Gotvach.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Сирене Ементал с ябълкиСирене Ементал с ябълки
03 Януари
Белите, почиствате ябълките и ги режете на тънки резени. За да не потъмнеят, веднага след като ги нарежете, ги напръскайте с лимонов сок. Ементала режете на тънки ленти и го слагате при ябълките....
Салата с ементал и шункаСалата с ементал и шунка
16 Юли
1
Накълцайте шунката и ементала на ленти. Маслините нарежете на малки кръгчета, а лука - на тънки полумесеци. Смесете всичко и сложете върху спанака и наразаната краставица....
Мъфини с ементал и колбасМъфини с ементал и колбас
18 Дек.
Нарязваме колбаса на дребно. Слагаме брашното и разбъркваме. Ементала също нарязваме на дребно. Слагаме ги вътре и разбъркваме....
Салата с ементал и шункаСалата с ементал и шунка
16 Юли
1
Накълцайте шунката и ементала на ленти. Маслините нарежете на малки кръгчета, а лука - на тънки полумесеци. Смесете всичко и сложете върху спанака и наразаната краставица....
Закуски с ементал и ленено семеЗакуски с ементал и ленено семе
03 Окт.
Готовото тесто разточете и нарежете на квадрати. Сложете във всеки квадрат по парченце ементал. Завийте и подредете кашкавалките в тава с незалепващо дъно....
Пълнени кошнички с ементал и доматиПълнени кошнички с ементал и домати
03 Окт.
1
Пълнените кошнички с ементал и домати са готови....
Пица с ементал и сушен лукПица с ементал и сушен лук
30 Април
Разрязваме на парчета и поднасяме топла със сосове по желание. Пицата с ементал и сушен лук е много вкусна!...
Пълнено пиле с ементал и зеленчуциПълнено пиле с ементал и зеленчуци
16 Юни
Печем във фурна на 180 градуса около 1 час, покрито с фолио. След това развиваме фолиото, за да се запече пълненото пиле с ементал и зеленчуци, ако желаем, подреждаме отгоре ементал....
Пикантни кростини с Ементал и гъбиПикантни кростини с Ементал и гъби
26 Юни
Нарязваме франзелата на тънки филийки, които запичаме в предварително загрята фурна до зачервяване. От слайсовете Ементал изрязваме кръгове, които са с големината на диаметъра на кростините....
Макаронена салата с ементал и зеленчуциМакаронена салата с ементал и зеленчуци
25 Юни
Нарязваме маринованите краставички на кубчета. Нарязваме също на малки кубчета ементала и шунката. В купа слагаме морковите и краставичките, които нарязахме, ементала и шунката....
Пълнени кюфтета с Ементал и гроздеПълнени кюфтета с Ементал и грозде
15 Май
Вземете всяко от тях в ръка и с помощта на кафена лъжичка направете отвор в центъра, напълнете с плънката от смесените ситно нарязани ементал и грозде и затворете с каймата....
Пиле с ементал и зелен фасулПиле с ементал и зелен фасул
26 Май
Нарежете на парчета месото и го изпържете в част от сгорещеното масло. Нарежете лука на ситно и го задушете в останалото масло заедно със зеления фасул до омекване....
Вулкан от ементал с ябълки и морковиВулкан от ементал с ябълки и моркови
17 Май
Разбъркайте и напълнете ементала. Декорирайте предястието с запечени орехи и стафиди. Вулканът от ементал с ябълки и моркови е готов....
Кулинарна употреба на ескаролаКулинарна употреба на ескарола
25 Февр.
Ескарола е зеленолистен зеленчук, член на семейството на цикорията. Има широки, зелени, къдрави листа и леко горчив вкус. Може да се консумира както сурова, така и сготвена. Ескарола е по-малко горчива в сравнение с...
Кулинарна употреба на нектариниКулинарна употреба на нектарини
15 Юни
Името на нектарините идва от гръцката дума нектар. Те зреят през лятото и носят неописуема наслада. Често нектарините биват бъркани с голата праскова. Те принадлежат към семейството на прасковите, черешите и кайсиите...
Кулинарна употреба на индришеКулинарна употреба на индрише
21 Август
За кулинарна употреба от индришето се използват красивите цветовете. С тях прекрасно могат да аранжират всякакви кулинарни произведения....
Кулинарна употреба на камутКулинарна употреба на камут
20 Януари
Кулинарната употреба на камут изисква предварителна обработка. Една нощ преди това трябва да се накисне във вода. След това се вари във вода, като съотношението трябва да е 1:5....
Кулинарна употреба на рожковКулинарна употреба на рожков
24 Ноем.
Рожков представлява растение от семейството на бобовите култури. За разлика от повечето от тях то е сладко. Шушулките му, изсушени и смлени, са отличен заместител на познатото ни какао. Вечнозеленото растение...
Кулинарна употреба на мескитаКулинарна употреба на мескита
28 Юли
В последствие той може да се употребява като брашно, подсладител или като основна съставка за приготвянето на сладки напитки и ферментирал алкохол....
Кулинарна употреба на арарутКулинарна употреба на арарут
27 Юли
Малцина са чували думата "арарут", а тези, които все пак са я доловили отнякъде, нямат ни най-малка представа какво е това. Арарутът е вид житна култура, малко позната в България. Тя е обаче много полезна, защото...
Кулинарна употреба на мащеркаКулинарна употреба на мащерка
24 Юни
1
Ароматната мащерка се използва не само за приготвяне на чай от мащерка, но също така има голямо приложение и в кухнята на много държави. Мащерката се използва при приготвянето на ястия от месо, риба, бобови култури,...
Кулинарна употреба на резенеКулинарна употреба на резене
26 Април
Има два вида култивирано резене, чиято употреба се различава. То бива луковично и обикновено. Обикновеното резене се използва най-често. В кулинарната традиция от него се използват семената и листата....
Кулинарна употреба на ПрошутоКулинарна употреба на Прошуто
30 Юни
Ето какви са основни кулинарния приложения на прошутото: Салати с прошуто Едно от най-известните и популярни кулинарни приложения на прошутото са именно салатите....
Кулинарна употреба на суроваткатаКулинарна употреба на суроватката
13 Окт.
Млечната суроватка или т. нар. цвик е често подценявана и смятана за отпадъчен продукт. Истината е, че тя може да използва изключително успешно както в кулинарията, така и в козметиката. Суроватката е изключително...
Кулинарна употреба на амарантКулинарна употреба на амарант
02 Април
През последните години все повече се говори за здравословно хранене и специалистите се присещат за отдавна забравени продукти, които са били ценени още в древността. Типичен пример за това е амарантът. Той представлява...