Gotvach.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Кулинарни техники за рязанеНо за приготвянето на тези специалитети е нужно освен любов и въображение, но и да се запознаем и със специалните кулинарни умения и техники за рязане.
Ето ги и някои от тях:
1....
14 Юли
Техники за рязане на тортени блатовеЧесто се случва така, че домакините изпитват затруднения при разрязване на вече изпечените тортени блатове. Обикновено те се опитват да разрежат блата с нож, но той в повечето случаи се натрошава или едната му част се разкъсва...
15 Април
Пържени питки със сирене, рязани с чинияРазбиваме яйцето. Натрошаваме си сиренце. В киселото мляко слагаме содата да шупне. Пресяваме си брашното в отделна купа. В нея си правим кладенче.
В кладенчето слагаме яйцето, шупналото мляко, щипка сол, захарта, олиото...
14 Май
12
Десет съвета за безопасно барбекюБарбекютата могат да бъдат опасни за здравето, така че се запознайте със съветите за безопасност при използването им....
15 Август
Съвети за безопасно сърфиране в интернетДобре е да ги използвате, за да сърфирате безопасно в интернет....
06 Март
Домати: съвети, трикове и техникиЕто някои кулинарни съвети, трикове и техники за съхраняване и подготовка на домати.
Трябва ли да съхранявате доматите в хладилник?...
11 Май
Съвети при покупката и избора на дъска за рязанеКаква дъска за рязане да си купим, така че да бъде безопасна и да можем да я използваме за всичко? Всъщност не трябва да използваме една и съща дъска за всичко – плодове, зеленчуци, месо....
06 Февр.
Карамелена глазура - техники, съвети и приложениеКарамелената глазура или огледалната карамелно-шоколадова глазура са използва за покриване на карамелени торти и сладкиши с карамел.
На ваше разположение предоставяме една основна рецепта за приготвянето ѝ, преценете...
20 Януари
Съвети за безопасност през зиматаЕто какви съвети за безопасност през зимата дават експертите!...
06 Дек.
Рязана туршияКамбите, морковите, зелето и целината се измиват и нарязват на средно големи парчета.
Саламурата се приготвя, като в тенджера се смесват захарта, солта, оцета и водата. Бърка се с лъжица, докато се разтворят сухите съставки...
17 Май
1
Съвети на диетолог за безопасно печене на скараВтората индикация за безопасно печене на скара е: не поставяйте месото за готвене директно върху пламъка, а по-скоро върху скарата, разположена над въглищата, които ще продължат да горят, след като пламъкът напълно изгасне...
21 Август
Рязан тутманикРазтваряте маята в топлата вода със захарта и няколко лъжици брашно. Когато шупне, я добавяте към брашното и останалите продукти.
С постепенно добавяне на брашното замесвате меко тесто, което оставяте да втаса хубаво....
07 Август
Домашна рязана лютеницаГотовата домашна рязана лютеница може да сервираме, като разбъркаме с майонеза или подправим с други подправки и сосове.
Добър апетит! ! !...
07 Септ.
Двойно рязана баницаРазгъвам пакета с кори, вземам 2 листа от тях, в края към мен слагам от натрошеното сирене. Навиваме кората на руло, което срязваме на 5 равни парчета.
Нареждаме в намазнена правоъгълна тава, така навиваме и нарязваме...
27 Март
1
Рязани камби туршияИзмийте камбите и ги нарежете на 4-6 парчета, като остраните семето.
Нарежете морковите на кръгчета, разделете чесъна на скилидки, нарежете магданоза и разделете карфиола на розички.
Наредете в подходяща делвичка...
26 Септ.
Рязани зелени доматиДоматите се измиват и нарязват на по-дебели филийки. Поръсват се със солта и захарта. Оставете да престоят така около 4 часа.
Отцедете сока, който са отделили, но без да ги изстисквате. Залейте ги с олиото, добавете обеления...
24 Септ.
Рязано кисело зелеРецептата е за 5 буркана по 3 литра.
Почистеното и измито зеле нарязваме на тънки ивици, като отстраняваме кочаните и твърдите жили.
Всеки 3 кг зеле слагаме в голям емайлиран съд и разбъркваме добре със солта и кимиона...
12 Февр.
Съвети за безопасно боядисване и съхранение на великденски яйцаЕто и ценни съвети за безопасно боядисване и съхранение на великденски яйца:
Запази всичко чисто
Измийте прибори, плотове и други повърхности, с които яйцата влизат в контакт....
17 Април
Рязано зеле с подправкиЗелето нарязваме на тънко и го разбъркваме с настърганите моркови, изстискания лимонов сок и останалите подправки.
Нареждаме сместа плътно в буркани и ги оставяме на топло, за да ферментират.
Рязаното зеле с подправки...
27 Август
Рязано зеле с виноИзберете хубави и стегнати зелки, почистете и ги нарежете на ивици.
Сложете зелето в достатъчно голям съд, посолете и залейте с бялото вино.
След 1 час наредете зелето плътно в буркани, покрийте с кърпа и притиснете...
14 Дек.
1
Рязана питка с маслоПресейте килограм от брашното и направете кладенче, сложете солта, киселото мляко, олиото и оцет. Разбийте яйцата и го добавете.
Разтворете маята в топлото прясно мляко, сложете захарта и оставете да шупне.
Започнете...
22 Дек.