПатладжаните поемат много мазнина, затова след пържене е добре да ги поставите отново върху хартия да се отцедят. В дълбока чиния сложете патладжаните, нарежете на ситно чесъна и го добавете....
03 Февр.
1
Патладжани с пармезанИзмиваме и нарязваме патладжаните на филийки с дебелина около 1 см. Посоляваме ги и ги оставяме за 15-20 мин да си пуснат тъмния сок, който се попива с хартия след това, за да не нагарчат....
14 Януари