Gotvach.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Розов тигров лимон - какво трябва да знаем?Розов тигров лимон - какво трябва да знаем?
29 Дек.
Под кората лимона е със светло розов или розов оттенък, нежен и сочен. Намират се плодове без семена или със семена. Когато се изстискат, плодовете отделят бистър сок въпреки розовия им цвят....
Розов пиперРозов пипер
18 Дек.
За какво се използва в кулинарията розовия пипер? Розовият пипер може да ви се стори твърде пикантен първоначално и да се стресирате от вариантите за употребата му....
Розови домати – какво трябва да знаемРозови домати – какво трябва да знаем
24 Май
Зрелите розови домати обаче са един от бързоразвалящите се зеленчуци и трябва да се съхраняват в хладилника. Използвайте ги, докато са пресни, за да получите пълните ползи от витамини и антиоксиданти....
Розови храсти - какво трябва да знаетеРозови храсти - какво трябва да знаете
30 Юни
Трябва да знаете колкото е възможно повече за тези рози, които сте планирали да закупите. И не спонтанно, но съвсем съзнателно да направите своя избор....
Пълнени яйца с пушено месо и розов пиперПълнени яйца с пушено месо и розов пипер
07 Дек.
Отгоре поръсете със счукан розов пипер. Лесно за приготвяне предястие пълнени яйца, което може да поднесете дори при по- изискани поводи. Добър апетит с моето предястие от пълнени яйца с пушено месо и розов пипер!...
Масала чай със звездовиден анасон и розов пиперМасала чай със звездовиден анасон и розов пипер
06 Февр.
Смелете канелата със карамфила, пипера и кардамона. Не трябва да са на прах, а просто натрошени....
Е239 - какво трябва да знаем?Е239 - какво трябва да знаем?
14 Юни
Ето какво още трябва да знаете за Е239 Това вещество има физически характеристики на стъкловидни мъниста или се среща под формата на прах без мирис, но с леко сладък вкус....
Е270 - какво трябва да знаем?Е270 - какво трябва да знаем?
10 Юни
Е-числата са кодове за вещества, които се използват като хранителни добавки. Някои са естествени, други изкуствени. Всяка от тези добавки е с даден собствен уникален номер, което улеснява производителите да изброяват кои...
Женшен - какво трябва да знаем?Женшен - какво трябва да знаем?
20 Юли
Неговото влияние върху организма трябва да се преценява, на първо място, като стимулиращо и общотонизиращо....
Тилапия с розов пипер и сос от бяло виноТилапия с розов пипер и сос от бяло вино
13 Април
Подсушаваме филетата тилапия и ги овкусяваме със сол и черен пипер. Маринатата приготвяме, като смесим течните съставки и добавим към тях нарязания на шайби фенел....
Към кои ястия да добавяме Розов пипер?Към кои ястия да добавяме Розов пипер?
26 Април
Розовият пипер се среща и под наименованията розови зърна, бразилски /перуански пипер, плодове шинус/. Розовият пипер е плодът на малко цъфтящо дърво, произлизащо от Бразилия и Аржентина....
Просеко - какво трябва да знаем?Просеко - какво трябва да знаем?
09 Януари
Какво трябва да знаем за Просекото? 1. Просеко е вид бяло пенливо вино. Гроздето за направата му се отглежда на около 30 000 хектара площ, съсредоточени в Северна Италия. 2....
Сурими - какво трябва да знаем?Сурими - какво трябва да знаем?
30 Дек.
Въпреки това, когато някой ги попита какво представлява сурими, повечето от тях просто вдигат рамене или изричат отговор, който е доста далеч от истината....
Липиди – какво трябва да знаемЛипиди – какво трябва да знаем
19 Дек.
Какво представляват липидите Тези органични съединения са неполярни молекули, които са разтворими само в неполярни разтворители и неразтворими във вода, тъй като водата е полярна молекула....
Скир - какво трябва да знаемСкир - какво трябва да знаем
04 Февр.
Какво е скир? Скир представлява млечен продукт. Това е исландски млечен продукт. Той е популярен в цял свят. Този продукт много наподобява цедено кисело мляко, но не е....
Фиде - какво трябва да знаемФиде - какво трябва да знаем
09 Май
За какво друго може да се използва фидето, откъде идва то и каква е технологията му на производство?...
Теобромин - какво трябва да знаем?Теобромин - какво трябва да знаем?
15 Февр.
Оказва се, че шоколадът има много повече ползи, отколкото знаем. Защо обаче, ако шоколадът и какаото, което той се съдържа, се препоръчват на деца след сън. Те трябва да пият мляко с какао....
Хамон - какво трябва да знаемХамон - какво трябва да знаем
07 Юли
Какво представлява шунката хамон, как се прави и с какво си е спечелила такава слава? Това е интересен въпрос за всеки любител на този сушен деликатес и най-вече за пристрастените към испанския хамон....
Инсулин - какво трябва да знаемИнсулин - какво трябва да знаем
21 Март
Не знаем какво го причинява. Диабетът тип 2 е свързан с модифицируеми рискови фактори за начина на живот, а също има и силни генетични и семейни рискови фактори....
Гликопротеини - какво трябва да знаемГликопротеини - какво трябва да знаем
21 Март
Гликопротеинът е вид протеинова молекула (белтък), към която е свързан въглехидрат. Този процес се случва или по време на транслация (синтез) на протеина, или като последваща модификация в процес, наречен гликозилиране....
Лутеин - какво трябва да знаемЛутеин - какво трябва да знаем
22 Юни
Лутеинът се съдържа в някои зелени храни, но за какво служи той на човешкото тяло? Това е въпросът, чийто отговор ще осветли ползите от лутеина....
Йоносферата – какво трябва да знаемЙоносферата – какво трябва да знаем
24 Септ.
Йоносферата е слой от земната атмосфера, който се йонизира от слънчевата и космическата радиация. Намира се на 75 - 1000 км над Земята. Радиусът на Земята е 6370 км, така че дебелината на йоносферата е доста малка в сравнение...
Ехнатон – какво трябва да знаемЕхнатон – какво трябва да знаем
10 Август
Зад загадъчното име Ехнатон се крие една уникална историческа личност със статут почти на божество. Става дума за известния като реформатор фараон Аменхотеп IV, по-известен като Ехнатон, но познат също и като Ехнейот или...
Реконкиста - какво трябва да знаемРеконкиста - какво трябва да знаем
12 Юли
Арабите, които искали до останат във възвърнатите земи, трябвало да приемат християнството....
Херниопластика - какво трябва да знаемХерниопластика - какво трябва да знаем
11 Юни
Херниопластиката представлява хирургично отстраняване на хернията, като методите могат да са различни в зависимост от конкретния случаи. Основните, които се използват днес са лапароскопията или операция на Лихтенщайн. И...