Gotvach.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Какво са пастьоризираните яйца и как се правят?Пастьоризацията е вид консервиране, което позволява храната да се запази за по-дълго....
29 Март
Технологията на пастьоризиранеПовечето специалисти използват метод на пастьоризация, при който нагряването е над 1 минута при температура 60- 80 градуса по Целзий....
05 Юни
Каква е разликата между кондензирано и пастьоризирано мляко?През последните години прясното мляко масово се подлага на пастьоризация преди да стигне до хладилните витрини на магазините, но много потребители все още не са наясно в какво точно се състои пастьоризацията и често бъркат...
02 Дек.
4 напитки, които никога не пийте след срока им на годностСтудената пастьоризация не е толкова ефективна, казва К....
07 Дек.
Интересни факти за консервирането и начини за осъществяването муИменно загряването до 100 градуса, при което се разрушават ферментите и частично микроорганизмите, се нарича пастьоризация....
25 Февр.
Какво означава пастьоризирано мляко?Доставеното в мандрите мляко се загрява до + 72 °С (рядко до 90 °С) в специални апарати за пастьоризация.
Това е краткотрайно загряване, трае около 20 секунди и след това се охлажда бързо (за 30 секунди)....
07 Окт.
Храни, които експертите няма да вкусят никогаИ докато пастьоризацията не е опасна, то суровите напитки могат да бъдат доста опасни за здравето ви, защото те крият риск да се сдобиете с паразити, различни вируси или бактериални инфекции./page...
18 Юни
Пастьоризирано мляко - митове и истиниПолученото от тях мляко се подлага на пастьоризация – процес, при който млякото се загрява до 71-72 градуса за кратко време с цел да се унищожат патогенните организми в него....
29 Април
Гроздов сокСлед пастьоризацията разсипете сока в бутилки, които са предварително хубаво измити, подсушени и затоплени до 50 градуса.
Бутилките затворете с накиснати във вода коркови тапи и потопете гърлата в разтопен парафин....
20 Август
1
Колко време е годна майонезата?Търговските производители на майонеза са намерили начин да забавят този процес с пастьоризация. ...
02 Март
Фрапиращи факти за млякотоСлед пастьоризация остават 322 милиона мъртви бели кръвни клетки.
И още - веществото, причиняващо болестта „луда крава", не може да бъде унищожено при варене на млякото....
11 Дек.
11
Полезно ли е наистина готовото смутито в бутилка или неДа, това става чрез т.нар. пастьоризация. При нея микроорганизмите, които предизвикват ферментацията и развалянето на плодовете – дрожди, плесени, бактерии, се унищожават чрез затопляне....
17 Септ.
5 храни, които вредят на кожатаТо е пълно с хормони на растежа, които остават биологично активни дори след пастьоризация....
20 Януари
Бирата, която праща най-много пиячи в болницаПътувайки в Европа със свой близък приятел Адолф е усвоил различни техники за приготвяне, пастьоризация и подобряване на трайността на бирата.
През 1876 г. създава марката Budweiser....
21 Август
5
Много лоши новини за любителите на сирене!Опасната бактерия от млечните крави обикновено се унищожава при пастьоризация, което означава, че консуматорите на мляко не са изложени на риск. Тя обаче оцелява в суровите млечни продукти....
02 Май
Какво трябва да знаем за салмонелатаПредпазването от Салмонелоза включва правилна хигиена, съхранение и обработка на хранителните продукти посредством варене, пастьоризация и други - според типа храна....
12 Март
И лютеницата у нас със стандарт за качествоЩе откриете лютеницата със стандарт за качество в стъклени буркани или в други опаковки, които са подходящи за пастьоризация и стерилизация....
19 Април
За и против натуралните соковеПриготвят се чрез пастьоризация, при която загубата на полезните им съставки е сведена до минимум.
4. Натуралните сокове са много по-полезни от газираните напитки като колата, спрайта, фантата и др.
5....
30 Януари
Вредна ли е майонезата?За майонезата, която си купуваме от магазина, това не е проблем, тъй като яйцата, които се използуват за нейното производство, преминават през процес на пастьоризация и в крайна сметка се получава безопасен продукт....
03 Дек.
Прясно млякоТова може да се гарантира само от многократната пастьоризация, която обаче не се прилага от предприятията, защото не е рентабилна....
31 Август
Струва ли си да плащаме за скъпа храна?Мед
Суровият мед е по-скъп, но пък не е минал пастьоризация и не е обогатяван с разни съставки. Чистият продукт заслужава по-високата си цена, защото ползите от него са неимоверно много....
25 Ноем.
Как да запазим ширата сладка?Това обаче може да се предотврати по два начина - чрез третиране с натриев бензоат или чрез пастьоризация.
За направа на шира се използва грозде с невисока захарност - 17-18%....
05 Окт.
Сирената, които бременните не трябва да ядатТвърдото сирене е най-безопасно, защото при пастьоризацията му се убиват патогените, които биха могли да навредят на плода....
06 Март
Рискове от консумацията на непастьоризирано млякоМикробите обикновено не променят външния вид, вкуса или миризмата на млякото, пастьоризацията е най-добрият начин да се избегне рискът от заболяване....
02 Март
Топ 8 храни освен киселото мляко, които съдържат пробиотициПроблемът при тази напитка е, че тя не може да запази своите качества при пастьоризация. Затова може да се пие само в съвсем прясно състояние;/page
page7....
18 Септ.