Gotvach.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Как се прави мляко от лимецКак се прави мляко от лимец
25 Окт.
Как се прави мляко от лимец? В следващата рецепта ще научите целия процес. Накиснете лимеца в половин литър вода и оставете да престои така поне 2 часа....
Как се прави перлена захарКак се прави перлена захар
20 Април
Предлагам две рецепти, едната е на Люси Евтимова и другата е моя и гарантирам, че по този начин италианките, когато нямат на разположение в момента такава си я правят набързо у дома....
Как се прави шарена солКак се прави шарена сол
06 Юли
Как се прави шарена сол - отговорът на този въпрос може да видите в следващите редове. Смелете всички посочени подправки с помощта на мелачка. Посочено е, че солта е по желание....
Така се прави блат за тортаТака се прави блат за торта
21 Септ.
Печете до готовност на умерена фурна. Разрежете на две и украсете с крем за торта, за да направите вашия любим сладкиш. Ето така се прави блат за торта....
Така се прави домашно краве маслоТака се прави домашно краве масло
20 Май
1
Ето така се прави домашно краве масло - вече и вие може да си го приготвите....
Как се прави домашно крема сиренеКак се прави домашно крема сирене
03 Ноем.
1
Ето как се прави домашно крема сирене....
Така се прави кайма за кюфтетаТака се прави кайма за кюфтета
24 Септ.
1
Ето как се прави кайма за кюфтета....
Домашен пастет от прасетоДомашен пастет от прасето
06 Февр.
Главата от прасето се сварява добре, обезкостява се и се мели през месомелачката. Суровият дроб също се мели....
От коя част на прасето се прави кайма?От коя част на прасето се прави кайма?
25 Февр.
Свинската кайма обикновено се прави от свинската плешка и понякога включва подрязани краища на свинското филе....
От коя част на прасето се прави сланина?От коя част на прасето се прави сланина?
09 Дек.
Много често сланината бива бъркана с бекона, който освен мастна тъкан, има и месо и се добива от корема на прасето....
Бекон на скараБекон на скара
16 Август
1
Нарежете бекона на по-дебели филийки. Разбийте всички останали съставки заедно, докато маринатата се хомогенизира. Парчетата бекон се намазват обилно с нея и се оставят на хладно под капак за поне 1 час....
Бекон на жарБекон на жар
12 Февр.
Беконът се нарязва на тънки ивици. В купа смесваме подправките добавяме соевия сос, сока от лимона и малко вода. Обърква се всичко до разтваряне....
Рулца от английски бекон на парти грилРулца от английски бекон на парти грил
13 Дек.
Разделете всяко парче от английския бекон. Нарежете кашкавала на дълги ивици, а маслините - на дребни парченца. Върху всяко парче сложете по парче кашкавал и нарязани маслини....
Кое месо колко време се печеКое месо колко време се пече
10 Март
Предварителната обработка на месото изисква то да се промие бързо на течаща вода, като парчето трябва да е цяло. Ако е нарязано то губи ценни сокове и намалява хранителната си ценност. Във френската кухня миенето е заменено...
Бекон с яйца на фурнаБекон с яйца на фурна
07 Май
Запечете бекона на грил, докато хване хрупкава коричка. Нарежете гъбите и лука на тънко и ги задушете в зехтина до омекване. Посолете и смесете с бекона....
Свинското в Италия - кое го прави І качество месоСвинското в Италия - кое го прави І качество месо
04 Юни
Панчета Популярният колбас се приготвя от свински гърди и прилича на бекон с много подправки. Може да се използва в студените закуски, както и да се добави в соса, супата, пицата, пастата и други....
Телешко месо с бекон по украинскиТелешко месо с бекон по украински
04 Април
Месото се нарязва на парченца и се запържва в мазнината. Добавят се нарязаните гъби и бекон и настърганите на едро ренде лук и моркови....
Как се готви месо от диво прасеКак се готви месо от диво прасе
01 Февр.
Месото от диво прасе има много особености и трябва да се спазват някои правила, за да бъде приготвено вкусно. Добре е да се използва за основно ястие. За кулинарна обработка се използва месо, изчистено от четината....
Хрупкав бекон на фурнаХрупкав бекон на фурна
06 Август
С помощта на четка намажете парчетата бекон съвсем леко, колкото да им придадете вкус. Сложете бекона да се пече в загряна на около 190 градуса фурна, докато се сбръчка и добие кафяв загар. Оставете го изстине....
Вкусен бекон на жарВкусен бекон на жар
07 Юни
Беконът се нарязва на тънки ивици....
Рулца от бекон с каймаРулца от бекон с кайма
01 Февр.
Овкусяваме на вкус със сол и черен пипер. Омесваме каймата добре. Взимаме лист бекон и го пълним със сместа. Навиваме ги на руло, може да ги завържем с конче, за да не се развият....
Бекон с боб от консерваБекон с боб от консерва
30 Юни
Беконът се нарязва на кубчета и се запържва до омекване. Или може просто да го нарежете на ситно....
Кое месо от коя част на телето идва?Кое месо от коя част на телето идва?
25 Януари
Бонфилето се цени много, защото от него се правят стекове на грил и медалиони с различни сосове. От същото месо се прави и ростбийф, който понася сухо печене....
Фасул със свинско месо, бекон и пушена наденицаФасул със свинско месо, бекон и пушена наденица
01 Ноем.
Сваляме от котлона, когато са сварени месото и фасулът и останат с много малко вода. В тиган наливаме олио и слагаме да се изпържат нарязаните лук, бекон и наденица. Когато се запържат, ръсваме червен пипер на вкус....
Шницели от месо на фурнаШницели от месо на фурна
17 Ноем.
Поднесете шницелите от месо на фурна с подходяща салата....