Gotvach.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Манджата на бабаМанджата на баба
17 Ноем.
6
Няма точни пропорции за продуктите. Всичко се слага в зависимост от предпочитанията и вкуса. Хлябът се нарязва на кубчета. В дълбока купа се слага ред хлебни кубчета, поръсва се с натрошено сирене, пак хляб, пак сирене и...
Хитринки при готвенето на пъдпъдъциХитринки при готвенето на пъдпъдъци
19 Април
Пъдпъдъците са дивеч, който съдържа малко мазнина. Месото от различни ферми няма вкус на домашните птици. Месото от пъдпъдъци е богато на минерали (калций, калий, мед, желязо, кобалт и манган), белтъчини и...
Хитринки при готвенето на пача чорбаХитринки при готвенето на пача чорба
19 Април
Пача чорба е специфично ястие, което не се харесва на всеки. Много хора се отказват от тази вкусотия, защото мислят какво има в нея, а не за невероятния й вкус. Все пак има и много ценители на пача чорбата и те знаят точно...
Кулинарни хитринки при готвенето с чесънКулинарни хитринки при готвенето с чесън
26 Юли
Чесънът придава специфичен аромат и вкус на редица ястия, затова тук ви предлагаме някои хитринки за готвенето с него: - За да мирише по-слабо старият чесън, трябва да отстраним зеления кълн от вътрешността на скилидките...
Кулинарни хитринки при готвенето на бобКулинарни хитринки при готвенето на боб
20 Януари
3
После сгорещявате мазнина в тиган, правите топчета от сместа, овалвате ги в галета и яйце, след което пържите....
Как се правят домашни тортелиниКак се правят домашни тортелини
27 Юли
В следващите редове ще видите Как се правят домашни тортелини - вкусна рецепта, която ще ви стане любима. В купа пресейте брашното и в средата направете кладенче....
Ризото Миланезе, както го правят италианцитеРизото Миланезе, както го правят италианците
25 Февр.
Слагаме бульона да заври и в него разтваряме шафрана. В тиган загряваме зехтина и в него запържваме ситно нарязания лук, докато стане прозрачен. Към края прибавяме чесъна и ориза, разбъркваме и когато оризът стане като...
Кулинарни хитринки при готвене на лукКулинарни хитринки при готвене на лук
28 Юли
1
Преди до го нарежем, потапяме в студена вода за пет минути и така ще е по-вкусен; - Водният лук се реже само на кръгли напречни резени; - Ако при готвене и правене на салата ни е останала половин глава лук и трябва...
Хитринки при готвенето на картофи, които трябва да знаетеХитринки при готвенето на картофи, които трябва да знаете
10 Ноем.
Има много ястия, в които се ползват картофите, но има и малки хитринки, които може да използваме....
Пяната при готвене на манджаПяната при готвене на манджа
02 Юли
13
По същия начин може да бъде отстранена и пяна при готвенето на някои варива като боб, леща, нахут....
Подправките правят готвеното месо по-малко вредноПодправките правят готвеното месо по-малко вредно
04 Февр.
След това вече месото може да бъде приготвено на фурна и тогава скоростта на готвене ще се увеличи с няколко пъти....
Съветите на баба: Кулинарни хитринки и тънкости при готвенето на супиСъветите на баба: Кулинарни хитринки и тънкости при готвенето на супи
24 Юли
Някои супи обаче правят заключение - като борш. Застройките са студени и топли....
Ако сте пресолили манджата...Ако сте пресолили манджата...
05 Януари
1
За да оправите пресолената манджа, трябва да я сервирате с много картофено пюре, в което не сте добавили сол....
По-вкусен крем карамел с кафява захарПо-вкусен крем карамел с кафява захар
13 Февр.
Яйцата се разбиват с миксер, добавя се 100 г кафява захар и млякото и ванилията, отново се разбива. В съд се разтопява останалата захар. В купички се разпределя по 1-2 лъжици от карамела, след това се сипва от разбитата...
Колко сол трябва на манджата?Колко сол трябва на манджата?
24 Май
В тези грамажи трябва да се побира и солта в манджите, които приготвяте за деня. В горещините можете да увеличите солта, тъй като калиевият хлорид се извежда от организма с потта....
Хитринки за топформаХитринки за топформа
15 Февр.
Има много лесни правила и хитринки, които могат да ви помогнат винаги да сте в топформа. Когато човек се чувства добре в кожата си, той е много по-ползотворен и мотивиран....
Хитринки в пранетоХитринки в прането
07 Януари
Ако го правите правилно, можете да удължите живота им и да запазите цветовете ярки за по-дълго. Основните правила за пране са известни на всяка домакиня....
Битови хитриниБитови хитрини
17 Юни
Ако хладилникът ви не работи, съхранявайте маслото в солена вода, като отстраните опаковката му. Така вкусът му става много по-добър. Маслото трябва да плува свободно. Ако в микровълновата фурна има много полепнали по...
Хитринки за вкусно печеноХитринки за вкусно печено
18 Окт.
Печеното месо е едно от най-вкусните ястия, които имат нужда само от едно нещо – гарнитура. Месото, което ще използвате за тази цел, трябва да е обезкостено, посолено и подправено по ваш вкус. Както и при задушаването...
Хитринки за плосък коремХитринки за плосък корем
23 Окт.
2
Правете си редовно масаж на корема. Петнадесет минути дневно – и ще бъдете в страхотна форма. Правете кръгови движения с длан по часовниковата стрелка, след това с кръгови движения движете ръцете си в различни посоки....
Хитринки за бърз гримХитринки за бърз грим
17 Окт.
Той изглежда като грим и едновременно с това ексфолира устните и ги прави меки. Пъпки....
Хитринки за плосък коремХитринки за плосък корем
21 Септ.
2
Няма как да се простите с мазнинките по корема, ако не правите коремни преси. Трябва да ги правите всеки ден или поне три пъти седмично....
Полезни хитринки с лимонПолезни хитринки с лимон
27 Юли
Приложенията на лимона са повече, отколкото някога сте предполагали. От почистване на петна до изчистване на пърхот и избелване на ноктите, лимоните могат да направят живота ви много по-лесен. Прочетете, за да ги използвате...
Как да се оправят недостатъците на манджатаКак да се оправят недостатъците на манджата
18 Март
Ако при готвенето пресолите манджата или нещо загори, не е фатално и нещата може да се поправят. Ако пресолите салатата от зеле, просто го измийте в гевгир със студена вода....
Хитринки, за да бъде сочен стекътХитринки, за да бъде сочен стекът
30 Септ.
Стигаме до най-важната хитрина и тя е свързана със солта. Слагайте сол на вашия стек винаги преди сервиране или в последните секунди от готвенето и никога не посолявайте в началото....