Gotvach.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Кулинарен учебник: Приготвяне на тъмен бульонКулинарен учебник: Приготвяне на тъмен бульон
16 Април
Сгъстеният сух тъмен бульон се прави по следния начин: Сваряваме и прецеждаме тъмния бульон (направен по-рецептата, описана по-горе), след което го слагаме да го изваряваме в открит широк съд, като при варенето се прецежда...
Правила при приготвяне на диетични зеленчукови супиПравила при приготвяне на диетични зеленчукови супи
26 Януари
И все пак, независимо дали е януари или юли месец, има някои основни правила при приготвянето им, ако искате супите да са и диетични....
Внимание! Грешки при приготвянето на супи, които да избягватеВнимание! Грешки при приготвянето на супи, които да избягвате
26 Февр.
И макар да изглежда проста работа, при приготвянето на супи се допускат редица грешки, които е добре да избегнете....
Съвети при приготвянето на месни бульониСъвети при приготвянето на месни бульони
19 Юни
Начин на приготвяне: Пилето се нарязва и се сварява, а запечените до кафеникав цвят кости се заливат с пилешкия бульон и се варят така около 2 часа....
Кулинарен учебник: Правила при приготвянето на домашен сиропКулинарен учебник: Правила при приготвянето на домашен сироп
17 Юли
Приготвянето на сиропа се прави непосредствено след измиването на плодовете, защото по-нежни плодове като малини или ягоди например много бързо ще пуснат сока си; - Ако приготвяте сироп по горещ начин, обикновено на...
Грешки при приготвянето на чорбиГрешки при приготвянето на чорби
08 Окт.
Ето обаче какви грешки могат да се допуснат при приготвянето на чорба, независимо дали е месна, зеленчукова и т. н. : - Много домакини, които са решили да приготвят месна чорба и не разполагат с достатъчно време, слагат...
Кулинарни тайни при приготвянето на парфеКулинарни тайни при приготвянето на парфе
05 Дек.
Сега стъпка по стъпка ще ви покажем как се прави самото парфе, като изобщо не подценявайте информацията, която ще поставим в скоби, защото именно там ще се крият тайните ни за приготвянето на идеалното френско парфе....
Кулинарни тайни при приготвянето на месоКулинарни тайни при приготвянето на месо
26 Март
Свареното месо, птица, език съхранявайте с малко бульон, в който са се варили. Така ще ги запазите за по-дълго време сочни и свежи. Преди да печете месото, отстранете жилите от него....
Кулинарни тънкости при приготвянето на гъскаКулинарни тънкости при приготвянето на гъска
23 Април
След това се задушават в сос или бульон, в който може да се добави доматено пюре, зеленчуци, гъби и подправки....
Кулинарни тънкости при приготвянето на окрошкаКулинарни тънкости при приготвянето на окрошка
23 Април
Начин на приготвяне: Краставичката, саламът, репичките, картофите, лукът и яйцето се нарязват на средни парчета. Съставките се смесват и се разпределят в чинии за сервиране....
Правила при приготвянето на чайПравила при приготвянето на чай
04 Май
1
За разлика от много други европейски държави, където пиенето на чай се приема като нещо съвсем стандартно, в азиатските страни се спазват определени правила при приготвянето му, а чаените церемонии са нещо свещено....
Грешки при приготвяне на яхнииГрешки при приготвяне на яхнии
26 Януари
3
Ако вече сте направили тази грешка, поне към края на готвенето намалете силата на огъня....
Кулинарни тайни при приготвянето на класически фъджКулинарни тайни при приготвянето на класически фъдж
16 Юни
Ароматът на десерта по време на приготвяне е изкусителен. Вариациите за добавки са много, вкусовете и ароматите са безкрайни и това прави сладкото изкушение толкова харесвано....
Кулинарни тънкости при приготвянето на домашни багетиКулинарни тънкости при приготвянето на домашни багети
03 Януари
1
Прави се кладенче и добавя 1 ч.ч. хладка вода. Замесва се гладко и еластично тесто. Ако няма в наличност твърдо брашно не е проблем да се замени с обикновено....
Кулинарни тънкости при приготвянето на азиатски ястияКулинарни тънкости при приготвянето на азиатски ястия
30 Януари
Много е лютив и се прави от чушки "Чили"от туршия; 9. Анасон и звездовиден анасон - използват се при приготвянето на сладкиши и курабии, при печене на меса и теста; 10....
Застройка за супиЗастройка за супи
26 Ноем.
5
Яйцата с оцета се разбиват заедно с брашното и киселото мляко до гладка смес. Гребва се черпак от горещата супа и внимателно се сипва при застройката, за да се темперират двете смеси. Добавят се още 2-3 черпака и се...
Крем за супиКрем за супи
14 Ноем.
Сипете сместа в подмазнена форма и сложете да се пече на водна баня. Вече сгъстената смес сипете върху дървена дъска и след като изстине, я нарежете на лентички. Лентичките се поднасят в чиния към супа или бульон....
Застройка за супиЗастройка за супи
26 Ноем.
5
Яйцата с оцета се разбиват заедно с брашното и киселото мляко до гладка смес. Гребва се черпак от горещата супа и внимателно се сипва при застройката, за да се темперират двете смеси. Добавят се още 2-3 черпака и се...
Основни правила при приготвянето на кремовеОсновни правила при приготвянето на кремове
26 Март
Макар кремовете да спадат към сравнително лесните за приготвяне десерти и да не изискват много време и усилия, дори и при тях често се допускат грешки....
Основни правила за приготвянето на вариваОсновни правила за приготвянето на варива
10 Март
2
За техните ползи се е говорило вече много, но ако искаме да извлечем всички ценни техни качества е добре да усвоим и някои основни правила при приготвянето им....
Основни правила при приготвянето на месоОсновни правила при приготвянето на месо
28 Февр.
2
За да постигнете вкуса на гореописаните меса, трябва да се научите как да си ги приготвяте, защото много често се допускат грешки именно при приготвянето на месото....
Основни правила при приготвянето на сладкишиОсновни правила при приготвянето на сладкиши
16 Януари
3
Приготвянето на тези изкушения изглежда лесно и приятно занимание. Това е така, само ако се следват основните правила за приготвянето на пухкав сладкиш или козунак....
Важни правила при приготвянето на птициВажни правила при приготвянето на птици
28 Ноем.
В България най-често приготвяните месни ястия са от свинско и от пилешко месо....
Най-големите грешки в приготвянето на тортаНай-големите грешки в приготвянето на торта
21 Юни
Ако имате проблеми в някои от етапите на приготвяне на тортата, най-вероятно правите една от грешките по-долу. Обикновено няма да го забележите, докато тортата не е готова....
Основни грешки при приготвянето на кисело зелеОсновни грешки при приготвянето на кисело зеле
01 Дек.
1
Основни грешки при приготвянето на кисело зеле 1....