Gotvach.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Кулинарен учебник: Правилно варене на рибаКулинарен учебник: Правилно варене на риба
14 Април
Много удобни съдове за варене на риба са специалните за целта дълги тенджери с решетка, която има дръжки встрани. Така рибата се изважда леко от водата, без да се разкъсва. При липса на такъв съд се препоръчва големите...
Кулинарен учебник: Правила при приготвянето на домашен сиропКулинарен учебник: Правила при приготвянето на домашен сироп
17 Юли
Ако усвоите някои основни правила, можете успешно да зарадвате своите деца или внуци, като им направите истински плодов сироп или сок....
Как правилно да съхраняваме оцетКак правилно да съхраняваме оцет
26 Август
Бутилката оцет трябва да се съхранява на хладно и тъмно място....
Как да съхраняваме правилно подправките?Как да съхраняваме правилно подправките?
23 Май
Други важни правила за съхранение на подправки: Не е добре да поставяте мокра ръка или мокра лъжица вътре в буркана, нито да го държите, макар и за няколко секунди, над тенджерата, в която готвим и от която се издига пара...
Как правилно да съхраняваме дрехите?Как правилно да съхраняваме дрехите?
18 Януари
Как правилно да съхраняваме дрехите?...
Кулинарен учебник: Топене на свинска масКулинарен учебник: Топене на свинска мас
02 Юни
Сланината, определена за стопяване на мас, се нарязва на не много големи парчета, които се поставят в голям съд и се заливат със студена вода да киснат 1-2 денонощия. През време на кисненето водата се сменява няколко...
Кулинарен учебник: Домашно песто ала ДженовезеКулинарен учебник: Домашно песто ала Дженовезе
22 Април
Природата се е събудила, пролетта е пристигнала, всичко е зелено и красиво. Време е да пренесем италианската кухня в дома си, време е за песто! Не е известно кой и кога е направил първото песто, но се знае, че...
Кулинарен учебник: Приготвяне на домашно сладкоКулинарен учебник: Приготвяне на домашно сладко
17 Април
Сладка се варят от различни плодове, които трябва да са съвършено пресни, здрави и добре узрели. Всеки плод съобразно своето естество изисква съответна преработка. Така например при ягодите и малините е необходимо да...
Кулинарен учебник: Приготвяне на сурови туршииКулинарен учебник: Приготвяне на сурови туршии
17 Април
Редовното претакане на туршията е важно условие за бързата и правилна ферментация. Помещението, в което ще се съхраняват туршиите, също е от голямо значение за тяхната трайност....
Кулинарен учебник: Приготвяне на тъмен бульонКулинарен учебник: Приготвяне на тъмен бульон
16 Април
Отделените при обезкостяването на телешко и свинско месо кости се насичат на дребно и се пекат във фурна с мазнина, докато получат блясък. Към изпечените кости се прибавят ароматични корени - моркови, целина, магданоз...
Кулинарен учебник: Печене на тестени изделияКулинарен учебник: Печене на тестени изделия
14 Април
1
Една от предпоставките за получаването на висококачествени тестени изделия е навременното им и правилно изпичане....
Кулинарен учебник: Първична обработка на птициКулинарен учебник: Първична обработка на птици
14 Април
За по-голямо удобство и за правилна отчетност готвачите, след като получат птиците, отделят неядливите отпадъци, а след това ядливите....
Как да съхраняваме кекс и домашни сладкишиКак да съхраняваме кекс и домашни сладкиши
06 Март
Сладкиши с кисело мляко, крема сирене, плодове, желе, суфле могат да се съхраняват до 72 часа, при условие че не съдържат крем....
Картофите: Как да ги съхраняваме правилно?Картофите: Как да ги съхраняваме правилно?
17 Август
Част от многобройни ястия, супи, салати, гарнитура или сами в центъра на храната на масата, картофите са герои на много национални кухни и любимци на известни кулинари и шефове....
Как правилно да съхраняваме лук вкъщиКак правилно да съхраняваме лук вкъщи
27 Януари
Обеленият лук може да се съхранява в хладилник до две седмици, а нарязаният - 7-10 дни. Как правилно да съхранявате шалот? Шалот е вид лук с по-мек и по-сладък вкус....
Как да съхраняваме правилно кокосовото масло?Как да съхраняваме правилно кокосовото масло?
27 Дек.
В правилно съд с подходяща спецификация, маслото може да се съхранява в хладилник до 3-4 седмици....
Как да съхраняваме правилно киселото зелеКак да съхраняваме правилно киселото зеле
25 Ноем.
А ето кои са основните начини за правилно съхранение на кисело зеле....
Картофено пюре по учебникКартофено пюре по учебник
29 Януари
Така за мен се прави картофено пюре по учебник....
Правилно съхраняване на месоПравилно съхраняване на месо
05 Юни
Правилното съхраняване на месото е от изключително значение за неговите вкусови качества, както и за човешкото здраве....
Правилно съхраняване на яйцаПравилно съхраняване на яйца
17 Април
Правилното съхранение на яйцата е изключително важно, особено в дните след Великден, когато остават много яйца. Въпросът за съхранението им касае пряко нашето здраве. В пресните яйца се крие салмонела....
Кулинарен учебник: Как да приготвим бели и маслени сосовеКулинарен учебник: Как да приготвим бели и маслени сосове
27 Юли
Добрият сос, приготвен наистина професионално и с наситен вкус и аромат, е наистина едно малко чудо. Той може да превърне яйцата на очи в истински празник, а скучното парче пилешко – в нещо направо изключително. ...
Кулинарен учебник: Перфектните сандвичи, хапки и платаКулинарен учебник: Перфектните сандвичи, хапки и плата
23 Януари
Сандвичите са добре познати на студената кухня. Приготвят се и се сервират лесно, дават възможности за разнообразно приготвяне. Отрязват се тънки филийки не много мек хляб, за да не се деформира при рязане. Предварително...
Кулинарен учебник: Недостатъците на различните домакински съдовеКулинарен учебник: Недостатъците на различните домакински съдове
06 Август
Важно условие за вкусното и качествено приготвяне на ястията е правилният избор на съдове за готвене - тенджери, тавички, тигани, гювечи и др. През време на топлинната обработка използваните съдове не бива да придават...
Кулинарен учебник: Как се прави перфектен кисел?Кулинарен учебник: Как се прави перфектен кисел?
14 Април
Киселите са лек, вкусен и ароматичен десерт, а много от тях са и с голямо съдържание на витамини, плодова захар и плодови киселини. Те се приготвят както от пресни или сушени плодове, така и от плодови сиропи, компоти...
Кулинарен коктейл от пилеКулинарен коктейл от пиле
09 Окт.
2
Предварително подгответе чашите за коктейла. Нарежете магданоза на ситно, намажете ръбчетата на чашите с лимонов сок и ги потопете в магданоза. Разбийте сметаната до пухкава консистенция. Сварете пилешкото филе....