Gotvach.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Приготвяне на домашно ГХИВинаги купувам от магазина ГХИ, въпреки че във фризера ми задължително има 500 г поне домашно краве масло.
На скоро обаче моя колежка каза, че сама си го прави и с нейни напътствия направих и аз в кукъра - Philips. Разбира...
21 Окт.
Класическо пиле КачатореКласическо пиле Качаторе се поднася поръсено с магданоз и розмарин....
24 Окт.
Пиле Качаторе - тънкости при приготвянето на италианския специалитетВсяка година на датата 15 октомври се отбелязва денят на пилето Качаторе. Наред с пилето тандури, приготвяно в Индия, и пилето по хавайски, рецептата, спечелила си световна слава, е италианското пиле Качаторе....
16 Окт.
История и традиции в приготвянето на локумПо-късно в историята, локумът успял да покори и сърцата на английските аристократи. Той намерил своето почетно място в свещената им чаена церемония....
12 Май
3
Как се готви пиле Качаторе стъпка по стъпкаВижте още: Вкусна история и традиции на пиле Качаторе...
23 Окт.
Пармска шунка - история и традицииПармска шунка - история и фактори за производството
Пармска шунка или Прошуто ди Парма се нарича деликатесното месо, което се приготвя в областта Емилия-Романя в красивата италианска долина Парма....
19 Юни
Команчите - история, живот и традицииМестните северноамерикански народи, известни като индианци, не са единна група, а сбор от множество племена, често враждебно настроени поради съперничество за територии и храна. Сред не толкова многобройните племена една...
16 Април
Апачи - история, живот и традицииКогато вникнем назад в историята на Америка, сигурно мнозина от нас изпитват съжаление към индианските племена, обитавали с векове тези далечни територии, които впоследствие са били пропъдени и "затворени" в резервати от...
06 Март
Чероките - история, живот и традицииОсвен да станете свидетел на техните традиции и обичаи, вие ще можете да посетите няколко селца, пресъздаващи как някога са живеели индианците през 18 век, ще можете да си закупите ръчно изработени сувенири и отбележете...
11 Февр.
Буябес - история и приготвянеПри желание се следва автентичната традиция, където морските съставки се сваряват цели и се сервират отделно от бульона....
14 Дек.
Индианците Навахо - история, живот и традицииИмайте предвид, че за да можете да добиете пълна представа за техния живот и традиции, ще трябва да си отделите няколко дни....
06 Февр.
Кулинарни хитринки за по-вкусно пилеНа пръв поглед в приготвянето на пиле няма кой знае каква философия и не е трудно всеки да се справи с това. Но въпреки това трябва да се използват кулинарни хитринки, за да стане пилето наистина вкусно....
25 Януари
1
Вкусни плънки за пиле и кокошкаПълненото на пиле или кокошка са лесни за приготвяне, стига да сте подготвени с продукти за плънката, както и с игла и конец, за да го зашиете, след като го напълните....
18 Февр.
Няколко съвета за вкусно печено пилеЗа да бъде печеното пиле още по-вкусно, трябва да се спазват някои тънкости. Най-важната от тях е да се подберат правилните подправки и продукти, с които да се засили вкусът на пилето....
27 Ноем.
История и приготвяне на фондюПриготвянето на фондю е много забавно, тъй като при него участват както гостите, така и домакините....
03 Юни
1
Пълнено пиле с вкусна плънкаПълненото пиле с вкусна плънка се пече на 180 градуса за около час и четиридесет минути или до хубав загар....
29 Август
1
Великденски яйца: история, символика и празнични традицииЯйцето като символ в историята
Древните египтяни, перси, финикийци и хиндуи вярвали, че светът е започнал с огромно яйце, така че яйцето като символ на новия живот е било векове назад във времето....
25 Април
1
Най-приготвяното ястие в България е пиле с оризВ топ 5 на най-приготвяните ястия във всяко българско семейство се нареждат пиле с ориз, пиле с картофи, пилешка супа и мусака....
23 Март
1
Вкусна супа с пиле и броколиИзмива се и се сварява пилето, като се маха с лъжица пяната, ако образува при варенето. В херметическа тенджера става двойно по-бързо (около 30 минути).
Нарязваме зелето на ситно и добавяме към пилето и пилешкия бульон...
25 Март
Вкусна запеканка с патладжан и пилеПърво измиваме пилешкото филе много добре и го нарязваме на малки парчета.
След това нарязваме лука, доматите на кръгчета, патладжаните (не е нужно да се белят) нарязваме на големи парчета като на филийки.
Запържваме...
02 Дек.
Тайните на приготвянето на вкусна и сочна рибаДостатъчно е да пропуснете няколко момента по време на приготвянето и ще получим продукт без форма и вкус....
16 Дек.