Gotvach.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Как се прави мляко от лимецКак се прави мляко от лимец? В следващата рецепта ще научите целия процес.
Накиснете лимеца в половин литър вода и оставете да престои така поне 2 часа....
25 Окт.
Как се прави перлена захарПредлагам две рецепти, едната е на Люси Евтимова и другата е моя и гарантирам, че по този начин италианките, когато нямат на разположение в момента такава си я правят набързо у дома....
20 Април
Как се прави шарена солКак се прави шарена сол - отговорът на този въпрос може да видите в следващите редове.
Смелете всички посочени подправки с помощта на мелачка.
Посочено е, че солта е по желание....
06 Юли
Така се прави блат за тортаПечете до готовност на умерена фурна.
Разрежете на две и украсете с крем за торта, за да направите вашия любим сладкиш.
Ето така се прави блат за торта....
21 Септ.
Така се прави домашно краве маслоЕто така се прави домашно краве масло - вече и вие може да си го приготвите....
20 Май
1
Домашен пастет от прасетоГлавата от прасето се сварява добре, обезкостява се и се мели през месомелачката.
Суровият дроб също се мели....
06 Февр.
От коя част на прасето се прави кайма?Свинската кайма обикновено се прави от свинската плешка и понякога включва подрязани краища на свинското филе....
25 Февр.
От коя част на прасето се прави сланина?Много често сланината бива бъркана с бекона, който освен мастна тъкан, има и месо и се добива от корема на прасето....
09 Дек.
Бекон на скараНарежете бекона на по-дебели филийки. Разбийте всички останали съставки заедно, докато маринатата се хомогенизира.
Парчетата бекон се намазват обилно с нея и се оставят на хладно под капак за поне 1 час....
16 Август
1
Бекон на жарБеконът се нарязва на тънки ивици. В купа смесваме подправките добавяме соевия сос, сока от лимона и малко вода.
Обърква се всичко до разтваряне....
12 Февр.
Рулца от английски бекон на парти грилРазделете всяко парче от английския бекон.
Нарежете кашкавала на дълги ивици, а маслините - на дребни парченца.
Върху всяко парче сложете по парче кашкавал и нарязани маслини....
13 Дек.
Кое месо колко време се печеПредварителната обработка на месото изисква то да се промие бързо на течаща вода, като парчето трябва да е цяло. Ако е нарязано то губи ценни сокове и намалява хранителната си ценност. Във френската кухня миенето е заменено...
10 Март
Бекон с яйца на фурнаЗапечете бекона на грил, докато хване хрупкава коричка. Нарежете гъбите и лука на тънко и ги задушете в зехтина до омекване. Посолете и смесете с бекона....
07 Май
Свинското в Италия - кое го прави І качество месоПанчета
Популярният колбас се приготвя от свински гърди и прилича на бекон с много подправки. Може да се използва в студените закуски, както и да се добави в соса, супата, пицата, пастата и други....
04 Юни
Телешко месо с бекон по украинскиМесото се нарязва на парченца и се запържва в мазнината. Добавят се нарязаните гъби и бекон и настърганите на едро ренде лук и моркови....
04 Април
Как се готви месо от диво прасеМесото от диво прасе има много особености и трябва да се спазват някои правила, за да бъде приготвено вкусно. Добре е да се използва за основно ястие.
За кулинарна обработка се използва месо, изчистено от четината....
01 Февр.
Хрупкав бекон на фурнаС помощта на четка намажете парчетата бекон съвсем леко, колкото да им придадете вкус.
Сложете бекона да се пече в загряна на около 190 градуса фурна, докато се сбръчка и добие кафяв загар.
Оставете го изстине....
06 Август
Рулца от бекон с каймаОвкусяваме на вкус със сол и черен пипер. Омесваме каймата добре.
Взимаме лист бекон и го пълним със сместа. Навиваме ги на руло, може да ги завържем с конче, за да не се развият....
01 Февр.
Бекон с боб от консерваБеконът се нарязва на кубчета и се запържва до омекване. Или може просто да го нарежете на ситно....
30 Юни
Кое месо от коя част на телето идва?Бонфилето се цени много, защото от него се правят стекове на грил и медалиони с различни сосове. От същото месо се прави и ростбийф, който понася сухо печене....
25 Януари
Фасул със свинско месо, бекон и пушена наденицаСваляме от котлона, когато са сварени месото и фасулът и останат с много малко вода.
В тиган наливаме олио и слагаме да се изпържат нарязаните лук, бекон и наденица. Когато се запържат, ръсваме червен пипер на вкус....
01 Ноем.