Gotvach.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Тайните на вкусното чевермеТайните, които трябва да знаете, за да приготвите вкусно чеверме, са:
- Огънят не трябва да е много силен;
- Огънят трябва да е горял малко преди да се сложи месото;
- Месото трябва да се сложи много хубаво на шиша...
14 Март
Тайните на вкусното ризотоИма безброй рецепти за приготвянето му, но преди да пристъпите към тях е важно да знаете кои са тайните на приготвянето му:
1....
27 Окт.
Тайните на вкусното агнешкоДобре приготвеното, вкусно агнешко месо е нещо божествено. То има комплексен, специфичен и нежен вкус....
06 Май
Тайните на вкусното печено месоНай-важното правило, за да се получи печеното и пърженото месо крехко и вкусно, е да изберете качествено месо, което да е подходящо за приготвяното от вас ястие.
Преди да печете месото, най-добре е да го мариновате....
11 Юни
1
Тайните на вкусното пуешко месоЗа да сготвите вкусно пуешко ястие, трябва да сте наясно с определени правила за приготвянето на това вкусно и диетично месо....
25 Май
Гювече или гюведже?Гювеч е думата, която е родител, следователно отговорът на въпроса гювече или гюведже трябва да се изписва, е гювече....
11 Август
Гювеч на фурнаТавата слагаме в студена фурна и включваме фурната на 200 градуса. От момента на завиране на ястието печем 45 минути.
Изключваме фурната и оставяме гювеча на фурна на остатъчната температура....
16 Януари
Гювеч На едроЗатваряме гювеча, слагаме го най-отдолу във фурната и печем около 2 часа на 180-200 градуса или до готовност....
12 Май
8
Тайните на вкусната каймаВкусната кайма не трябва да бъде нито много мазна, нито много суха, тя трябва да е сочна.
За вкусен суджук пък е много добра комбинацията от конско, свинско и телешко....
05 Дек.
1
Тайните на вкусните макарониВаренето на макарони изглежда съвсем лесно, но за да се получат наистина вкусни, трябва да се спазват някои тънкости. Най-голямо значение има качеството на макароните.
Качествените макарони са с равна, гладка повърхност...
13 Май
1
Тайната на вкусното капучиноНа 8 ноември пък се отбелязва денят на капучиното в САЩ, което е повод да си поговорим за това как се прави перфектното вкусно капучино....
08 Ноем.
Тайната на вкусното минестронеМинестроне е характерна за Италия постна супа, позната из цял свят. В нея се съдържат богат набор от различни видове характерни за района зеленчуци.
Тя е подходяща за по-хладните дни, когато организмът има нужда...
11 Септ.
Гювеч с бамя на фурнаКогато е готово ястието гювеч, се поръсва с нарязан на дребно пресен магданоз.
Вкусен гювеч с бамя на фурна!...
23 Март
Постният гювеч на бабаПрехвърляте постния гювеч в подходяща тава и го запичате до приятен загар, като 5 мин. преди да го изключите добавяте ситно нарязан магданоз.
Постният гювеч на баба е готов....
08 Януари
Постен гювеч на етажиПоръсваме с чубрица и слагаме в предварително загрята на 170°C фурна.
Когато е готово, махнете капака и запечете за още 10 минути зеленчуковия гювеч....
02 Април
Постен гювеч на фурнаВсичко това се разбърква добре и се изсипва в гювеч, налива се още вода и се пече на 190 градуса до готовност.
* При липса на гювеч може да се изсипе и да се изпече в голяма тава....
22 Дек.
Класически гювеч на фурнаЛеко се разбутва с лъжица, за да проникнат доматите навсякъде в соса на гювеча, с цел да се сгъсти.
Пече се още 15 мин и класическият гювеч на фурна е готов....
11 Август
Постен гювеч на фурнаСлед това ни остава само да поднесем приготвения постен гювеч на фурна....
27 Ноем.
Вкусното пастицио на гръцките бабиПастициото се пече на в предварително загрята фурна на 200 градуса с вентилатор за 15-20 мин....
09 Август
Бързо и вкусно гювече на тиганЗахлупва се с капак и се готви на слаб котлон за около 5 минути.
Аламинутът се сервира топъл.
Бързото и вкусно гювече на тиган е готово....
01 Май
Тайните на Вкусната Млечна БаницаВкусна млечна баница можете да приготвите бързо и много лесно. Има много варианти за приготвянето на млечна баница. Бихте могли да я приготвите с готови кори.
Но най-вкусният вариант е да приготвите млечната баница с...
20 Април
Тайните на вкусната агнешка карантияАгнешката карантия става чудесна на вкус, стига да е приготвена по правилния начин. Има няколко тънкости при почистването и готвенето ѝ.
Когато говорим за карантия, имаме предвид черен дроб, бъбречета, момици, сърце,...
13 Април
Тайните на вкусната шкембе чорбаЕдна от тайните на вкусната шкембе чорба е да варите шкембето в прясно мляко. Можете да добавите и вода към прясното мляко, но най-вкусно става, ако варите само в прясно мляко....
07 Март
1
Тайните на вкусната домашната каймаТова е така, защото вкусната кайма не трябва да бъде нито много мазна, нито много суха, тя трябва да е сочна, а това се получава при печенето на скара, когато мазнината се загрява и при разтапяното си задушава и приготвя...
14 Февр.
Тайните на вкусната картофена салатаКартофената салата е едно от най-често срещаните ястия в европейската кухня. Основната съставка на ястието са варени картофи, които се допълват с други продукти (мариновани краставици, яйца, лук, бекон и други.
Всички...
21 Юли