Gotvach.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Търсене в сайта

Какво са пастьоризираните яйца и как се правят?Какво са пастьоризираните яйца и как се правят?
29 Март
Пастьоризацията е вид консервиране, което позволява храната да се запази за по-дълго....
Технологията на пастьоризиранеТехнологията на пастьоризиране
05 Юни
Повечето специалисти използват метод на пастьоризация, при който нагряването е над 1 минута при температура 60- 80 градуса по Целзий....
Каква е разликата между кондензирано и пастьоризирано мляко?Каква е разликата между кондензирано и пастьоризирано мляко?
02 Дек.
През последните години прясното мляко масово се подлага на пастьоризация преди да стигне до хладилните витрини на магазините, но много потребители все още не са наясно в какво точно се състои пастьоризацията и често бъркат...
4 напитки, които никога не пийте след срока им на годност4 напитки, които никога не пийте след срока им на годност
07 Дек.
Студената пастьоризация не е толкова ефективна, казва К....
Интересни факти за консервирането и начини за осъществяването муИнтересни факти за консервирането и начини за осъществяването му
25 Февр.
Именно загряването до 100 градуса, при което се разрушават ферментите и частично микроорганизмите, се нарича пастьоризация....
Какво означава пастьоризирано мляко?Какво означава пастьоризирано мляко?
07 Окт.
Доставеното в мандрите мляко се загрява до + 72 °С (рядко до 90 °С) в специални апарати за пастьоризация. Това е краткотрайно загряване, трае около 20 секунди и след това се охлажда бързо (за 30 секунди)....
Храни, които експертите няма да вкусят никогаХрани, които експертите няма да вкусят никога
18 Юни
И докато пастьоризацията не е опасна, то суровите напитки могат да бъдат доста опасни за здравето ви, защото те крият риск да се сдобиете с паразити, различни вируси или бактериални инфекции./page...
Пастьоризирано мляко - митове и истиниПастьоризирано мляко - митове и истини
29 Април
Полученото от тях мляко се подлага на пастьоризация – процес, при който млякото се загрява до 71-72 градуса за кратко време с цел да се унищожат патогенните организми в него....
Гроздов сокГроздов сок
20 Август
1
След пастьоризацията разсипете сока в бутилки, които са предварително хубаво измити, подсушени и затоплени до 50 градуса. Бутилките затворете с накиснати във вода коркови тапи и потопете гърлата в разтопен парафин....
Колко време е годна майонезата?Колко време е годна майонезата?
02 Март
Търговските производители на майонеза са намерили начин да забавят този процес с пастьоризация. ...
Фрапиращи факти за млякотоФрапиращи факти за млякото
11 Дек.
11
След пастьоризация остават 322 милиона мъртви бели кръвни клетки. И още - веществото, причиняващо болестта „луда крава", не може да бъде унищожено при варене на млякото....
Полезно ли е наистина готовото смутито в бутилка или неПолезно ли е наистина готовото смутито в бутилка или не
17 Септ.
Да, това става чрез т.нар. пастьоризация. При нея микроорганизмите, които предизвикват ферментацията и развалянето на плодовете – дрожди, плесени, бактерии, се унищожават чрез затопляне....
5 храни, които вредят на кожата5 храни, които вредят на кожата
20 Януари
То е пълно с хормони на растежа, които остават биологично активни дори след пастьоризация....
Бирата, която праща най-много пиячи в болницаБирата, която праща най-много пиячи в болница
21 Август
5
Пътувайки в Европа със свой близък приятел Адолф е усвоил различни техники за приготвяне, пастьоризация и подобряване на трайността на бирата. През 1876 г. създава марката Budweiser....
Много лоши новини за любителите на сирене!Много лоши новини за любителите на сирене!
02 Май
Опасната бактерия от млечните крави обикновено се унищожава при пастьоризация, което означава, че консуматорите на мляко не са изложени на риск. Тя обаче оцелява в суровите млечни продукти....
Какво трябва да знаем за салмонелатаКакво трябва да знаем за салмонелата
12 Март
Предпазването от Салмонелоза включва правилна хигиена, съхранение и обработка на хранителните продукти посредством варене, пастьоризация и други - според типа храна....
И лютеницата у нас със стандарт за качествоИ лютеницата у нас със стандарт за качество
19 Април
Ще откриете лютеницата със стандарт за качество в стъклени буркани или в други опаковки, които са подходящи за пастьоризация и стерилизация....
За и против натуралните соковеЗа и против натуралните сокове
30 Януари
Приготвят се чрез пастьоризация, при която загубата на полезните им съставки е сведена до минимум. 4. Натуралните сокове са много по-полезни от газираните напитки като колата, спрайта, фантата и др. 5....
Вредна ли е майонезата?Вредна ли е майонезата?
03 Дек.
За майонезата, която си купуваме от магазина, това не е проблем, тъй като яйцата, които се използуват за нейното производство, преминават през процес на пастьоризация и в крайна сметка се получава безопасен продукт....
Прясно млякоПрясно мляко
31 Август
Това може да се гарантира само от многократната пастьоризация, която обаче не се прилага от предприятията, защото не е рентабилна....
Струва ли си да плащаме за скъпа храна?Струва ли си да плащаме за скъпа храна?
25 Ноем.
Мед Суровият мед е по-скъп, но пък не е минал пастьоризация и не е обогатяван с разни съставки. Чистият продукт заслужава по-високата си цена, защото ползите от него са неимоверно много....
Как да запазим ширата сладка?Как да запазим ширата сладка?
05 Окт.
Това обаче може да се предотврати по два начина - чрез третиране с натриев бензоат или чрез пастьоризация. За направа на шира се използва грозде с невисока захарност - 17-18%....
Сирената, които бременните не трябва да ядатСирената, които бременните не трябва да ядат
06 Март
Твърдото сирене е най-безопасно, защото при пастьоризацията му се убиват патогените, които биха могли да навредят на плода....
Рискове от консумацията на непастьоризирано млякоРискове от консумацията на непастьоризирано мляко
02 Март
Микробите обикновено не променят външния вид, вкуса или миризмата на млякото, пастьоризацията е най-добрият начин да се избегне рискът от заболяване....
Топ 8 храни освен киселото мляко, които съдържат пробиотициТоп 8 храни освен киселото мляко, които съдържат пробиотици
18 Септ.
Проблемът при тази напитка е, че тя не може да запази своите качества при пастьоризация. Затова може да се пие само в съвсем прясно състояние;/page page7....