Gotvach.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Важни съвети при приготвяне на зимнинаВажни съвети при приготвяне на зимнина
18 Дек.
Приготвянето на зимнина има и икономически ефект, особено когато зеленчуците и плодовете са собствено производство....
Полезни съвети при приготвянето на рибаПолезни съвети при приготвянето на риба
16 Юли
Рибата заема значително място като важна и пълноценна храна за човешкия организъм. Стойността на рибата като хранителен продукт се определя от голямото количество белтъчини, в които се съдържат незаменимите аминокиселини...
Зимнина с морковиЗимнина с моркови
29 Септ.
След около седмица зимнината с моркови е готова. Получават се много хрупкави и приятни....
Зимнина с Чушки СиврияЗимнина с Чушки Сиврия
13 Юни
Готовата зимнина с чушки Сиврия поставяме на хладно и проветриво място. През първите дни се претакаме през ден-два....
Зимнина от зеленчуциЗимнина от зеленчуци
30 Ноем.
Измиваме и почистваме патладжаните и ги нарязваме на кубчета. Посоляваме ги и оставяме да се отцедят. Нарязваме лука на тънки полумесеци, чушките на ивички, чесъна на тънки кръгчета, доматите на дребно....
Зимнина от тиквичкиЗимнина от тиквички
19 Юни
2
Съхранявайте зимнината от тиквички на хладно място....
Зимнина от ябълкиЗимнина от ябълки
17 Септ.
За по-добър аромат може да добавите и пръчка канела по време на варенето със захарта....
Зимнина от заешко месцеЗимнина от заешко месце
11 Февр.
Зайците нарежете на големи парчета и сложете в дълбок подходящ съд със студена вода и 1 к.ч. оцет. Оставете да се изкиснат за няколко часа, след което напълнете в гаци и закачете да се изцеждат....
Зимнина от сладки патладжаниЗимнина от сладки патладжани
28 Юни
Патладжаните се разрязват на четвъртинки по дължина. Лукът се реже на четвъртинки. Чушките се чистят от семената и дръжките и се разрязват на широки ленти. Чесънът се почиства и се разделя на скилидки....
Зимнина от млени доматиЗимнина от млени домати
11 Окт.
Почистете пиперките от семките и дръжките и ги нарежете на парчета. Доматите са почистват от зеленото около дръжката и също се нарязват на парчета....
Зимнина с чушки, домати и чесънЗимнина с чушки, домати и чесън
14 Септ.
Изчакваме да изстине и насипваме зимнина с чушки, домати и чесън в малки бурканчета, затваряме хубаво зимнината с капачките и стерилизираме за 10 минути, след като водата е завряла с ключ. Приятен апетит!...
Френски тайни за приготвяне на зимнинаФренски тайни за приготвяне на зимнина
11 Септ.
1
Приготвянето на зимнина освен икономично е и особено добро решение за всеки, който се стреми да се храни и готви полезно....
Зимнина от Домати без СтерилизиранеЗимнина от Домати без Стерилизиране
06 Април
Нарязват се с нож на дребни парченца, също и целината, магданозът, прибавя се сол на вкус. Нарязват се чушлета по желание. Слага се салицилът и се разбърква добре. Оставя се 1-2 часа на хладно....
Съвети при приготвянето на мусакаСъвети при приготвянето на мусака
08 Февр.
В следващите редове вижте полезни съвети при приготвянето на мусака: 1. Всички зеленчуци, които се използват, трябва да са свежи и узрели, тъй като само тогава те ще се получат сочни и меки. 2....
Съвети при приготвянето на яребициСъвети при приготвянето на яребици
07 Февр.
На вашето внимание представяме една изпитана рецепта за приготвяне на яребица....
Съвети при приготвянето на фазанСъвети при приготвянето на фазан
06 Февр.
Месото на фазана е много полезно за здравето, тъй като съдържа малко мазнини и поради това се смята за диетичен продукт. В състава му влизат много полезни витамини - B5, B6 и B12, а също така желязо, цинк, мед и...
Съвети при приготвянето на сьомгаСъвети при приготвянето на сьомга
01 Февр.
Ето защо тук ще ви предложим няколко съвета относно приготвянето на сьомга, за да бъде тя не само здравословна храна, но и вкусна. 1....
Съвети при приготвянето на сланинаСъвети при приготвянето на сланина
01 Февр.
За да направите добра домашна сланина, казват, най-важното е да имате студено помещение, в което да я приберете, много сол, с която да я наръсите и, естествено - добър материал. Ето няколко стъпки, в които може да приготвите...
Съвети при приготвянето на ФрикасеСъвети при приготвянето на Фрикасе
23 Януари
Далеч не всички домакини знаят какво е Фрикасе и как правилно да го приготвят. В действителност това е френско ястие, което представлява рагу от месо с бял сос. Като правило се прави с пилешко, телешко или заешко...
Съвети при приготвянето на заешкоСъвети при приготвянето на заешко
22 Януари
Предлагаме на вниманието ви 5 полезни съвета при приготвянето на заешко месо: 1. Заешкото месо е подходящо за приготвяне на всякакви ястия - супи, предястия, основни ястия и т.н....
Съвети за приготвянето на козунациСъвети за приготвянето на козунаци
02 Април
Има някои съвети за приготвяне на козунаци, които задължително трябва да се спазват, за да се гарантира добрият резултат. Те са следните: 1. Трябва да се използва само свежа мая....
Съвети за приготвянето на рибаСъвети за приготвянето на риба
17 Юли
Един от най-добрите методи за приготвянето на риба е на пара. Ако нямате уред за готвене на пара, можете да използвате за целта дълбока тенджера, гевгир и фолио....
Зимнина с криви чушки, моркови и зелеЗимнина с криви чушки, моркови и зеле
23 Септ.
Измити криви чушки се почистват от семената, нарязваме на две половини, а те се нарязват на ленти. Прясно зеле се нарязва на ивици, а обелени моркови - на кръгчета....
Подходящи буркани при приготвяне на сладка, мармалади и желетаПодходящи буркани при приготвяне на сладка, мармалади и желета
10 Юли
Това важи и за приготвянето на желета, тъй като плодовият сок може през цялата година да пресовате от плодовете и веднага да обработвате....
Зимнина от мариновани патладжани и чушкиЗимнина от мариновани патладжани и чушки
13 Юни
Зимнината от мариновани патладжани и чушки е готова....