Gotvach.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Важни съвети при приготвяне на зимнинаПриготвянето на зимнина има и икономически ефект, особено когато зеленчуците и плодовете са собствено производство....
18 Дек.
Полезни съвети при приготвянето на рибаРибата заема значително място като важна и пълноценна храна за човешкия организъм.
Стойността на рибата като хранителен продукт се определя от голямото количество белтъчини, в които се съдържат незаменимите аминокиселини...
16 Юли
Зимнина с морковиСлед около седмица зимнината с моркови е готова. Получават се много хрупкави и приятни....
29 Септ.
Зимнина с Чушки СиврияГотовата зимнина с чушки Сиврия поставяме на хладно и проветриво място.
През първите дни се претакаме през ден-два....
13 Юни
Зимнина от зеленчуциИзмиваме и почистваме патладжаните и ги нарязваме на кубчета. Посоляваме ги и оставяме да се отцедят.
Нарязваме лука на тънки полумесеци, чушките на ивички, чесъна на тънки кръгчета, доматите на дребно....
30 Ноем.
Зимнина от ябълкиЗа по-добър аромат може да добавите и пръчка канела по време на варенето със захарта....
17 Септ.
Зимнина от заешко месцеЗайците нарежете на големи парчета и сложете в дълбок подходящ съд със студена вода и 1 к.ч. оцет.
Оставете да се изкиснат за няколко часа, след което напълнете в гаци и закачете да се изцеждат....
11 Февр.
Зимнина от сладки патладжаниПатладжаните се разрязват на четвъртинки по дължина. Лукът се реже на четвъртинки. Чушките се чистят от семената и дръжките и се разрязват на широки ленти.
Чесънът се почиства и се разделя на скилидки....
28 Юни
Зимнина от млени доматиПочистете пиперките от семките и дръжките и ги нарежете на парчета. Доматите са почистват от зеленото около дръжката и също се нарязват на парчета....
11 Окт.
Зимнина с чушки, домати и чесънИзчакваме да изстине и насипваме зимнина с чушки, домати и чесън в малки бурканчета, затваряме хубаво зимнината с капачките и стерилизираме за 10 минути, след като водата е завряла с ключ.
Приятен апетит!...
14 Септ.
Френски тайни за приготвяне на зимнинаПриготвянето на зимнина освен икономично е и особено добро решение за всеки, който се стреми да се храни и готви полезно....
11 Септ.
1
Зимнина от Домати без СтерилизиранеНарязват се с нож на дребни парченца, също и целината, магданозът, прибавя се сол на вкус.
Нарязват се чушлета по желание.
Слага се салицилът и се разбърква добре. Оставя се 1-2 часа на хладно....
06 Април
Съвети при приготвянето на мусакаВ следващите редове вижте полезни съвети при приготвянето на мусака:
1. Всички зеленчуци, които се използват, трябва да са свежи и узрели, тъй като само тогава те ще се получат сочни и меки.
2....
08 Февр.
Съвети при приготвянето на яребициНа вашето внимание представяме една изпитана рецепта за приготвяне на яребица....
07 Февр.
Съвети при приготвянето на фазанМесото на фазана е много полезно за здравето, тъй като съдържа малко мазнини и поради това се смята за диетичен продукт.
В състава му влизат много полезни витамини - B5, B6 и B12, а също така желязо, цинк, мед и...
06 Февр.
Съвети при приготвянето на сьомгаЕто защо тук ще ви предложим няколко съвета относно приготвянето на сьомга, за да бъде тя не само здравословна храна, но и вкусна.
1....
01 Февр.
Съвети при приготвянето на сланинаЗа да направите добра домашна сланина, казват, най-важното е да имате студено помещение, в което да я приберете, много сол, с която да я наръсите и, естествено - добър материал.
Ето няколко стъпки, в които може да приготвите...
01 Февр.
Съвети при приготвянето на ФрикасеДалеч не всички домакини знаят какво е Фрикасе и как правилно да го приготвят. В действителност това е френско ястие, което представлява рагу от месо с бял сос. Като правило се прави с пилешко, телешко или заешко...
23 Януари
Съвети при приготвянето на заешкоПредлагаме на вниманието ви 5 полезни съвета при приготвянето на заешко месо:
1. Заешкото месо е подходящо за приготвяне на всякакви ястия - супи, предястия, основни ястия и т.н....
22 Януари
Съвети за приготвянето на козунациИма някои съвети за приготвяне на козунаци, които задължително трябва да се спазват, за да се гарантира добрият резултат. Те са следните:
1. Трябва да се използва само свежа мая....
02 Април
Съвети за приготвянето на рибаЕдин от най-добрите методи за приготвянето на риба е на пара. Ако нямате уред за готвене на пара, можете да използвате за целта дълбока тенджера, гевгир и фолио....
17 Юли
Зимнина с криви чушки, моркови и зелеИзмити криви чушки се почистват от семената, нарязваме на две половини, а те се нарязват на ленти. Прясно зеле се нарязва на ивици, а обелени моркови - на кръгчета....
23 Септ.
Подходящи буркани при приготвяне на сладка, мармалади и желетаТова важи и за приготвянето на желета, тъй като плодовият сок може през цялата година да пресовате от плодовете и веднага да обработвате....
10 Юли
Зимнина от мариновани патладжани и чушкиЗимнината от мариновани патладжани и чушки е готова....
13 Юни