Gotvach.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Кулинарен коктейл от пилеКулинарен коктейл от пиле
09 Окт.
2
Предварително подгответе чашите за коктейла. Нарежете магданоза на ситно, намажете ръбчетата на чашите с лимонов сок и ги потопете в магданоза. Разбийте сметаната до пухкава консистенция. Сварете пилешкото филе....
Кулинарен коктейл с пилешко месоКулинарен коктейл с пилешко месо
03 Март
Подгответе си подходящи чаши за коктейла /3 бр./, като им направите венец със ситно нарязан магданоз. Сварете си пилешкото месо и го нарежете на жулиени, които да са дълги около 25 см. Нарежете си портокала на същите...
Гъби с ориз на фурна от ЛясковецГъби с ориз на фурна от Лясковец
30 Окт.
2
Нарежете почистените гъби ситно и ги сварете в подсолена вода. Отделно сварете ориза. Отцедете ги и ги смесете в намазнена тавичка. Поръсете отгоре накълцания магданоз, сол, черен пипер. Залейте с останалата мазнина и...
Големият кулинарен фестивал Изяж Мадрид започнаГолемият кулинарен фестивал Изяж Мадрид започна
23 Януари
Много известни готвачи ще вземат участие в кулинарния фестивал, като представят последните си идеи и прогнози за новите продукти и кулинарни техники....
Кулинарен коктейл от варен мозък и бананиКулинарен коктейл от варен мозък и банани
12 Окт.
Вече сме готови да поканим нашите гости и да им предложим изтънчения кулинарен коктейл от варен мозък и банани....
Откриват фестивал на крафт бирата в СофияОткриват фестивал на крафт бирата в София
11 Септ.
За фестивала rtm+beer специално ще пристигнат диджеи, групи и селектори от Словения, Сърбия, Румъния, Черна гора, Белгия, САЩ и България....
Представят най-добрите 100 български гозби на Международен кулинарен фестивалПредставят най-добрите 100 български гозби на Международен кулинарен фестивал
02 Март
Международен кулинарен фестивал с домакин Благоевград, както и още шест града - Пловдив, Стара Загора, Бургас, Варна, Русе, Велико Търново и София ще се проведе в периода 12-28 май....
Кулинарни майстори ще мерят сили на Никулденски фестивал във ВарнаКулинарни майстори ще мерят сили на Никулденски фестивал във Варна
30 Ноем.
Кулинарен фестивал, посветен на един от най-вкусните зимни празници, ще бъде открит във Варна. Апетитното събитие ще се състои на 5 декември от 15.30 часа в Юнашкия салон и ще е в духа на Никулден....
Как се открива злато?Как се открива злато?
25 Януари
Все още има много хора, които се прехранват от откриването на злато. Онези, които са добри в това, изкарват наистина сериозни пари, но златотърсачите ревниво пазят тайните си. Ние ще ви разкрием част от тях, срещу скромен...
Кулинарен хороскоп на зодиитеКулинарен хороскоп на зодиите
22 Април
Зодията определя не само някои черти на характера, но и вкусови предпочитания към определени храни. Вижте храните, които са подходящи за различните зодии. Овните най-много от всички трябва да наблягат на диетични храни...
Кулинарен пътеводител: Непознатата ирландска кухняКулинарен пътеводител: Непознатата ирландска кухня
29 Юни
Днес предпочитанията са основно към овче и телешко месо, печено на големи късове на открит огън. По този начин се приготвя и рибата, която също е неотлъчно на трапезата....
Рак на яйчниците как се открива?Рак на яйчниците как се открива?
05 Март
Открит навреме и в ранен стадий, този рак е лечим при 96 % от случаите. И тук е ключовата част за успех на лечението - как се открива рак на яйчниците, какви са симптомите и методите за диагностицирането му....
Превърнете новогодишната трапеза в кулинарен шедьовърПревърнете новогодишната трапеза в кулинарен шедьовър
30 Дек.
Превърнете новогодишната трапеза в необикновена смесица от кулинарни шедьоври, събрани от целия свят. В различните страни по света имат традиционни ястия, които се приготвят за Нова година....
