Gotvach.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Темпура - японската техника на готвенеДумата темпура означава техника на готвене в японката кухня. По-точно - потапят се риба или зеленчуци в тесто и след това се пържат....
13 Април
Японската кухня УашокуВсички сме чували колко здравословна е средиземноморската кухня и в това няма никаква лъжа и измама. Но вероятно още по-здравословна се явява японската кухня, която съвсем не се състои в така познатото ни суши....
15 Ноем.
Джинджифилът в японската кухняАко заговорим за Страната на изгряващото слънце обаче, ще стигнем до извода, че има някои съставки като уасабито например, без които японската кухня не би била това, което е....
20 Юли
Продукти от японската кухняПриготвянето на ястията от японската кухня е невъзможно без оригиналните японски продукти. Един от тях е коренът от лотос, известен и като ренкон. На вкус е сладък и хрускав....
15 Май
Особености на японската кухняЯпонската кухня, която се приема за част от азиатската, се отличава значително от нея с някои свои характеристики....
20 Февр.
Терияки - класиката на японската кухняСоевият сос Терияки е синоним на японската кухня. Той е нещо като пицата за Италия или синьото сирене за Франция....
05 Ноем.
Чужди влияния в японската кухняМакар за истинска японска кухня да може да се говори едва след 18 в., много ястия, които са чисто азиатски, са се превърнали в истинско вдъхновение за японските кулинари, които са измисли много добавки към тях и поради...
29 Януари
Основни рецепти от японската кухняНай-популярният японски бульон е даши – той е основа на много японски супи и сосове. Можете да го съхранявате в хладилник до три дни. Натъркайте едно парче водорасли комбу с влажна кърпа.
Сложете в тенджера с 1.4...
23 Май
Какво знаете за японската кухня?Японците са най-големите потребители в света на риба и на морски продукти, както и техният най-голям вносител....
01 Март
Майсторски техники за готвене на месотоАко и вие сте от хората, които обичат да ядат месо и искат да се научат да си приготвят месо правилно, то продължавайте да четете, за да разберете какви са тънкостите и майсторските техники при готвенето на месо....
08 Март
Мирин - тайната подправка на японската кухняМирин е японска подправка, която съдържа около 14% алкохол....
14 Ноем.
Начини на сервиране в японската кухняАко говорим за изтънченост в кухнята, за изискани маниери и за естетика при сервирането, сигурно бихте решили, че става въпрос за френската кухня....
24 Ноем.
Празниците и храната в японската кухняВ случая не става въпрос за това как се сервира по японски, за типичния начин на японския хранителен режим или за характерната употреба на бамбуковите пръчици, а именно за тясната връзка между японската кухня и японските...
15 Август
Ролята на Соята в японската кухняМисо
С това име се свързва най-известната японска супа, но всъщност мисото е вид паста, която се приготвя от ферментирали соеви зърна....
30 Юли
Основни продукти, използвани в японската кухняСаке
Макар всеки да знае, че това е вид японска ракия за директно консумиране, има и саке, известно като мирин, което се използва само за готвене.
10....
15 Юли
Най-популярните гъби в японската кухняВ тази статия ще ви запознаем с някои от най-популярните и най-вкусни гъби в японската кухня и ще ви дадем идеи как да ги използвате в своите рецепти....
19 Март
Японската кухня е полезна за здраветоЯпонската кухня става все по-популярна. Освен че имат уникален вкус, азиатските сушита, супи и ястия, подобряват здравето....
05 Февр.
Най-популярните специалитети от японската кухняЯпонската кухня се отличава от всяка друга в света, в нея няма влияния на други национални кухни. Специалитетите от японската кухня са любими на хора от много държави....
13 Окт.
Традиционни подправки и водорасли в японската кухняВодорасли
В японската кухня най-често използваните водорасли са комбу, уакаме и нори, като последните са неразделна част от приготвянето на суши....
20 Юли
Рибите и морските деликатеси в японската кухняНаредени на многобройни сергии на японските пазари можете да срещнете да се продават риби като риба тон, рак, щука, сьомга, скумрия, червеноперка, ивичест тунец и много друрги....
09 Август
Домати за готвенеДоматите се измиват. Бланшират се в тенджера с вряща подсолена вода за няколко секунди, след което се пускат в съд със студена вода.
Охладените домати се обелват и нарязват на кубчета. Добавя се сол на вкус и ситно нарязан...
10 Окт.
Бавното готвене - тайната на гръцката кухняВ гръцката кухня всички съставки се приготвят от готвача, а купените готови се избягват.
Освен това единственият начин на готвене е бавното приготвяне на ястието....
25 Юли