Gotvach.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Здравословни ползи от сребърна водаРазчитайки на напредналите технологии, се използва най-вече като колоидно сребро с концентрация във вода или по-известната сребърна вода....
30 Януари
Здравословни ползи от водата със семена от чияПолзите от пиенето на вода с чия са същите, каквото са и тези от консумацията на семената под формата на пудинг, с кисело мляко или в смути....
07 Дек.
ЧилиПолзи от чили
Странно е, че подправките се използват от векове заради своите лечебни свойства, но и до днес изследователите продължават да изучават качествата им и дори да откриват нови ползи от тях....
04 Февр.
Удивителната Гинко билоба: Ползи и противопоказанияЗа никого не е тайна, че природата е най-добрият източник на здраве, жизненост и добро настроение. Дори сега, в ерата на биосинтеза, естествените компоненти се използват със същия успех като преди 100 години.
Бихме искали...
02 Окт.
Здравословни ползи от касисЗрънцата касис имат сладък и тръпчив вкус, подобно на черното грозде. Плодовете растат в клъстери (като грозд) и имат тъмна обвивка, а под нея се открива желеобразна зелена маса. Те растат на малък храст, който се смята...
21 Август
1
Здравословни ползи от кресонаНо здравословните ползи на кресона не спират до тук. Крес влиза в състава и на много ястия, участвайки в приготвянето на различни салати, както и като подправка....
18 Май
Здравословни ползи от лимецИзследванията полазват, че лимецът, който вирее по нашите земи, е с по-голямо прецентно съдържание на цинк в състава си, което го прави още по-здравословен....
12 Май
Здравословни ползи от кестенитеАексинът може да бъде от полза при задържането на вода в организма. Благодарение на количеството лицетин, което съдържат, кестените помагат за преодоляване на стрес....
01 Ноем.
Здравословни ползи от калоферчетоПолзи от калоферчето като билка
Това растение има свойството да запази силния си аромат и по време на сушенето и затова от него може да се направи ароматизирана вода....
02 Окт.
Здравословни ползи от просотоПросото е било използвано от векове в много страни, където хората са били наясно с неговите здравословни ползи....
18 Август
Здравословни ползи от лешницитеБорят се със затлъстяването
Лешниците са големи стимуланти за здравословен метаболизъм в тялото....
20 Март
Здравословни ползи от майоранатаЗдравословните ползи на мойорана се прилагат при възпаление на белите дробове и болки в гърдите, както и при главоболие и безсъние....
20 Февр.
Здравословни ползи от кашуЗа да извлечете максимална полза от кашуто, може да пробвате тези десерти с кашу.
Вижте и как да си изпечем кашу или как да си направим сирене от кашу....
23 Ноем.
Здравословни ползи на РадикиоЗдравословен състав на радикио
Хранителните вещества в този зеленчук носят много ползи за здравето от радикио. Това е нискокалорична храна, много богата на витамин К....
28 Септ.
Здравословни ползи от бръшлянОсвен идеално средство за освежаване на атмосферата обаче, той притежава и доста слабо известни здравословни ползи.
Най-популярният от видовете бръшлян е английският....
09 Ноем.
1
Здравословни ползи от тамянОказва се обаче, че той крием много здравословни ползи, някои от които сигурно ще Ви изненадат....
23 Април
Здравословни ползи от резенеЗаради своите здравословни ползи върху храносмилателната система, резене участва активно в лечението на Синдрома на раздразненото черво....
18 Дек.
Здравословни ползи от цикорияВ началото този зеленчук е бил отглеждан по крайбрежието на Средиземно море и Южна Азия, а в Европа се разпространява по-масово през 16 век. Цикорията е била консумирана още от древните египетски и римски войни, които...
17 Дек.
Здравословни ползи от алабашОсвен това той е богат на вода и фибри, абсолютно незаменими и ценни съставки....
16 Дек.
Здравословни ползи от дрянаИзвестни са много ползи от дряна, като се използват не само неговите плодове, но и листата и кората му. Особено популярен е в народната медицина. Дрян е разклонено дърво високо до 8 метра, с напукана кора на стъблото....
03 Дек.
Здравословни ползи от макаДори преминало през обработка, растението запазва хранителните си качества, както и големите количества витамини, растителни стероли, минерали, аминокиселини и здравословни мазнини....
21 Април