Gotvach.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Съвети и хитринки при варене на бобНо като дойде време за варене на боб, може да е много мъчна работа. Причината е, че понякога бобът се готви трудно. Ето затова днес ще ви разкрием съвети и хитринки при готвене на боб.
1....
22 Август
Варене на цял петел в Instant PotМоята цел при варенето на цял петел в Instant Pot беше да се разпада, тъй като нямаше да го готвя цял....
18 Окт.
Леща на фурна без варенеЛещата на фурна без варене се пече се 20 мин под капак на 180 градуса....
12 Окт.
Варене на агнешка главичка в тенджера под налягане с подправкиПоставяме на котлона, след като сме я затворили с капака и оставяме така, за да заври водата.
След като заври държим 30-35 минути.
Зависи и от самата главичка, ако е по-голяма се вари повече....
04 Май
Съвети за обработка на месоПредварителната обработка на месото се състои най-вече в неговото прецизно измиване. Месото трябва да бъде измито под силна струя вода.
Мие се цялото парче, предназначено за готвене. Не се мие месо, което вече сте нарязали...
07 Април
Правилно варене на оризВарете ориза пет минути на силен огън.
След това намалете котлона до средно и варете две минути. Последните две минути на варенето на ориза трябва да са на съвсем бавен огън. След това изключете котлона....
16 Септ.
16
Съвети при готвенето на дивечово месоНай-добрият начин за термична обработка на месото на едрите животни е чрез варене или задушаване. Може и да се изпече, но става малко по-сухо.
Характерна особеност на дивеча е, че месото му не е тлъсто....
10 Май
Прости съвети за сотиране на месоСотирането представлява техника на бързо пържене на продукта в малко количество мазнина. Мазнината трябва да е силно нагорещена, а месото не бива да се разбърква, а да се обръща с движение на тигана.
Трябва да си изберете...
19 Май
Тънкости при варене на спагетиПроверявайте от време на време докъде е стигнал процесът на варене и разбърквайте много внимателно спагетите;
8....
04 Януари
22
Тънкости при варене на яйцаИ един съвет ако варите яйца за Великден и те са леко напукани - в случай, че напукването е малко и няма излят навън белтък, не се отказвайте от яйцето....
02 Май
2
Съвети за консервиране на месо в бурканиЕто защо тук ще Ви дадем някои ценни съвета за консервирането на месо в буркани:
- Когато затваряте месо в буркани, винаги го оглеждайте добре. То трябва да е съвсем прясно и да има свеж вид....
28 Януари
2
Съвети за винаги вкусно месо на трапезатаВече знаете хитринки и полезни съвети при готвене на месо, които да използвате при печено свинско или вкусни пържоли....
09 Април
Съвети за приготвяне на марината за месоЕдно от най-важните условия за вкусно месо на барбекю е добре направената марината. Маринатата е идеално решение за по-жилавите парчета месо.
Маринатата е течна смес, която има за цел да обогати вкуса на месото. Освен...
19 Май
Съвети за осоляване и сушене на месоСушено месо е всяко месо, което е запазено чрез отстраняване на влагата. Елиминирайки влагата от месото, то придобива нови текстурни свойства, които не са благоприятни за растежа на бактериите. Най-често срещаният начин...
17 Юли
Съвети при осоляване на каймаКогато приготвите дадено ястие, след като го опитате и ви се стори не достатъчно солено, е лесно да му добавите малко сол. Не така обаче стои въпросът с каймата. Как трябва да я осоляваме и колко сол се слага, ще разберем...
14 Дек.
Сортове картофи за варенеНеврокопски картофи
Най-добрите нови сортове картофи за варене се отглеждат у нас в район, където хората се занимават предимно със земеделие и туризъм....
11 Септ.
Кулинарен учебник: Правилно варене на рибаМного удобни съдове за варене на риба са специалните за целта дълги тенджери с решетка, която има дръжки встрани. Така рибата се изважда леко от водата, без да се разкъсва....
14 Април
Тънкости при варене на черен оризРецептите с черен ориз стават все по-популярни поради уникалните свойства на този продукт. Домакините, които не знаят как да готвят черен ориз и поради тази причина не включват продукта в диетата си, губят много. Тази...
06 Февр.
Лютеница без варенеНастъргваме на едро морковите, счукваме чесъна и нарязваме магданоза.
Посоляваме, сипваме оцет на вкус и разбъркваме. Пак с леко разбъркване добавяме врящото олио на два три пъти....
10 Май
9
Мармалад без варенеИзмитите и почистени от дръжки и костилки плодове се пасират с миксер. Прибавяме захарта към плодовата каша и разбърквайте докато се стопи захарта.
Насипваме пюрето в малки бурканчета, затваряме с капачките и стерелизираме...
15 Юли
1
Туршия без варенеНакълцайте зелето, а останалите зеленчуци нарежете на парчета.
Наредете ги плътно в буркан, като ги редувате и във всеки буркан сипете по 3 с.л. захар и сол, 150 мл оцет и по 3 аспирина....
21 Окт.
14
Туршия без варенеНакълцайте зелето, а останалите зеленчуци нарежете на парчета.
Наредете ги плътно в буркан, като ги редувате и във всеки буркан сипете по 3 с.л. захар и сол, 150 мл оцет и по 3 аспирина....
21 Окт.
14
Мармалад без варенеИзмитите и почистени от дръжки и костилки плодове се пасират с миксер. Прибавяме захарта към плодовата каша и разбърквайте докато се стопи захарта.
Насипваме пюрето в малки бурканчета, затваряме с капачките и стерелизираме...
15 Юли
1
Лютеница без варенеНастъргваме на едро морковите, счукваме чесъна и нарязваме магданоза.
Посоляваме, сипваме оцет на вкус и разбъркваме. Пак с леко разбъркване добавяме врящото олио на два три пъти....
10 Май
9