Gotvach.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Приготвяне на домашен кефирПриготвяне на домашен кефир
27 Ноем.
Това са тънкостите в приготвянето на домашен кефир....
Приготвяне на домашно ГХИПриготвяне на домашно ГХИ
21 Окт.
Винаги купувам от магазина ГХИ, въпреки че във фризера ми задължително има 500 г поне домашно краве масло. На скоро обаче моя колежка каза, че сама си го прави и с нейни напътствия направих и аз в кукъра - Philips. Разбира...
Класическо пиле КачатореКласическо пиле Качаторе
24 Окт.
Класическо пиле Качаторе се поднася поръсено с магданоз и розмарин....
Пиле Качаторе - тънкости при приготвянето на италианския специалитетПиле Качаторе - тънкости при приготвянето на италианския специалитет
16 Окт.
Всяка година на датата 15 октомври се отбелязва денят на пилето Качаторе. Наред с пилето тандури, приготвяно в Индия, и пилето по хавайски, рецептата, спечелила си световна слава, е италианското пиле Качаторе....
История и традиции в приготвянето на локумИстория и традиции в приготвянето на локум
12 Май
3
По-късно в историята, локумът успял да покори и сърцата на английските аристократи. Той намерил своето почетно място в свещената им чаена церемония....
Как се готви пиле Качаторе стъпка по стъпкаКак се готви пиле Качаторе стъпка по стъпка
23 Окт.
Вижте още: Вкусна история и традиции на пиле Качаторе...
Пилешко Качаторе с беконПилешко Качаторе с бекон
05 Юни
1
Пилешкото Качаторе с бекон е много вкусно....
Пармска шунка - история и традицииПармска шунка - история и традиции
19 Юни
Пармска шунка - история и фактори за производството Пармска шунка или Прошуто ди Парма се нарича деликатесното месо, което се приготвя в областта Емилия-Романя в красивата италианска долина Парма....
Команчите - история, живот и традицииКоманчите - история, живот и традиции
16 Април
Местните северноамерикански народи, известни като индианци, не са единна група, а сбор от множество племена, често враждебно настроени поради съперничество за територии и храна. Сред не толкова многобройните племена една...
Апачи - история, живот и традицииАпачи - история, живот и традиции
06 Март
Когато вникнем назад в историята на Америка, сигурно мнозина от нас изпитват съжаление към индианските племена, обитавали с векове тези далечни територии, които впоследствие са били пропъдени и "затворени" в резервати от...
Чероките - история, живот и традицииЧероките - история, живот и традиции
11 Февр.
Освен да станете свидетел на техните традиции и обичаи, вие ще можете да посетите няколко селца, пресъздаващи как някога са живеели индианците през 18 век, ще можете да си закупите ръчно изработени сувенири и отбележете...
Буябес - история и приготвянеБуябес - история и приготвяне
14 Дек.
При желание се следва автентичната традиция, където морските съставки се сваряват цели и се сервират отделно от бульона....
Индианците Навахо - история, живот и традицииИндианците Навахо - история, живот и традиции
06 Февр.
Имайте предвид, че за да можете да добиете пълна представа за техния живот и традиции, ще трябва да си отделите няколко дни....
Кулинарни хитринки за по-вкусно пилеКулинарни хитринки за по-вкусно пиле
25 Януари
1
На пръв поглед в приготвянето на пиле няма кой знае каква философия и не е трудно всеки да се справи с това. Но въпреки това трябва да се използват кулинарни хитринки, за да стане пилето наистина вкусно....
Вкусни плънки за пиле и кокошкаВкусни плънки за пиле и кокошка
18 Февр.
Пълненото на пиле или кокошка са лесни за приготвяне, стига да сте подготвени с продукти за плънката, както и с игла и конец, за да го зашиете, след като го напълните....
Няколко съвета за вкусно печено пилеНяколко съвета за вкусно печено пиле
27 Ноем.
За да бъде печеното пиле още по-вкусно, трябва да се спазват някои тънкости. Най-важната от тях е да се подберат правилните подправки и продукти, с които да се засили вкусът на пилето....
История и приготвяне на фондюИстория и приготвяне на фондю
03 Юни
1
Приготвянето на фондю е много забавно, тъй като при него участват както гостите, така и домакините....
Пълнено пиле с вкусна плънкаПълнено пиле с вкусна плънка
29 Август
1
Пълненото пиле с вкусна плънка се пече на 180 градуса за около час и четиридесет минути или до хубав загар....
Великденски яйца: история, символика и празнични традицииВеликденски яйца: история, символика и празнични традиции
25 Април
1
Яйцето като символ в историята Древните египтяни, перси, финикийци и хиндуи вярвали, че светът е започнал с огромно яйце, така че яйцето като символ на новия живот е било векове назад във времето....
Най-приготвяното ястие в България е пиле с оризНай-приготвяното ястие в България е пиле с ориз
23 Март
1
В топ 5 на най-приготвяните ястия във всяко българско семейство се нареждат пиле с ориз, пиле с картофи, пилешка супа и мусака....
Вкусна лазаня с пиле и гъбиВкусна лазаня с пиле и гъби
28 Август
Вкусната лазаня с пиле и гъби е готова....
Вкусна супа с пиле и броколиВкусна супа с пиле и броколи
25 Март
Измива се и се сварява пилето, като се маха с лъжица пяната, ако образува при варенето. В херметическа тенджера става двойно по-бързо (около 30 минути). Нарязваме зелето на ситно и добавяме към пилето и пилешкия бульон...
Вкусна запекана с карфиол и пилеВкусна запекана с карфиол и пиле
16 Ноем.
Вкусната запекана с карфиол и пиле е готова....
Вкусна запеканка с патладжан и пилеВкусна запеканка с патладжан и пиле
02 Дек.
Първо измиваме пилешкото филе много добре и го нарязваме на малки парчета. След това нарязваме лука, доматите на кръгчета, патладжаните (не е нужно да се белят) нарязваме на големи парчета като на филийки. Запържваме...
Тайните на приготвянето на вкусна и сочна рибаТайните на приготвянето на вкусна и сочна риба
16 Дек.
Достатъчно е да пропуснете няколко момента по време на приготвянето и ще получим продукт без форма и вкус....