Кулинарен учебник: Топене на свинска масКулинарен учебник: Топене на свинска мас
02 Юни
Сланината, определена за стопяване на мас, се нарязва на не много големи парчета, които се поставят в голям съд и се заливат със студена вода да киснат 1-2 денонощия. През време на кисненето водата се сменява няколко...
Кулинарен учебник: Домашно песто ала ДженовезеКулинарен учебник: Домашно песто ала Дженовезе
22 Април
Природата се е събудила, пролетта е пристигнала, всичко е зелено и красиво. Време е да пренесем италианската кухня в дома си, време е за песто! Не е известно кой и кога е направил първото песто, но се знае, че...
Кулинарен учебник: Приготвяне на домашно сладкоКулинарен учебник: Приготвяне на домашно сладко
17 Април
Сладка се варят от различни плодове, които трябва да са съвършено пресни, здрави и добре узрели. Всеки плод съобразно своето естество изисква съответна преработка. Така например при ягодите и малините е необходимо да...
Кулинарен учебник: Приготвяне на сурови туршииКулинарен учебник: Приготвяне на сурови туршии
17 Април
Един от най-разпространените начини у нас за запазване на зеленчуци за по-дълго време е приготвянето на туршии. За туршии са годни почти всички видове зеленчуци, но те трябва да бъдат съвършено здрави и чисти. Туршиите...
Кулинарен учебник: Приготвяне на тъмен бульонКулинарен учебник: Приготвяне на тъмен бульон
16 Април
Сгъстеният сух тъмен бульон се прави по следния начин: Сваряваме и прецеждаме тъмния бульон (направен по-рецептата, описана по-горе), след което го слагаме да го изваряваме в открит широк съд, като при варенето се прецежда...
Кулинарен учебник: Печене на тестени изделияКулинарен учебник: Печене на тестени изделия
14 Април
1
Една от предпоставките за получаването на висококачествени тестени изделия е навременното им и правилно изпичане. Приготвените в заведенията за обществено хранене тестени изделия се пекат във фурни на печки с твърдо и...
Кулинарен учебник: Правилно варене на рибаКулинарен учебник: Правилно варене на риба
14 Април
Много удобни съдове за варене на риба са специалните за целта дълги тенджери с решетка, която има дръжки встрани. Така рибата се изважда леко от водата, без да се разкъсва. При липса на такъв съд се препоръчва големите...
Кулинарен учебник: Първична обработка на птициКулинарен учебник: Първична обработка на птици
14 Април
Заведенията за обществено хранене получават заклани птици, чиято първична обработка е извършена в птицекланиците. Характерно за почистването на птиците там е поддържането на висока хигиена по време на клането, попарването...
Коледен кулинарен конкурс завладя Велико ТърновоКоледен кулинарен конкурс завладя Велико Търново
20 Дек.
Готвачът беше председател на комисията, която разгледа и оцени вкусотиите, изложени от местните жители за коледния кулинарен конкурс....
Пчели откриват бомбиПчели откриват бомби
07 Септ.
Британски учени са обучили пчели да откриват бомби, което ги прави незаменими в борбата с тероризма. За да открият безпогрешно нужното им цвете, пчелите използват антенките си, където се разполагат техните рецептори....
Кулинарен учебник: Перфектните сандвичи, хапки и платаКулинарен учебник: Перфектните сандвичи, хапки и плата
23 Януари
Сандвичите са добре познати на студената кухня. Приготвят се и се сервират лесно, дават възможности за разнообразно приготвяне. Отрязват се тънки филийки не много мек хляб, за да не се деформира при рязане. Предварително...
Кулинарен етикет: Какъв алкохол върви с патешкото?Кулинарен етикет: Какъв алкохол върви с патешкото?
21 Юни
Правилните алкохолни напитки, сервирани с добре приготвено месо от патица, ще ви превърнат в съвършени готвачи в очите на вашите гости, а вие, от своя страна, ще си осигурите невероятно кулинарно удоволствие....