Gotvach.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Асистирани репродуктивни технологииНека първо да разграничим различните видове технологии, за да подпомогнем хората, нуждаещи се от такава информация....
06 Март
Технология на приготвяне на сорбеТехнология на приготвяне на перфектното сорбе
- Сварява се захарен сироп и се охлажда;
- Прави се пюре от горски или други плодове;
- Комбинират се пюрето и сиропът;
- Десертът се слага във фризера;
- Разбърква се на...
31 Август
Нови технологии борят целулитаТози вид лечение на целулита е истинска революция – комбинация от радиочестота, инфрачервена светлина и вакуумен масаж....
03 Август
Как се прави коремен вакуумКак се прави коремен вакуум
Важно е да прилагате коремния вакуум на гладно, защото след ядене можете да провокирате симптоми като гадене или повръщане....
13 Ноем.
Технология на приготвяне на печено прасенцеПеченото прасенце е едно от най-вкусните и атрактивни ястия, които украсяват всяка една празнична трапеза. За да направите печеното прасенце крехко и ароматно, трябва добре да го подготвите.
Прасенцето се залива с вряла...
30 Дек.
Технологията на консервиранеЕто какво трябва да знаете за технологията на консервиране, за да сте сигурни, че сте произвели качествени преработени продукти:
1....
10 Септ.
Технологията на пастьоризиранеТака популярната UHT технология на пастьоризация се отрича от мнозина.
При нея пастьоризирането на прясното мляко се извършва за около 2 сек при температура от 140 градуса по Целзий....
05 Юни
Модерните технологии правят жените щастливиТова, че жените в развиващите се страни са най-възприемчиви към комуникационните технологии си има и своето лесно обяснение....
16 Март
Невероятните технологии, вдъхновени от животнитеДори и днес с цялата съвременна технология природата не е загубила своята привлекателност за човека. Многобройни са изобретенията, които са вдъхновени от наблюдения на растителните и животинските видове....
25 Януари
Революционна технология! Всеки вече ще ползва слънчева енергияКвадратният метър с новата технология ще струва около 10 десет долара. Учените смятат, че ще са необходими около 2 години изобретението да замени старите технологии и да стане едноличен лидер на пазара....
07 Дек.
Катя от Ритон сваля килограми по източна технологияНежната половинка от дует Ритон се стопи. Катя е свалила солидно количество килограми по източен начин.
Гласовитата половинка на Здравко се е доверила на добила популярност в западния свят диета. Свръхмодерният режим...
24 Юни
Време за туршии – технология и тънкости на приготвянетоТова обаче е погрешно действие при правилната технология на приготвянето на бурканите. Голямото количество сол забавя ферментацията. За трайността на туршиите помага добавянето на вишневи или дюлеви листа....
22 Окт.
Революционна технология в лечението на рак на гърдатаСлед като холивудската актриса Анджелина Джоли се подложи наскоро на двойна масектомия, проблемът за рака на гърдата отново се появи на дневен ред в световен мащаб.
Това е и една от причините за започването на ново японско...
27 Май
Предимства на E-fit технологията• Дуплекс вълни създадени с SD двойна технология намаляват приспособяването на мускулите и нервите....
19 Ноем.
Кулинарна употреба на камутКулинарната употреба на камут изисква предварителна обработка. Една нощ преди това трябва да се накисне във вода. След това се вари във вода, като съотношението трябва да е 1:5....
20 Януари
Кулинарна употреба на рожковРожков представлява растение от семейството на бобовите култури. За разлика от повечето от тях то е сладко. Шушулките му, изсушени и смлени, са отличен заместител на познатото ни какао.
Вечнозеленото растение...
24 Ноем.
Кулинарна употреба на ескаролаЕскарола е зеленолистен зеленчук, член на семейството на цикорията. Има широки, зелени, къдрави листа и леко горчив вкус. Може да се консумира както сурова, така и сготвена.
Ескарола е по-малко горчива в сравнение с...
25 Февр.
Кулинарна употреба на нектариниИмето на нектарините идва от гръцката дума нектар. Те зреят през лятото и носят неописуема наслада.
Често нектарините биват бъркани с голата праскова. Те принадлежат към семейството на прасковите, черешите и кайсиите...
15 Юни
Кулинарна употреба на шафранВ кулинарно отношение употребата на шафрана е най-застъпена в индийската, арабската и азиатска кухня. В Европа най-много се използва в Средиземноморието, където се и отглежда....
04 Юни
1
Кулинарна употреба на хрянОсвен тези му приложения апетитният корен може да се влага в още редица кулинарни изкушения.
Той е прекрасна подправка за всякакви месни супи и кебапи....
01 Юни
Кулинарна употреба на пармезанАко желаете, направете соса и в хаванче – за целта трябва да стриете идеално босилековите листа, технологията по-нататък е същата. Съхранявайте в хладилник и подправяйте с него пици, месо, салати....
02 Май
Кулинарна употреба на сусамСусамът е сред малкото подправки, за които не съществуват кулинарни граници. Той може да бъде успешно добавен както в предястие, така и в основно ястие, дори десерт....
11 Април
2
Кулинарна употреба на исопИсоп е изключително ароматно тревисто растение с тъмносини цветове. У нас се среща предимно в Белоградчика област. Използва се както като билка, така и като подправка.
Билката исоп се прилага при възпаления от типа на...
18 Март
Кулинарна употреба на амарантПрез последните години все повече се говори за здравословно хранене и специалистите се присещат за отдавна забравени продукти, които са били ценени още в древността. Типичен пример за това е амарантът. Той представлява...
02 Април
Кулинарна употреба на физалисКулинарната употреба на физалис се състои най-вече в декорирането на торти, сладкиши и кремове, както и за украсата на плодови салати и коктейли....
30 Март