Gotvach.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Розов тигров лимон - какво трябва да знаем?Под кората лимона е със светло розов или розов оттенък, нежен и сочен.
Намират се плодове без семена или със семена. Когато се изстискат, плодовете отделят бистър сок въпреки розовия им цвят....
29 Дек.
Розов пиперЗа какво се използва в кулинарията розовия пипер?
Розовият пипер може да ви се стори твърде пикантен първоначално и да се стресирате от вариантите за употребата му....
18 Дек.
Розови домати – какво трябва да знаемЗрелите розови домати обаче са един от бързоразвалящите се зеленчуци и трябва да се съхраняват в хладилника. Използвайте ги, докато са пресни, за да получите пълните ползи от витамини и антиоксиданти....
24 Май
Розови храсти - какво трябва да знаетеТрябва да знаете колкото е възможно повече за тези рози, които сте планирали да закупите. И не спонтанно, но съвсем съзнателно да направите своя избор....
30 Юни
Пълнени яйца с пушено месо и розов пиперОтгоре поръсете със счукан розов пипер.
Лесно за приготвяне предястие пълнени яйца, което може да поднесете дори при по- изискани поводи.
Добър апетит с моето предястие от пълнени яйца с пушено месо и розов пипер!...
07 Дек.
Масала чай със звездовиден анасон и розов пиперСмелете канелата със карамфила, пипера и кардамона. Не трябва да са на прах, а просто натрошени....
06 Февр.
Е239 - какво трябва да знаем?Ето какво още трябва да знаете за Е239
Това вещество има физически характеристики на стъкловидни мъниста или се среща под формата на прах без мирис, но с леко сладък вкус....
14 Юни
Е270 - какво трябва да знаем?Е-числата са кодове за вещества, които се използват като хранителни добавки. Някои са естествени, други изкуствени. Всяка от тези добавки е с даден собствен уникален номер, което улеснява производителите да изброяват кои...
10 Юни
Женшен - какво трябва да знаем?Неговото влияние върху организма трябва да се преценява, на първо място, като стимулиращо и общотонизиращо....
20 Юли
Тилапия с розов пипер и сос от бяло виноПодсушаваме филетата тилапия и ги овкусяваме със сол и черен пипер.
Маринатата приготвяме, като смесим течните съставки и добавим към тях нарязания на шайби фенел....
13 Април
Към кои ястия да добавяме Розов пипер?Розовият пипер се среща и под наименованията розови зърна, бразилски /перуански пипер, плодове шинус/. Розовият пипер е плодът на малко цъфтящо дърво, произлизащо от Бразилия и Аржентина....
26 Април
Просеко - какво трябва да знаем?Какво трябва да знаем за Просекото?
1. Просеко е вид бяло пенливо вино. Гроздето за направата му се отглежда на около 30 000 хектара площ, съсредоточени в Северна Италия.
2....
09 Януари
Сурими - какво трябва да знаем?Въпреки това, когато някой ги попита какво представлява сурими, повечето от тях просто вдигат рамене или изричат отговор, който е доста далеч от истината....
30 Дек.
Липиди – какво трябва да знаемКакво представляват липидите
Тези органични съединения са неполярни молекули, които са разтворими само в неполярни разтворители и неразтворими във вода, тъй като водата е полярна молекула....
19 Дек.
Скир - какво трябва да знаемКакво е скир?
Скир представлява млечен продукт. Това е исландски млечен продукт. Той е популярен в цял свят. Този продукт много наподобява цедено кисело мляко, но не е....
04 Февр.
Фиде - какво трябва да знаемЗа какво друго може да се използва фидето, откъде идва то и каква е технологията му на производство?...
09 Май
Теобромин - какво трябва да знаем?Оказва се, че шоколадът има много повече ползи, отколкото знаем. Защо обаче, ако шоколадът и какаото, което той се съдържа, се препоръчват на деца след сън. Те трябва да пият мляко с какао....
15 Февр.
Хамон - какво трябва да знаемКакво представлява шунката хамон, как се прави и с какво си е спечелила такава слава? Това е интересен въпрос за всеки любител на този сушен деликатес и най-вече за пристрастените към испанския хамон....
07 Юли
Инсулин - какво трябва да знаемНе знаем какво го причинява. Диабетът тип 2 е свързан с модифицируеми рискови фактори за начина на живот, а също има и силни генетични и семейни рискови фактори....
21 Март
Гликопротеини - какво трябва да знаемГликопротеинът е вид протеинова молекула (белтък), към която е свързан въглехидрат. Този процес се случва или по време на транслация (синтез) на протеина, или като последваща модификация в процес, наречен гликозилиране....
21 Март
Лутеин - какво трябва да знаемЛутеинът се съдържа в някои зелени храни, но за какво служи той на човешкото тяло? Това е въпросът, чийто отговор ще осветли ползите от лутеина....
22 Юни
Йоносферата – какво трябва да знаемЙоносферата е слой от земната атмосфера, който се йонизира от слънчевата и космическата радиация. Намира се на 75 - 1000 км над Земята. Радиусът на Земята е 6370 км, така че дебелината на йоносферата е доста малка в сравнение...
24 Септ.
Ехнатон – какво трябва да знаемЗад загадъчното име Ехнатон се крие една уникална историческа личност със статут почти на божество. Става дума за известния като реформатор фараон Аменхотеп IV, по-известен като Ехнатон, но познат също и като Ехнейот или...
10 Август
Реконкиста - какво трябва да знаемАрабите, които искали до останат във възвърнатите земи, трябвало да приемат християнството....
12 Юли
Херниопластика - какво трябва да знаемХерниопластиката представлява хирургично отстраняване на хернията, като методите могат да са различни в зависимост от конкретния случаи. Основните, които се използват днес са лапароскопията или операция на Лихтенщайн. И...
11 Юни