Gotvach.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Кулинарни техники за рязанеКулинарни техники за рязане
14 Юли
Но за приготвянето на тези специалитети е нужно освен любов и въображение, но и да се запознаем и със специалните кулинарни умения и техники за рязане. Ето ги и някои от тях: 1....
Техники за рязане на тортени блатовеТехники за рязане на тортени блатове
15 Април
Често се случва така, че домакините изпитват затруднения при разрязване на вече изпечените тортени блатове. Обикновено те се опитват да разрежат блата с нож, но той в повечето случаи се натрошава или едната му част се разкъсва...
Пържени питки със сирене, рязани с чинияПържени питки със сирене, рязани с чиния
14 Май
12
Разбиваме яйцето. Натрошаваме си сиренце. В киселото мляко слагаме содата да шупне. Пресяваме си брашното в отделна купа. В нея си правим кладенче. В кладенчето слагаме яйцето, шупналото мляко, щипка сол, захарта, олиото...
Великденски яйца с различни техникиВеликденски яйца с различни техники
24 Окт.
Великденските яйца с различни техники са готови....
Десет съвета за безопасно барбекюДесет съвета за безопасно барбекю
15 Август
Барбекютата могат да бъдат опасни за здравето, така че се запознайте със съветите за безопасност при използването им....
Съвети за безопасно сърфиране в интернетСъвети за безопасно сърфиране в интернет
06 Март
Добре е да ги използвате, за да сърфирате безопасно в интернет....
Домати: съвети, трикове и техникиДомати: съвети, трикове и техники
11 Май
Ето някои кулинарни съвети, трикове и техники за съхраняване и подготовка на домати. Трябва ли да съхранявате доматите в хладилник?...
Съвети при покупката и избора на дъска за рязанеСъвети при покупката и избора на дъска за рязане
06 Февр.
Каква дъска за рязане да си купим, така че да бъде безопасна и да можем да я използваме за всичко? Всъщност не трябва да използваме една и съща дъска за всичко – плодове, зеленчуци, месо....
Карамелена глазура - техники, съвети и приложениеКарамелена глазура - техники, съвети и приложение
20 Януари
Карамелената глазура или огледалната карамелно-шоколадова глазура са използва за покриване на карамелени торти и сладкиши с карамел. На ваше разположение предоставяме една основна рецепта за приготвянето ѝ, преценете...
Съвети за безопасност през зиматаСъвети за безопасност през зимата
06 Дек.
Ето какви съвети за безопасност през зимата дават експертите!...
Рязана туршияРязана туршия
17 Май
1
Камбите, морковите, зелето и целината се измиват и нарязват на средно големи парчета. Саламурата се приготвя, като в тенджера се смесват захарта, солта, оцета и водата. Бърка се с лъжица, докато се разтворят сухите съставки...
Рязани камбиРязани камби
27 Април
Рязаните камби са готови....
Рязани бухтиРязани бухти
14 Дек.
2
Рязаните бухти са готови....
Съвети на диетолог за безопасно печене на скараСъвети на диетолог за безопасно печене на скара
21 Август
Втората индикация за безопасно печене на скара е: не поставяйте месото за готвене директно върху пламъка, а по-скоро върху скарата, разположена над въглищата, които ще продължат да горят, след като пламъкът напълно изгасне...
Рязан тутманикРязан тутманик
07 Август
Разтваряте маята в топлата вода със захарта и няколко лъжици брашно. Когато шупне, я добавяте към брашното и останалите продукти. С постепенно добавяне на брашното замесвате меко тесто, което оставяте да втаса хубаво....
Домашна рязана лютеницаДомашна рязана лютеница
07 Септ.
Готовата домашна рязана лютеница може да сервираме, като разбъркаме с майонеза или подправим с други подправки и сосове. Добър апетит! ! !...
Смолянска рязана туршияСмолянска рязана туршия
18 Ноем.
Наздраве с тази смолянска рязана туршия....
Двойно рязана баницаДвойно рязана баница
27 Март
1
Разгъвам пакета с кори, вземам 2 листа от тях, в края към мен слагам от натрошеното сирене. Навиваме кората на руло, което срязваме на 5 равни парчета. Нареждаме в намазнена правоъгълна тава, така навиваме и нарязваме...
Рязани камби туршияРязани камби туршия
26 Септ.
Измийте камбите и ги нарежете на 4-6 парчета, като остраните семето. Нарежете морковите на кръгчета, разделете чесъна на скилидки, нарежете магданоза и разделете карфиола на розички. Наредете в подходяща делвичка...
Рязани зелени доматиРязани зелени домати
24 Септ.
Доматите се измиват и нарязват на по-дебели филийки. Поръсват се със солта и захарта. Оставете да престоят така около 4 часа. Отцедете сока, който са отделили, но без да ги изстисквате. Залейте ги с олиото, добавете обеления...
Рязано кисело зелеРязано кисело зеле
12 Февр.
Рецептата е за 5 буркана по 3 литра. Почистеното и измито зеле нарязваме на тънки ивици, като отстраняваме кочаните и твърдите жили. Всеки 3 кг зеле слагаме в голям емайлиран съд и разбъркваме добре със солта и кимиона...
Съвети за безопасно боядисване и съхранение на великденски яйцаСъвети за безопасно боядисване и съхранение на великденски яйца
17 Април
Ето и ценни съвети за безопасно боядисване и съхранение на великденски яйца: Запази всичко чисто Измийте прибори, плотове и други повърхности, с които яйцата влизат в контакт....
Рязано зеле с подправкиРязано зеле с подправки
27 Август
Зелето нарязваме на тънко и го разбъркваме с настърганите моркови, изстискания лимонов сок и останалите подправки. Нареждаме сместа плътно в буркани и ги оставяме на топло, за да ферментират. Рязаното зеле с подправки...
Рязано зеле с виноРязано зеле с вино
14 Дек.
1
Изберете хубави и стегнати зелки, почистете и ги нарежете на ивици. Сложете зелето в достатъчно голям съд, посолете и залейте с бялото вино. След 1 час наредете зелето плътно в буркани, покрийте с кърпа и притиснете...
Рязана питка с маслоРязана питка с масло
22 Дек.
Пресейте килограм от брашното и направете кладенче, сложете солта, киселото мляко, олиото и оцет. Разбийте яйцата и го добавете. Разтворете маята в топлото прясно мляко, сложете захарта и оставете да шупне. Започнете...