Gotvach.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Откриха храната на бъдещетоМного учени, биолози, генетици, мислители и философи си блъскат главите как да се справят с нарастващия проблем – световния глад.
Поради изчерпването на ресурси и смяната и промяната на метеорологичните условия, световните...
26 Март
1
Коктейл Завръщане в БъдещетоРазбиваме енергично до пълното охлаждане на напитката.
Пресипваме в охладена коктейлна чаша и украсяваме с усуканата лимонова обелка.
Бъдете внимателни с коктейл Завръщане в Бъдещето....
12 Окт.
Месо в епруветка - храната на бъдещето!Храна на прах, ястия от медузи, насекоми, водорасли, лабораторно месо, вода от фекалии, хранителен пластир - това са само част от вариантите....
02 Дек.
Професиите на бъдещето: Ето кои специалисти ще са най-търсениАко се интересувате кои ще са най-търсените професии в бъдеще, разгледайте галерията ни.
Там ще откриете класация с актуални длъжности, направена от Kiplinger....
25 Юли
Ето това е гримът на бъдещетоРазгледайте галерията ни и вижте грима на бъдещето, който ще е много актуален съвсем скоро....
15 Окт.
Храните с желязо са задължителни за умственото развитие на децата! Ето защоМенюто им трябва да е внимателно подбрано и да включва разнообразна и здравословна храна, богата на необходимите за детския организъм хранителни вещества, минерали и витамини....
05 Февр.
Крил - новата храна на бъдещето?Крил е новата потенциална храна на бъдещето. Той е любим на китове, тюлени и някои акули, но в скоро време ще стане основен хранителен източник и за хората....
05 Септ.
Ето защо сливите са суперполезни плодовеСливите имат най-различни разновидности. Растат по дърветата на средно 5-6 метра височина. В различните точки на света цъфтят през различните месеци на годината. Например в Тайван сливовите дръвчета цъфтят през месец януари...
07 Септ.
1
Защо мекиците са храна убиецМекиците са традиционно българско ястие, направено от тесто, което е предварително замесено. То се оставя да втаса, т.е. да набухне. След като е готово, от него започват да се късат малки топки, които се разстилат на кръгчета...
29 Ноем.
15
Защо био-храните са по-скъпиСъвсем очевидно е, че биохраните са доста по-скъпи от останалата храна. За голяма част от хората тези цени са просто немислими и предпочитат да продължат консумират същата храна, както до сега....
31 Окт.
Ето защо ще бъдем познати на бъдещите поколения като Пилешките хораВ този ред на мисли, ако в бъдеще днешната култура изчезне, археолозите от далечното бъдеще могат да говорят за нас, живеещите в настоящето, като за Пилешките хора....
10 Май
Заместителите на млякото може да са опасни! Ето защоПазарът днес предлага на клиентите много и най-различни продукти. Алтернативите на млякото стават все по-популярни. Заместителите на оригиналния продукт обаче могат да се окажат опасни.
Бадемово и кокосово мляко, соев...
06 Юли
Подземните паркове ли са бъдещето?Очаква се първият подземен парк в света да отвори врати през 2018 година. Идеята е той да бъде направен в изоставена вече спирка на метрото, която се намира в Долен Ийст Сайд, Ню Йорк – всъщност това е най-слабо озелененото...
18 Дек.
1
Кои ще са топ професиите на бъдещетоКои ще са топ-професии на бъдещето?
Търговците на вътрешните органи
В близко бъдеще учените ще открият начин за отглеждане на клетки, заместители на механичните протези и изкуствените органи....
24 Януари
1
Защо Tой избягва разговорите за бъдещетоСтрахът – най-голямата пречка
Първо е добре да си изясним едно – щом той отказва да говори за бъдещето, значи има проблеми с виждането си за бъдещето....
07 Март
Защо хранителната психиатрия е бъдещето на психичното здравеНо тъй като се натрупват доказателства, е време медицинското образование да вземе сериозно храненето, така че бъдещите общопрактикуващи лекари и психиатри да знаят толкова за ролята си в доброто здраве, колкото и за анатомията...
27 Март
Жените са по-нещастни от мъжете! Ето защоЖените днес се чувстват много по-полезни и ценени. Натискът на ежедневието и безпокойството, които повишават нивата на стреса обаче, засилват чувството им на неудовлетвореност.
Данните на Службата за национална статистика...
11 Юли
Ето защо мъжките мокасини са най-удобната обувкаЗнаете ли кои са обувките, умеещи да осигуряват пълноценен комфорт за мъжките крака? В състояние сме да ви дадем един малък жокер, подсказващ, че най-предпочитаните модели са онези, които за пръв път индианците са носели...
13 Дек.
Половината ванилови сладоледи са без ванилия! Ето защоСладоледът е сред най-любимите летни десерти на европейците, но ново проучване на британския ежедневник The Guardian показа, че във водещи марки ванилов сладолед не са вложени истински продукти.
Ново британско проучване...
28 Август
Ето защо кресонът е задължителна храна за женитеКресонът е листно растение, отглеждано в естествена изворна вода. Дълго време е било пренебрегвано, но отскоро започва да се възражда като нова суперхрана. Ползите за здравето на кресона са повишаването на имунитета,...
26 Май
Защо краставиците са важна храна през лятотоОтглеждат се от хиляди години. Любими са на малки и големи. Корнишоните се стерилизират за зимата, но краставиците са най-вкусни, когато са пресни. Какво би бил тараторът без тях и какво би се случило с шопската салата...
26 Юни
Защо чушките и патладжаните са тежка хранаПри запържване патладжаните имат способността да поемат твърде много мазнина, което ги превръща в още по-тежка храна....
11 Юни
Храните в градовете на бъдещето! Виж какво ще ядемХраната на бъдещето ще се съхранява и транспортира лесно. Тя ще осигури висококачествени продукти за всички райони, които до момента буквално няма с какво да оцеляват....
22 Януари
Ето как храните на растителна основа са полезни за децата ниС диета на растителна основа хората имат шанса да премахнат нарастващата липса на връзка с храната....
22 Ноем.
Ето защо мъжете са по-дебелата част от човечествотоАко някой някога направи състезание, за да разбере кой от двата пола е по-дебел, мъжете категорично ще излязат начело. Поне така твърди ново проучване, според което силният пол похапва повече не за друго, а за да изглежда...
16 Дек.