Gotvach.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Домашен гранола барСмесете всички твърди съставки. Разбъркайте равномерно с дървена лъжица.
След това изсипете меда при останалото. Разбъркайте добре.
Поставете в съд, загладете и опечете в предварително загтята на 100°С фурна за 25...
10 Февр.
Ябълков овесен барОбелете ябълките и ги пасирайте на пюре с чопър или кухненски робот. Добавете канелата и овесените ядки и разбъркайте хубаво.
В кексова правоъгълна форма или малка тавичка поставете кухненска хартия и изсипете сместа....
20 Март
Суров енергиен барСмелете бадемите с фурмите и водата в блендер на високи обороти. Отделно смелете на брашно тиквеното, лененото и сусаменото семе, но без слънчогледовото.
Смесете съставките в купа и оформете тесто. Готовото тесто разстелете...
09 Март
Домашно приготвен Гранола БарПосле режем домашно приготвения Гранола Бар на парчета и си хапваме барчетата с удоволствие.
Източник: El Pour Elle - Кулинарна мрежа...
28 Септ.
Направете си сами моцарелаНай-добрата моцарела се прави от биволско мляко, но при липса можете да използвате и краве. Трябва ви вода без хлор, най-добре дестилирана, а също и пепсин или мая за сирене.
Един литър мляко се нагрява до 25 градуса...
13 Март
3
Направете си вкусен домашен чипс от обелки от картофи! Ето какСлед около 15 минути ще имате вкусен и сравнително полезен домашен чипс;
- Обелките от ябълки са доказано полезни в борбата с рака на простатата и гърдата....
28 Окт.
Ето как да си направите домашен тоник за мазна кожаПотопете памучен тампон в ментовия домашен тоник за мазна кожа и почистете лицето си. Остатъка от този домашен тоник изсипете в стъклено шише и съхранявайте в хладилник.
3....
24 Март
Ягодов чийзкейк Ро СиБисквитите се смилат в блендер, заливат се с маслото и се слагат на дъното на форма за торта, притискат се леко и се слагат в хладилника да стегнат.
През това време се приготвя кремът - изварата с пудрата захар се разбиват...
21 Септ.
1
Пържоли Изяж си пръститеПържолите се запържват леко. В йенска тенджера се редят 1 ред пържоли, 1 ред топено сирене и ред гъби. Отново следва ред пържоли, ред топено сирене, ред гъби.
Отгоре се залива с разбито кисело мляко. Най-отгоре пък се...
10 Февр.
Направете си сами цветни пръчициОсвен готови от магазина могат да се приготвят и в домашни условия.
Естествено както всички останали рецепти имат своите разновидности, така и захарните пръчици могат да се приготвят по няколко варианта....
16 Март
Направете си сами полезни гримовеВъпреки че издръжливостта на домашно приготвената надали може да се мери с тази на купешката, съставките ѝ са достатъчно полезни, за да подсилят вашите собствени мигли и да им дадат блясък и дължина....
05 Март
Направете си различен маникюр вкъщиМаникюр Граница
Ако искате да носите повече от един нюанс, направете си граница. Предлагаме ви, да го направите с два цвята. Нанесете по-светлия цвят, като основа....
09 Май
Как да си направите кисело зеле?Заквасването на зелето в Европа има своите особености в различните региони. В западната част на континента то е нарязано на дребно, а на Изток, и по-конкретно Балканите, зелките се слагат в качета цели.
В първия случай...
17 Ноем.
Протеинов бар с овесени ядки и кашуПоловината от кашуто и овесените ядки се смилат до брашно. Другата част от кашуто се надребнява.
Всички продукти се миксират в купа и получената смес се разпределя върху хартия за печене в тава.
Отгоре поръсваме с...
05 Юли
Милинки Стой си в къщиМаята е активираме с 100 мл топло прясно мляко и две лъжици брашно. Изчакваме 15 минути да шупне.
Брашното го пресяваме, като правим кладенче, в което прибавяме сол, захар, оцет, олио и 300 мл прясно мляко. Месим средно...
03 Март
1
Как да си направим пестоКак да си направим песто?
Първата стъпка за приготвянето на вкусно песто е да начукате чесъна и кедровите ядки заедно с морската сол. За целта използвайте хаванче....
19 Окт.
Реване по моя си рецептаВ купа счукваме яйцата, добавяме захарта и с миксера разбиваме хубаво, след което добавяме брашното, смесено с бакпулвера, и разбиваме отново до получаването на гладка смес.
Получената смес изсипваме в кръгла, предварително...
18 Април
8
Солена сьомга Направи си самИнтересно е да отбележим, че истинската сьомга е червена на цвят само когато си хвърля хайвера. Но после тя загива и как я ловят, докато е червена, не ми е ясно. Иначе месото й е бяло....
08 Февр.
1
Тригуни Да си оближеш пръститеБутер тестото се размразява, леко се разточва и нарязва на 8 равни квадрата. В купа смесваме смлени лешници, меко масло, кафява захар и галета. Във всеки квадрат се поставя по 1 ч. л. от плънката.
Прегъва се по диагонал...
26 Септ.
1
Пелмени по мой си начинНаправете не много твърдо тесто от брашното, яйце и водата, омесете го и оставете да си почива поне за 30 минути. От него след това оформете кори с дебелина 2-3 мм, а от тях с помощта на чаша изрежете кръгчета....
11 Юни
1
Направете си така кайма от дивечМожете да направите вкусни кюфтенца, луканки или дори принцеси.
Става уникално вкусно!...
06 Април
Направете си лечебен хляб с въглен!Всяка добра кулинарка може да си го приготви и в домашни условия. Ето какви полезни свойства има този лечебен хляб....
10 Юли
Направете си билкови амулети на ЕньовденСвалете от себе си всички бижута и украси (изключение може да направите само за осветени кръстчета)....
24 Юни