Gotvach.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Съвети и хитринки при варене на бобСъвети и хитринки при варене на боб
22 Август
Но като дойде време за варене на боб, може да е много мъчна работа. Причината е, че понякога бобът се готви трудно. Ето затова днес ще ви разкрием съвети и хитринки при готвене на боб. 1....
Варене на цял петел в Instant PotВарене на цял петел в Instant Pot
18 Окт.
Моята цел при варенето на цял петел в Instant Pot беше да се разпада, тъй като нямаше да го готвя цял....
Леща на фурна без варенеЛеща на фурна без варене
12 Окт.
Лещата на фурна без варене се пече се 20 мин под капак на 180 градуса....
Варене на агнешка главичка в тенджера под налягане с подправкиВарене на агнешка главичка в тенджера под налягане с подправки
04 Май
Поставяме на котлона, след като сме я затворили с капака и оставяме така, за да заври водата. След като заври държим 30-35 минути. Зависи и от самата главичка, ако е по-голяма се вари повече....
Съвети за обработка на месоСъвети за обработка на месо
07 Април
Предварителната обработка на месото се състои най-вече в неговото прецизно измиване. Месото трябва да бъде измито под силна струя вода. Мие се цялото парче, предназначено за готвене. Не се мие месо, което вече сте нарязали...
Правилно варене на оризПравилно варене на ориз
16 Септ.
16
Варете ориза пет минути на силен огън. След това намалете котлона до средно и варете две минути. Последните две минути на варенето на ориза трябва да са на съвсем бавен огън. След това изключете котлона....
Съвети при готвенето на дивечово месоСъвети при готвенето на дивечово месо
10 Май
Най-добрият начин за термична обработка на месото на едрите животни е чрез варене или задушаване. Може и да се изпече, но става малко по-сухо. Характерна особеност на дивеча е, че месото му не е тлъсто....
Прости съвети за сотиране на месоПрости съвети за сотиране на месо
19 Май
Сотирането представлява техника на бързо пържене на продукта в малко количество мазнина. Мазнината трябва да е силно нагорещена, а месото не бива да се разбърква, а да се обръща с движение на тигана. Трябва да си изберете...
Тънкости при варене на спагетиТънкости при варене на спагети
04 Януари
22
Проверявайте от време на време докъде е стигнал процесът на варене и разбърквайте много внимателно спагетите; 8....
Тънкости при варене на яйцаТънкости при варене на яйца
02 Май
2
И един съвет ако варите яйца за Великден и те са леко напукани - в случай, че напукването е малко и няма излят навън белтък, не се отказвайте от яйцето....
Съвети за консервиране на месо в бурканиСъвети за консервиране на месо в буркани
28 Януари
2
Ето защо тук ще Ви дадем някои ценни съвета за консервирането на месо в буркани: - Когато затваряте месо в буркани, винаги го оглеждайте добре. То трябва да е съвсем прясно и да има свеж вид....
Съвети за винаги вкусно месо на трапезатаСъвети за винаги вкусно месо на трапезата
09 Април
Вече знаете хитринки и полезни съвети при готвене на месо, които да използвате при печено свинско или вкусни пържоли....
Съвети за приготвяне на марината за месоСъвети за приготвяне на марината за месо
19 Май
Едно от най-важните условия за вкусно месо на барбекю е добре направената марината. Маринатата е идеално решение за по-жилавите парчета месо. Маринатата е течна смес, която има за цел да обогати вкуса на месото. Освен...
Съвети за осоляване и сушене на месоСъвети за осоляване и сушене на месо
17 Юли
Сушено месо е всяко месо, което е запазено чрез отстраняване на влагата. Елиминирайки влагата от месото, то придобива нови текстурни свойства, които не са благоприятни за растежа на бактериите. Най-често срещаният начин...
Съвети при осоляване на каймаСъвети при осоляване на кайма
14 Дек.
Когато приготвите дадено ястие, след като го опитате и ви се стори не достатъчно солено, е лесно да му добавите малко сол. Не така обаче стои въпросът с каймата. Как трябва да я осоляваме и колко сол се слага, ще разберем...
Сортове картофи за варенеСортове картофи за варене
11 Септ.
Неврокопски картофи Най-добрите нови сортове картофи за варене се отглеждат у нас в район, където хората се занимават предимно със земеделие и туризъм....
Кулинарен учебник: Правилно варене на рибаКулинарен учебник: Правилно варене на риба
14 Април
Много удобни съдове за варене на риба са специалните за целта дълги тенджери с решетка, която има дръжки встрани. Така рибата се изважда леко от водата, без да се разкъсва....
Тънкости при варене на черен оризТънкости при варене на черен ориз
06 Февр.
Рецептите с черен ориз стават все по-популярни поради уникалните свойства на този продукт. Домакините, които не знаят как да готвят черен ориз и поради тази причина не включват продукта в диетата си, губят много. Тази...
Корнишони без варенеКорнишони без варене
06 Септ.
7
Лесна рецепта за корнишони без варене....
Лютеница без варенеЛютеница без варене
10 Май
9
Настъргваме на едро морковите, счукваме чесъна и нарязваме магданоза. Посоляваме, сипваме оцет на вкус и разбъркваме. Пак с леко разбъркване добавяме врящото олио на два три пъти....
Мармалад без варенеМармалад без варене
15 Юли
1
Измитите и почистени от дръжки и костилки плодове се пасират с миксер. Прибавяме захарта към плодовата каша и разбърквайте докато се стопи захарта. Насипваме пюрето в малки бурканчета, затваряме с капачките и стерелизираме...
Туршия без варенеТуршия без варене
21 Окт.
14
Накълцайте зелето, а останалите зеленчуци нарежете на парчета. Наредете ги плътно в буркан, като ги редувате и във всеки буркан сипете по 3 с.л. захар и сол, 150 мл оцет и по 3 аспирина....
Туршия без варенеТуршия без варене
21 Окт.
14
Накълцайте зелето, а останалите зеленчуци нарежете на парчета. Наредете ги плътно в буркан, като ги редувате и във всеки буркан сипете по 3 с.л. захар и сол, 150 мл оцет и по 3 аспирина....
Мармалад без варенеМармалад без варене
15 Юли
1
Измитите и почистени от дръжки и костилки плодове се пасират с миксер. Прибавяме захарта към плодовата каша и разбърквайте докато се стопи захарта. Насипваме пюрето в малки бурканчета, затваряме с капачките и стерелизираме...
Лютеница без варенеЛютеница без варене
10 Май
9
Настъргваме на едро морковите, счукваме чесъна и нарязваме магданоза. Посоляваме, сипваме оцет на вкус и разбъркваме. Пак с леко разбъркване добавяме врящото олио на два три пъти....