Gotvach.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Кулинарен учебник: Приготвяне на тъмен бульонСгъстеният сух тъмен бульон се прави по следния начин:
Сваряваме и прецеждаме тъмния бульон (направен по-рецептата, описана по-горе), след което го слагаме да го изваряваме в открит широк съд, като при варенето се прецежда...
16 Април
Правила при приготвяне на диетични зеленчукови супиИ все пак, независимо дали е януари или юли месец, има някои основни правила при приготвянето им, ако искате супите да са и диетични....
26 Януари
Внимание! Грешки при приготвянето на супи, които да избягватеИ макар да изглежда проста работа, при приготвянето на супи се допускат редица грешки, които е добре да избегнете....
26 Февр.
Съвети при приготвянето на месни бульониНачин на приготвяне: Пилето се нарязва и се сварява, а запечените до кафеникав цвят кости се заливат с пилешкия бульон и се варят така около 2 часа....
19 Юни
Кулинарен учебник: Правила при приготвянето на домашен сиропПриготвянето на сиропа се прави непосредствено след измиването на плодовете, защото по-нежни плодове като малини или ягоди например много бързо ще пуснат сока си;
- Ако приготвяте сироп по горещ начин, обикновено на...
17 Юли
Грешки при приготвянето на чорбиЕто обаче какви грешки могат да се допуснат при приготвянето на чорба, независимо дали е месна, зеленчукова и т. н. :
- Много домакини, които са решили да приготвят месна чорба и не разполагат с достатъчно време, слагат...
08 Окт.
Кулинарни тайни при приготвянето на парфеСега стъпка по стъпка ще ви покажем как се прави самото парфе, като изобщо не подценявайте информацията, която ще поставим в скоби, защото именно там ще се крият тайните ни за приготвянето на идеалното френско парфе....
05 Дек.
Кулинарни тайни при приготвянето на месоСвареното месо, птица, език съхранявайте с малко бульон, в който са се варили. Така ще ги запазите за по-дълго време сочни и свежи. Преди да печете месото, отстранете жилите от него....
26 Март
Кулинарни тънкости при приготвянето на гъскаСлед това се задушават в сос или бульон, в който може да се добави доматено пюре, зеленчуци, гъби и подправки....
23 Април
Кулинарни тънкости при приготвянето на окрошкаНачин на приготвяне: Краставичката, саламът, репичките, картофите, лукът и яйцето се нарязват на средни парчета. Съставките се смесват и се разпределят в чинии за сервиране....
23 Април
Правила при приготвянето на чайЗа разлика от много други европейски държави, където пиенето на чай се приема като нещо съвсем стандартно, в азиатските страни се спазват определени правила при приготвянето му, а чаените церемонии са нещо свещено....
04 Май
1
Грешки при приготвяне на яхнииАко вече сте направили тази грешка, поне към края на готвенето намалете силата на огъня....
26 Януари
3
Кулинарни тайни при приготвянето на класически фъджАроматът на десерта по време на приготвяне е изкусителен. Вариациите за добавки са много, вкусовете и ароматите са безкрайни и това прави сладкото изкушение толкова харесвано....
16 Юни
Кулинарни тънкости при приготвянето на домашни багетиПрави се кладенче и добавя 1 ч.ч. хладка вода. Замесва се гладко и еластично тесто.
Ако няма в наличност твърдо брашно не е проблем да се замени с обикновено....
03 Януари
1
Кулинарни тънкости при приготвянето на азиатски ястияМного е лютив и се прави от чушки "Чили"от туршия;
9. Анасон и звездовиден анасон - използват се при приготвянето на сладкиши и курабии, при печене на меса и теста;
10....
30 Януари
Застройка за супиЯйцата с оцета се разбиват заедно с брашното и киселото мляко до гладка смес.
Гребва се черпак от горещата супа и внимателно се сипва при застройката, за да се темперират двете смеси.
Добавят се още 2-3 черпака и се...
26 Ноем.
5
Крем за супиСипете сместа в подмазнена форма и сложете да се пече на водна баня. Вече сгъстената смес сипете върху дървена дъска и след като изстине, я нарежете на лентички.
Лентичките се поднасят в чиния към супа или бульон....
14 Ноем.
Застройка за супиЯйцата с оцета се разбиват заедно с брашното и киселото мляко до гладка смес.
Гребва се черпак от горещата супа и внимателно се сипва при застройката, за да се темперират двете смеси.
Добавят се още 2-3 черпака и се...
26 Ноем.
5
Основни правила при приготвянето на кремовеМакар кремовете да спадат към сравнително лесните за приготвяне десерти и да не изискват много време и усилия, дори и при тях често се допускат грешки....
26 Март
Основни правила за приготвянето на вариваЗа техните ползи се е говорило вече много, но ако искаме да извлечем всички ценни техни качества е добре да усвоим и някои основни правила при приготвянето им....
10 Март
2
Основни правила при приготвянето на месоЗа да постигнете вкуса на гореописаните меса, трябва да се научите как да си ги приготвяте, защото много често се допускат грешки именно при приготвянето на месото....
28 Февр.
2
Основни правила при приготвянето на сладкишиПриготвянето на тези изкушения изглежда лесно и приятно занимание. Това е така, само ако се следват основните правила за приготвянето на пухкав сладкиш или козунак....
16 Януари
3
Важни правила при приготвянето на птициВ България най-често приготвяните месни ястия са от свинско и от пилешко месо....
28 Ноем.
Най-големите грешки в приготвянето на тортаАко имате проблеми в някои от етапите на приготвяне на тортата, най-вероятно правите една от грешките по-долу.
Обикновено няма да го забележите, докато тортата не е готова....
21 Юни
Основни грешки при приготвянето на кисело зелеОсновни грешки при приготвянето на кисело зеле
1....
01 Дек.
1