Gotvach.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Кулинарен учебник: Правилно варене на рибаМного удобни съдове за варене на риба са специалните за целта дълги тенджери с решетка, която има дръжки встрани. Така рибата се изважда леко от водата, без да се разкъсва. При липса на такъв съд се препоръчва големите...
14 Април
Кулинарен учебник: Правила при приготвянето на домашен сиропАко усвоите някои основни правила, можете успешно да зарадвате своите деца или внуци, като им направите истински плодов сироп или сок....
17 Юли
Как правилно да съхраняваме оцетБутилката оцет трябва да се съхранява на хладно и тъмно място....
26 Август
Как да съхраняваме правилно подправките?Други важни правила за съхранение на подправки:
Не е добре да поставяте мокра ръка или мокра лъжица вътре в буркана, нито да го държите, макар и за няколко секунди, над тенджерата, в която готвим и от която се издига пара...
23 Май
Кулинарен учебник: Топене на свинска масСланината, определена за стопяване на мас, се нарязва на не много големи парчета, които се поставят в голям съд и се заливат със студена вода да киснат 1-2 денонощия.
През време на кисненето водата се сменява няколко...
02 Юни
Кулинарен учебник: Домашно песто ала ДженовезеПриродата се е събудила, пролетта е пристигнала, всичко е зелено и красиво. Време е да пренесем италианската кухня в дома си, време е за песто!
Не е известно кой и кога е направил първото песто, но се знае, че...
22 Април
Кулинарен учебник: Приготвяне на домашно сладкоСладка се варят от различни плодове, които трябва да са съвършено пресни, здрави и добре узрели. Всеки плод съобразно своето естество изисква съответна преработка. Така например при ягодите и малините е необходимо да...
17 Април
Кулинарен учебник: Приготвяне на сурови туршииРедовното претакане на туршията е важно условие за бързата и правилна ферментация.
Помещението, в което ще се съхраняват туршиите, също е от голямо значение за тяхната трайност....
17 Април
Кулинарен учебник: Приготвяне на тъмен бульонОтделените при обезкостяването на телешко и свинско месо кости се насичат на дребно и се пекат във фурна с мазнина, докато получат блясък. Към изпечените кости се прибавят ароматични корени - моркови, целина, магданоз...
16 Април
Кулинарен учебник: Печене на тестени изделияЕдна от предпоставките за получаването на висококачествени тестени изделия е навременното им и правилно изпичане....
14 Април
1
Кулинарен учебник: Първична обработка на птициЗа по-голямо удобство и за правилна отчетност готвачите, след като получат птиците, отделят неядливите отпадъци, а след това ядливите....
14 Април
Как да съхраняваме кекс и домашни сладкишиСладкиши с кисело мляко, крема сирене, плодове, желе, суфле могат да се съхраняват до 72 часа, при условие че не съдържат крем....
06 Март
Картофите: Как да ги съхраняваме правилно?Част от многобройни ястия, супи, салати, гарнитура или сами в центъра на храната на масата, картофите са герои на много национални кухни и любимци на известни кулинари и шефове....
17 Август
Как правилно да съхраняваме лук вкъщиОбеленият лук може да се съхранява в хладилник до две седмици, а нарязаният - 7-10 дни.
Как правилно да съхранявате шалот?
Шалот е вид лук с по-мек и по-сладък вкус....
27 Януари
Как да съхраняваме правилно кокосовото масло?В правилно съд с подходяща спецификация, маслото може да се съхранява в хладилник до 3-4 седмици....
27 Дек.
Как да съхраняваме правилно киселото зелеА ето кои са основните начини за правилно съхранение на кисело зеле....
25 Ноем.
Правилно съхраняване на месоПравилното съхраняване на месото е от изключително значение за неговите вкусови качества, както и за човешкото здраве....
05 Юни
Правилно съхраняване на яйцаПравилното съхранение на яйцата е изключително важно, особено в дните след Великден, когато остават много яйца. Въпросът за съхранението им касае пряко нашето здраве.
В пресните яйца се крие салмонела....
17 Април
Кулинарен учебник: Как да приготвим бели и маслени сосовеДобрият сос, приготвен наистина професионално и с наситен вкус и аромат, е наистина едно малко чудо. Той може да превърне яйцата на очи в истински празник, а скучното парче пилешко – в нещо направо изключително.
...
27 Юли
Кулинарен учебник: Перфектните сандвичи, хапки и платаСандвичите са добре познати на студената кухня. Приготвят се и се сервират лесно, дават възможности за разнообразно приготвяне. Отрязват се тънки филийки не много мек хляб, за да не се деформира при рязане. Предварително...
23 Януари
Кулинарен учебник: Недостатъците на различните домакински съдовеВажно условие за вкусното и качествено приготвяне на ястията е правилният избор на съдове за готвене - тенджери, тавички, тигани, гювечи и др. През време на топлинната обработка използваните съдове не бива да придават...
06 Август
Кулинарен учебник: Как се прави перфектен кисел?Киселите са лек, вкусен и ароматичен десерт, а много от тях са и с голямо съдържание на витамини, плодова захар и плодови киселини.
Те се приготвят както от пресни или сушени плодове, така и от плодови сиропи, компоти...
14 Април
Кулинарен коктейл от пилеПредварително подгответе чашите за коктейла.
Нарежете магданоза на ситно, намажете ръбчетата на чашите с лимонов сок и ги потопете в магданоза.
Разбийте сметаната до пухкава консистенция.
Сварете пилешкото филе....
09 Окт.
2