Gotvach.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Асистирани репродуктивни технологииАсистирани репродуктивни технологии
06 Март
Нека първо да разграничим различните видове технологии, за да подпомогнем хората, нуждаещи се от такава информация....
Технология на приготвяне на сорбеТехнология на приготвяне на сорбе
31 Август
Технология на приготвяне на перфектното сорбе - Сварява се захарен сироп и се охлажда; - Прави се пюре от горски или други плодове; - Комбинират се пюрето и сиропът; - Десертът се слага във фризера; - Разбърква се на...
Нови технологии борят целулитаНови технологии борят целулита
03 Август
Този вид лечение на целулита е истинска революция – комбинация от радиочестота, инфрачервена светлина и вакуумен масаж....
Как се прави коремен вакуумКак се прави коремен вакуум
13 Ноем.
Как се прави коремен вакуум Важно е да прилагате коремния вакуум на гладно, защото след ядене можете да провокирате симптоми като гадене или повръщане....
Технология на приготвяне на печено прасенцеТехнология на приготвяне на печено прасенце
30 Дек.
Печеното прасенце е едно от най-вкусните и атрактивни ястия, които украсяват всяка една празнична трапеза. За да направите печеното прасенце крехко и ароматно, трябва добре да го подготвите. Прасенцето се залива с вряла...
Технологията на консервиранеТехнологията на консервиране
10 Септ.
Ето какво трябва да знаете за технологията на консервиране, за да сте сигурни, че сте произвели качествени преработени продукти: 1....
Технологията на пастьоризиранеТехнологията на пастьоризиране
05 Юни
Така популярната UHT технология на пастьоризация се отрича от мнозина. При нея пастьоризирането на прясното мляко се извършва за около 2 сек при температура от 140 градуса по Целзий....
Модерните технологии правят жените щастливиМодерните технологии правят жените щастливи
16 Март
Това, че жените в развиващите се страни са най-възприемчиви към комуникационните технологии си има и своето лесно обяснение....
Невероятните технологии, вдъхновени от животнитеНевероятните технологии, вдъхновени от животните
25 Януари
Дори и днес с цялата съвременна технология природата не е загубила своята привлекателност за човека. Многобройни са изобретенията, които са вдъхновени от наблюдения на растителните и животинските видове....
Революционна технология! Всеки вече ще ползва слънчева енергияРеволюционна технология! Всеки вече ще ползва слънчева енергия
07 Дек.
Квадратният метър с новата технология ще струва около 10 десет долара. Учените смятат, че ще са необходими около 2 години изобретението да замени старите технологии и да стане едноличен лидер на пазара....
Катя от Ритон сваля килограми по източна технологияКатя от Ритон сваля килограми по източна технология
24 Юни
Нежната половинка от дует Ритон се стопи. Катя е свалила солидно количество килограми по източен начин. Гласовитата половинка на Здравко се е доверила на добила популярност в западния свят диета. Свръхмодерният режим...
Време за туршии – технология и тънкости на приготвянетоВреме за туршии – технология и тънкости на приготвянето
22 Окт.
Това обаче е погрешно действие при правилната технология на приготвянето на бурканите. Голямото количество сол забавя ферментацията. За трайността на туршиите помага добавянето на вишневи или дюлеви листа....
Революционна технология в лечението на рак на гърдатаРеволюционна технология в лечението на рак на гърдата
27 Май
След като холивудската актриса Анджелина Джоли се подложи наскоро на двойна масектомия, проблемът за рака на гърдата отново се появи на дневен ред в световен мащаб. Това е и една от причините за започването на ново японско...
Предимства на E-fit технологиятаПредимства на E-fit технологията
19 Ноем.
• Дуплекс вълни създадени с SD двойна технология намаляват приспособяването на мускулите и нервите....
Кулинарна употреба на камутКулинарна употреба на камут
20 Януари
Кулинарната употреба на камут изисква предварителна обработка. Една нощ преди това трябва да се накисне във вода. След това се вари във вода, като съотношението трябва да е 1:5....
Кулинарна употреба на рожковКулинарна употреба на рожков
24 Ноем.
Рожков представлява растение от семейството на бобовите култури. За разлика от повечето от тях то е сладко. Шушулките му, изсушени и смлени, са отличен заместител на познатото ни какао. Вечнозеленото растение...
Кулинарна употреба на ескаролаКулинарна употреба на ескарола
25 Февр.
Ескарола е зеленолистен зеленчук, член на семейството на цикорията. Има широки, зелени, къдрави листа и леко горчив вкус. Може да се консумира както сурова, така и сготвена. Ескарола е по-малко горчива в сравнение с...
Кулинарна употреба на нектариниКулинарна употреба на нектарини
15 Юни
Името на нектарините идва от гръцката дума нектар. Те зреят през лятото и носят неописуема наслада. Често нектарините биват бъркани с голата праскова. Те принадлежат към семейството на прасковите, черешите и кайсиите...
Кулинарна употреба на шафранКулинарна употреба на шафран
04 Юни
1
В кулинарно отношение употребата на шафрана е най-застъпена в индийската, арабската и азиатска кухня. В Европа най-много се използва в Средиземноморието, където се и отглежда....
Кулинарна употреба на хрянКулинарна употреба на хрян
01 Юни
Освен тези му приложения апетитният корен може да се влага в още редица кулинарни изкушения. Той е прекрасна подправка за всякакви месни супи и кебапи....
Кулинарна употреба на пармезанКулинарна употреба на пармезан
02 Май
Ако желаете, направете соса и в хаванче – за целта трябва да стриете идеално босилековите листа, технологията по-нататък е същата. Съхранявайте в хладилник и подправяйте с него пици, месо, салати....
Кулинарна употреба на сусамКулинарна употреба на сусам
11 Април
2
Сусамът е сред малкото подправки, за които не съществуват кулинарни граници. Той може да бъде успешно добавен както в предястие, така и в основно ястие, дори десерт....
Кулинарна употреба на исопКулинарна употреба на исоп
18 Март
Исоп е изключително ароматно тревисто растение с тъмносини цветове. У нас се среща предимно в Белоградчика област. Използва се както като билка, така и като подправка. Билката исоп се прилага при възпаления от типа на...
Кулинарна употреба на амарантКулинарна употреба на амарант
02 Април
През последните години все повече се говори за здравословно хранене и специалистите се присещат за отдавна забравени продукти, които са били ценени още в древността. Типичен пример за това е амарантът. Той представлява...
Кулинарна употреба на физалисКулинарна употреба на физалис
30 Март
Кулинарната употреба на физалис се състои най-вече в декорирането на торти, сладкиши и кремове, както и за украсата на плодови салати и коктейли....