Gotvach.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Тайната на сочните пържоли на фурнаТайната на сочните пържоли на фурна
18 Дек.
41
Вземете пържолите - много важно е да не са мокри, аз дори не ги мия, но ако това се налага, подсушете много добре (това е голямата тайна), никакво начукване! Намаслете добре тавичката....
Картофи ДофиноаКартофи Дофиноа
02 Юни
1
Сложете да се пекат за около час (при нужда повече) в загряна на 160 градуса фурна....
Тайната на съня се крие в косатаТайната на съня се крие в косата
25 Септ.
Ново изследване на учени от Япония доказва, че вътрешният ни часовник е толкова лесно да бъде проследен, както и да се вземат няколко кичура коса от човек. Фоликулите на космите съдържат отчет за дейността на гените...
Тайната на вкусния качамакТайната на вкусния качамак
21 Ноем.
Тайната съставка на вкусния родопски качамак според местните е тази, че освен равни части царевично и бяло брашно, се слагат и варени картофи....
Тайната на вкусния тиквеникТайната на вкусния тиквеник
08 Септ.
Тайната на вкусния тиквеник е в печенето. Слага се във фурна на 180 градуса за около 45 минути, като се проверява дали е изпечен в дълбочина с клечка за зъби. Трябва добре да се зачерви....
Тайната на вкусния хекТайната на вкусния хек
15 Юли
Панираният хек трябва да е покрит с вкусна златиста коричка, но маслото не бива да прегаря. Сега вече знаете как да приготвите хек, така че панираното рибно филе да е нежно и вкусно! Приятен апетит!...
Тайната на вкусния шаранТайната на вкусния шаран
15 Юни
1
Ако попаднете на такъв, ще си спестите махането на люспите и ще имате крехка и вкусна кожа. Как се готви шаран?...
Тайната на вкусния пилафТайната на вкусния пилаф
22 Март
Много домакини се опитват да разгадаят тайните на неговото приготвяне. Пробват различни рецепти, но не на всички се отдава да приготвят този кулинарен шедьовър....
Тайната на вкусния кадаифТайната на вкусния кадаиф
08 Март
Кадаифът е един от най-вкусните ориенталски десерти, които са характерни и за българската кухня, предвид факта, че цели пет века земите ни са били под Османско владичество....
Тайната на вкусния вайсвурстТайната на вкусния вайсвурст
01 Дек.
Също така, другият тънък момент за вкусния вайсвурст е, че свинското месо трябва да е в по-голямо количество от телешкото. Съотношението трябва да е три към едно в полза на свинското....
Как се прави огретен?Как се прави огретен?
06 Август
Това обаче не важи за огретена, тъй като ястието е лесно за приготвяне, но за сметка на това много вкусно и обичано в страната ни....
Тайната на индийската кухня се крие в подправкитеТайната на индийската кухня се крие в подправките
30 Май
Когато говорим за подправките трябва да кажем, че не самите подправки са тайната на индийската кухня, а уникалната смесица от тях. Една от най-известните им подправки, която носи аромата на Индия, e Гарам масала....
Най-вкусния кашкавал на фурнаНай-вкусния кашкавал на фурна
18 Май
12
Невероятна вкусотия, а ароматът, който се носи, е уникален! Подходящо е както за предястие, така и за лека вечеря. Най-вкусния кашкавал на фурна е готов....
Гратен ДофинуаГратен Дофинуа
31 Май
3
В тава, намазана с масло, се нареждат картофите и се поръсват с нарязания на ситно чесън. 3. Картофите се заливат със соса, отгоре се слага дафиновият лист и ястието се пече на фурна 40 минути на 180 градуса....
Тайната на вкусния крем БрюлеТайната на вкусния крем Брюле
12 Февр.
Крем Брюле – това е изискан десерт, изобретение на френските сладкари. Представете си лек, нежен и въздушен крем, покрит с карамелена коричка – как можете да устоите на това деликатно лакомство. Как се прави крем...
Тайната на вкусния пържен шаранТайната на вкусния пържен шаран
19 Ноем.
Шаранът е една от най-вкусните риби, която се приготвя най-често за Никулден. Ако искате обаче да си приготвите шаран, който е пържен, то тази статия е за вас....
Тайната на вкусния свински джоланТайната на вкусния свински джолан
04 Дек.
4
Вкусният свински джолан се сервира с грах, задушен в масло. Подхожда си с обилни количества червено вино....
Тайната на вкусния пържен оризТайната на вкусния пържен ориз
17 Януари
4
Малко са хората по света, които да не обичат да си похапват ориз. На първо място вероятно се сещаме за японците и китайците, но всъщност ориз под различни форми се консумира във всички краища на планетата. Когато искаме...
Тайната на вкусния домашен козунакТайната на вкусния домашен козунак
20 Април
5
Една от тайните на вкусния домашен козунак, е че той се прави много дълго и трябва да се заредите с търпение, ако искате да се получи добър резултат....
Тайната на митичната Атлантида се крие в пустинята СахараТайната на митичната Атлантида се крие в пустинята Сахара
21 Март
Необикновено скално образувание, заснето от НАСА, в пустинята Сахара, може да е мястото, където е потънала митичната Атлантида. От Космоса структурата се вижда като кръгла конструкция, разполагаща се в края на най-голямата...
Учени: На Великденския остров се крие тайната на вечната младостУчени: На Великденския остров се крие тайната на вечната младост
12 Март
Научната общност обаче е убедена, че в скоро време тези дефекти ще бъдат отстранени и човечеството най-накрая ще открие тайната на вечната младост....
Тайната на истинските картофени кюфтетаТайната на истинските картофени кюфтета
06 Септ.
2
Каква е тайната на вкусните картофени кюфтета, как се подготвят, за да не се разпаднат при пържене, поемайки ароматите на пушещата мазнина? Ето една обещаваща рецепта....
Тайната на истинските италиански бишкотиТайната на истинските италиански бишкоти
29 Септ.
1
- тайната съставка на италианските бишкоти е добавянето на солта и содата. Изглеждащи на пръв поглед като неприемливи, именно те са тези, които, прибавени в точното количество, дават уникалния и неповторим вкус....
17-годишно бебе крие тайната на младостта17-годишно бебе крие тайната на младостта
15 Май
5
17-годишната Брук Грийнбърг вероятно ще помогне на американските учени да открият тайната на вечната младост, пише руската преса....
Тайната на вкусните тиганициТайната на вкусните тиганици
16 Януари
Те стават и по-мазни, затова тайната на вкусните, но и здравословни тиганици е след изпържването закуската да се постави върху домакинска хартия, за да се изтече от нея мазнината, която е попила....