Gotvach.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Сирене МимолетСирене Мимолет
08 Дек.
Те също могат да се пренасят и алергени и затова сиренето Мимолет е забранено в САЩ като алергенно. Сирене Мимолет в кулинарията Мимолет е едно от деликатесните френски сирена....
Копален - смъртоносния деликатес, който надали ще опитатеКопален - смъртоносния деликатес, който надали ще опитате
16 Март
Какво всъщност представлява Копален, защо се счита за смъртоносен и защо смятаме, че надали ще го опитате. Копален е месен деликатес, който обаче се приготвя от умрели животни....
Популярни италиански сирена, които трябва да опитатеПопулярни италиански сирена, които трябва да опитате
13 Окт.
да отлежава в продължение на месеци – колкото по-дълго отлежава, толкова по-силен става вкусът му; - Качокавало (Caciocavallo) е поредният италиански деликатес сред сирената, който трябва да опитате при първа възможност...
Девет френски сирена, които всеки трябва да опита!Девет френски сирена, които всеки трябва да опита!
27 Септ.
5
Това сирене е с дебела кора, има силна миризма, но деликатен и мек вкус. Сладко-тръпчиво, кремаво и пристрастяващо - Пон Левек. Сервира се: със шампанско, с вино Пино ноар или Гаме....
Топ 5 уникални сирена, които трябва да опитате!Топ 5 уникални сирена, които трябва да опитате!
08 Юни
Ако и вие сте сред феновете на по-екстравагантните вкусове и миризми, то задължително трябва да опитате някое от тези сирена. 5....
Петте вида испански сирена, които трябва да опитате!Петте вида испански сирена, които трябва да опитате!
04 Ноем.
1
Произвежда се от сурово или пастьоризирано краве мляко, което трябва да престои минимум шест дни. Има превъзходен вкус и се ползва в направата на много десерти. 2....
Как да си направим домашно сиренеКак да си направим домашно сирене
27 Януари
Отново сложете капака и оставете за още 1 час, за да се утаи суроватката от домашното сирене. Прехвърлете подсиреното мляко в леко влажен тензух, който се завързва на бохча....
Пуйка деликатесПуйка деликатес
11 Март
На половината време на печенето обръщаме рулото, за да се изпече и от другата страна....
Рибен деликатесРибен деликатес
30 Юни
Пуснете лука, моркова, рибата и подправките в подсолена вода. След като продуктите се сварят, извадете рибата, обезкостете я и я надробете. Наредете месото в намаслена тавичка. Разбъркайте в купа всички съставки за заливката...
Млечен деликатесМлечен деликатес
28 Август
2
Поднесете млечния деликатес с резен краставица....
Риба ДеликатесРиба Деликатес
24 Май
С дълбок съд върху котлона оставяме да заври вода с 1 ч.л. сол. В нея сваряваме нарязаната на парчета риба заедно със зеленчуците и подправките....
Млечен деликатесМлечен деликатес
28 Август
2
Поднесете млечния деликатес с резен краставица....
Как да си направим домашно краве сиренеКак да си направим домашно краве сирене
20 Дек.
3
Цедката с домашното сирене се притиска с тежест, в тавичка с наклон, повдигната с нещо в единия край, за да се оформи питката сирене и да се изцеди добре, така стои около 12 ч....
Топено Сирене - какво трябва да знаемТопено Сирене - какво трябва да знаем
09 Май
Не трябва да купувате топено сирене и в пластмасова опаковка, на чието дъно има маркировка "PS". Това значи, че опаковката е направена от полистирол, който в много страни е забранен за съхраняване на продукти....
Разядка Опитай меРазядка Опитай ме
15 Юни
За тази разядка Опитай ме настържете на едро кашкавала и пресовайте чесъна. Всички продукти за това лесно мезе разбъркайте добре и прехвърлете в салатиера. Украсете вкусната разядка с маслините....
Шофьорски кекс, който не съхнеШофьорски кекс, който не съхне
28 Юли
1
Пробвайте шофьорския кекс с клечка да излезе суха, без тесто. Изважда се кексът и охладен се нарязва. Чудесен не само за шофьори, но и за празник! Бон апетит!...
Пържен патладжан, който не задържа мазнинаПържен патладжан, който не задържа мазнина
08 Дек.
Поставете го в купа на дупки, за да се отцеди от сока, който ще пусне. В дълбока чиния сложете брашното. Оваляйте и изтупайте всяко парче от излишното количество....
Как да замразим нахутКак да замразим нахут
07 Юли
Ето как да замразите нахут и да го ползвате веднага, щом ви се прииска да хапнете кюфтенца от нахут, яхния с нахут или друго ястие....
Как да изсушим дренкиКак да изсушим дренки
18 Март
Оставете ги да се отцедят. Целта на кисненето в подсолена вода е да се премахнат всички малки мушички. Наредете дренките върху мрежа за сушене. Сложете мрежата на сянка, на подходящо проветриво място....
Как да карамелизираме лукКак да карамелизираме лук
08 Януари
2
Сложете олио на тигана да загрява. Щом е готово, пуснете вътре лука да се пържи. Трябва да хване златист захар. Прибавете захарта и объркайте добре....
Плосък хляб Msemmen - мароканските гьозлеми, които трябва да опиташПлосък хляб Msemmen - мароканските гьозлеми, които трябва да опиташ
29 Ноем.
Това е много разпространено плосък хляб от областта Магреб, който се прави от брашно, грис, масло, вода, мая и сол. Напомнящият банички хляб се приготвя във форма на квадрат и се пече на специална плоча....
Шоколадов сладкиш, който се топи в устатаШоколадов сладкиш, който се топи в устата
20 Февр.
2
След като го залеем, го връщаме на хладно за още 2-3 часа и можем да го поднесем. Става чуден сладкиш, който се топи в устата! По желание може да се украси в още ядки или пък цветни пръчици....
Деликатес с карначета на фурнаДеликатес с карначета на фурна
17 Дек.
В дълбока тава сипете нарязаните глави лук, олиото, кимиона, солта, черния пипер и навитите на кръг карначета, забодени с клечка за зъби, и запечете. От ниско счупете по едно яйце вътре в кръга на всяко карначе, поръсете...
Необичайни шоколади, които трябва да опитатеНеобичайни шоколади, които трябва да опитате
26 Февр.
Шоколад Свинска кръв Колкото и глупаво да звучи името му, всъщност е интересен на вкус шоколад, който трябва да се опита....
Джикама: Суперхраната, която трябва да опитатеДжикама: Суперхраната, която трябва да опитате
20 Окт.
1
Джикама е кореноплоден зеленчук, който произхожда от Централна и Южна Америка. Друго име, с което е известен, е мексиканска ряпа....