Gotvach.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Камамбер с печен патладжанКамамбер с печен патладжан
07 Окт.
Камамберът с печен патладжан е готов....
Печен Камамбер с чесънПечен Камамбер с чесън
03 Февр.
Реже се капачето на Камамбера. Аз не го вадя от дървената му купичка. Правят се няколко малки дупки и се овкусява със сол, червен пипер и олио. Чесънът се обелва и всяка скалитка се разрязва на две....
Брускети с Камамбер и крушаБрускети с Камамбер и круша
16 Юни
1
Запечете във фурната за няколко минути само до лекото разтапяне на Камамбера....
Камамбер с мед и орехиКамамбер с мед и орехи
01 Август
Оставете го за 10-15 мин във фурната на 220 градуса. Извадете го и още докато е топло, поръсете печеното сирене с орехите и меда. Камамберът с мед и орехи е готов....
Мъфини с камамбер и колбасМъфини с камамбер и колбас
16 Май
Печем на 180 градуса в загрята фурна. Мъфините с камамбер и колбас са готови....
Топен камамбер с червени боровинкиТопен камамбер с червени боровинки
12 Март
Камамбера се реже вертикално на 10 парчета, като се запазват две. Останалите се намазват със сместа от чесън. Върху хляба се слага по две парчета от сиренето и се запичат, докато сиренето се разтопи....
Бързи тапас с камамбер и смокиниБързи тапас с камамбер и смокини
04 Юни
1
Бързите тапас с камамбер и смокини са много вкусни!...
Камамбер с мащерка в еър фрайърКамамбер с мащерка в еър фрайър
21 Август
Да Ви е сладко с този Камамбер с мащерка в еър фрайър!...
Солен пай с камамбер и беконСолен пай с камамбер и бекон
23 Януари
Да ви е сладко с този солен пай с камамбер и бекон!...
Сьомга с камамбер и крема сиренеСьомга с камамбер и крема сирене
30 Март
Разбийте крема сиренето с камамбера. Прибавете наситнения копър и предварително разтворения според указанията на опаковката желатин. Разбъркайте хубаво....
Тортички от камамбер с плодов сосТортички от камамбер с плодов сос
16 Януари
Сирената камамбер се разрязват на три части, така че да се оформят три малки блата. Портокалът, гроздето и ананасът се режат на ситно. Лимоновият и портокаловият сок се смесват със зехтина....
Кулинарна употреба на камутКулинарна употреба на камут
20 Януари
Кулинарната употреба на камут изисква предварителна обработка. Една нощ преди това трябва да се накисне във вода. След това се вари във вода, като съотношението трябва да е 1:5....
Кулинарна употреба на рожковКулинарна употреба на рожков
24 Ноем.
Рожков представлява растение от семейството на бобовите култури. За разлика от повечето от тях то е сладко. Шушулките му, изсушени и смлени, са отличен заместител на познатото ни какао. Вечнозеленото растение...
Кулинарна употреба на нектариниКулинарна употреба на нектарини
15 Юни
Името на нектарините идва от гръцката дума нектар. Те зреят през лятото и носят неописуема наслада. Често нектарините биват бъркани с голата праскова. Те принадлежат към семейството на прасковите, черешите и кайсиите...
Кулинарна употреба на ПрошутоКулинарна употреба на Прошуто
30 Юни
Ето какви са основни кулинарния приложения на прошутото: Салати с прошуто Едно от най-известните и популярни кулинарни приложения на прошутото са именно салатите....
Кулинарна употреба на суроваткатаКулинарна употреба на суроватката
13 Окт.
Млечната суроватка или т. нар. цвик е често подценявана и смятана за отпадъчен продукт. Истината е, че тя може да използва изключително успешно както в кулинарията, така и в козметиката. Суроватката е изключително...
Кулинарна употреба на ескаролаКулинарна употреба на ескарола
25 Февр.
Ескарола е зеленолистен зеленчук, член на семейството на цикорията. Има широки, зелени, къдрави листа и леко горчив вкус. Може да се консумира както сурова, така и сготвена. Ескарола е по-малко горчива в сравнение с...
Кулинарна употреба на индришеКулинарна употреба на индрише
21 Август
За кулинарна употреба от индришето се използват красивите цветовете. С тях прекрасно могат да аранжират всякакви кулинарни произведения....
Кулинарна употреба на мескитаКулинарна употреба на мескита
28 Юли
В последствие той може да се употребява като брашно, подсладител или като основна съставка за приготвянето на сладки напитки и ферментирал алкохол....
Кулинарна употреба на арарутКулинарна употреба на арарут
27 Юли
Малцина са чували думата "арарут", а тези, които все пак са я доловили отнякъде, нямат ни най-малка представа какво е това. Арарутът е вид житна култура, малко позната в България. Тя е обаче много полезна, защото...
Кулинарна употреба на мащеркаКулинарна употреба на мащерка
24 Юни
1
Ароматната мащерка се използва не само за приготвяне на чай от мащерка, но също така има голямо приложение и в кухнята на много държави. Мащерката се използва при приготвянето на ястия от месо, риба, бобови култури,...
Кулинарна употреба на резенеКулинарна употреба на резене
26 Април
Има два вида култивирано резене, чиято употреба се различава. То бива луковично и обикновено. Обикновеното резене се използва най-често. В кулинарната традиция от него се използват семената и листата....
Кулинарна употреба на амарантКулинарна употреба на амарант
02 Април
През последните години все повече се говори за здравословно хранене и специалистите се присещат за отдавна забравени продукти, които са били ценени още в древността. Типичен пример за това е амарантът. Той представлява...
Кулинарна употреба на физалисКулинарна употреба на физалис
30 Март
Кулинарната употреба на физалис се състои най-вече в декорирането на торти, сладкиши и кремове, както и за украсата на плодови салати и коктейли....
Кулинарна употреба на тефКулинарна употреба на теф
10 Март
Позната повече сред африканските народи, тя постепенно добива популярност из цял свят, като предпочитан кулинарен продукт. Културата е предпочитана поради няколко фактора....