Gotvach.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Български напитки, по които чужденците пощуряватВижте в горната галерия любимите на чужденците български напитки.
pageРакия
Ракията е традиционна алкохолна напитка за страната ни. Можем да я приготвим от какви ли не плодове....
02 Април
Традиционни български ястия на котлонТрадиционните български ястия радват със своето многообразие и невъобразим вкус. Хубавото е, че много от тях могат да се приготвят по различни начини, в това число и на котлон....
07 Ноем.
Традиционни български ястия на фурнаДруго традиционно българско ястие на фурна са пилешките бутчета или гърди с ориз....
29 Септ.
Традиционни домашни български ястияКюфтетата със сос са вкусно традиционно българско ястие....
21 Март
1
Най-готвените български ястияМусака
Макар това ястие да не е типично българско, начинът по който го приготвяме ние, а именно от нарязани на кубчета картофи, си е българска заслуга....
26 Ноем.
3
Топ 10 на екзотичните ястияЖабешките бутчета са сред любимите ястия на италианците, поради което са си заслужили прякора жабари....
08 Април
Топ 8 на любимите български подправкиВърнете се към българските кулинарни традиции и се вдъхновете да приготвите вечеря по нашенски с типични за страната ни аромати и вкусове.
page1. Девесил
Допълнение към ястия от риба агнешко./page
page2....
04 Март
5 класически забравени български ястияЛюбителите на експериментите могат да овкусят това традиционно българско ястие допълнително със сини сливи.
Пълнени сухи чушки със зрял фасул
Традиционно това ястие присъства на трапезата ни на Бъдни вечер....
26 Февр.
28
Традиционни български ястия в гювечетаЕдно от класическите български ястия в гювече е сирене по шопски....
24 Септ.
Традиционни български ястия със заешкоВ българската кухня ястията с месо взимат своя превес. Най-често се използват както пилешко, телешко и свинско, така и заешко....
17 Септ.
1
Български качамакВари се и едновременно с това се разбива с тел в продължение на 10 мин.
Маслото се сгорещява в тиган и се сипва червеният пипер. Разбърква се.
Качамакът се разсипва по чинии и се ръси с натрошено сирене....
20 Януари
12
Сос към зеленчукови ястияСервираме към зеленчукови ястия, много е подходящ за картофи, тиквички или патладжан, може и с други....
02 Дек.
Сос за рибни ястияВсичко се разбърква в съд поставен на огъня до момента на кипване, след което се отстранява.
Подходящ е за риби и рибни продукти....
21 Ноем.
1
Зеленчукова подправка за ястияОтстраняват се дръжките и семките им и се нарязват на ситно. Към тях прибавяме ситно нарязаните лук, копър, магданоз и целина.
Доматите и морковите си настъргват и се добавят към останалите съставки....
19 Окт.
Сос за рибни ястияВсичко се разбърква в съд поставен на огъня до момента на кипване, след което се отстранява.
Подходящ е за риби и рибни продукти....
21 Ноем.
1
Топ 3 италиански зеленчукови ястияТрудно ще могат да се изброят най-популярните или известни италиански зеленчукови специалитети, но тук ще Ви предложим 3 варианта, които със сигурност си струва да пробвате:
Зеленчукова фритата
Необходими продукти...
10 Август
Най-вкусните и бързи български ястияНаред с красивата ни природа и динамичната ни история, българската кухня е тази, която кара огромен брой чужденци да се влюбят в нашата страна. Българските кулинарни традиции са попили духа на Балканите....
16 Ноем.
Българска кухня: Вкусни ястия на бавен огънТова може да бъде традиционният български зрял боб, сготвен с наденичка, или пък капама – изключително ястие от няколко вида месо и кисело зеле, изпечено на фурна в глинен гювеч....
10 Януари
Лазаня по българскиСлед 25 мин, когато махнем фолиото, добавяме заливката и печем лазанята по български до готовност около 15 мин....
26 Април
Шот Български флагАлкохолните напитки трябва да са добре охладени (мастиката да е на кристали).
За да се получи на пластове, добавяме съставките една по една в указания ред..
Наливаме ги бавно с помощта на малка лъжичка....
20 Януари
Шакшука по българскиПатладжаните и чушките се нарязват на парченца, доматите са белени и нарязани на кубчета от консерва.
В тенджера или дълбок тиган се загрява олиото. Когато загрее, се сипват доматите, чушките и патладжаните....
09 Дек.
Класически Български ТараторДобавя се разбитото с водата кисело мляко и се разбърква, може да добавите кубчета лед и да намалите количеството на водата.
Вашият освежаващ традиционен български таратор е готов!...
04 Май
7
Български ябълков пайОт оставеното тесто за декорация се изрязва форма на ябълка с дръжка и листенца. С четка се намазва отгоре с малко олио и залепваме елементите.
Останалото малко тесто от изрезките оформих на топченца по краищата....
01 Окт.
Традиционен Български ГювечЯстието се прехвърля в гювеч и се пече 80 мин под капак на 180 градуса. Десетина минути преди изваждането му от фурната се прибавят останалите домати, нарязани на едро....
05 Февр.
21