Gotvach.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Червен лук - защо е толкова полезен?Червен лук - защо е толкова полезен?
07 Февр.
За да не се загубят полезните съставки, най-добре червеният лук да се консумира суров или след лека обработка....
Защо сушените ябълки са толкова полезни?Защо сушените ябълки са толкова полезни?
12 Ноем.
Всеки знае ползата от плодовете за набавяне на нужните на тялото витамини. Повечето плодове обаче са сезонни и липсват през много месеци от годината. Има обаче алтернатива на този проблем и той е в сушените плодове. От...
Защо кръстоцветните зеленчуци са толкова полезни?Защо кръстоцветните зеленчуци са толкова полезни?
09 Септ.
Различните видове от тези вещества имат множество полезни свойства и много добре “работят в екип”, осигурявайки комбиниран ефект....
Растителни лигнани – защо са толкова полезни?Растителни лигнани – защо са толкова полезни?
28 Януари
Важно е да ги смилате непосредствено преди консумация, защото в противен случай полезните му свойства се губят. Богати на лигнани са и всички други растителни източници, които са с богато съдържание на фибри....
Защо пъдпъдъчите яйца са толкова полезни?Защо пъдпъдъчите яйца са толкова полезни?
15 Април
С годините става ясно, че яйцата от пъдпъдъци са дори по-полезни от кокошите. Така похапването на определен брой пъдпъдъчи яйца се смята за средство за лечение и терапия....
Зелените листни зеленчуци - защо са толкова полезниЗелените листни зеленчуци - защо са толкова полезни
29 Окт.
Има и червени, и зелени сортове. Те са тип маруля, листи салати, салати с меки листа и глава и с хрупкави листа като салата Айсберг. Всички са полезни и вкусни и носят свежест на менюто....
Храни, съдържащи биотин: Защо са толкова полезни?Храни, съдържащи биотин: Защо са толкова полезни?
29 Юли
Червени меса - червените меса, особено дроб и бъбреци, са богати на биотин. 84 грама сварен дроб съдържа между 27 и 35 мкг биотин. 8. Малини - богат източник на витамини и минерали....
Семена от коприва: Защо са толкова полезни?Семена от коприва: Защо са толкова полезни?
17 Май
Всеизвестни са полезните свойства на обикновената коприва и тя е широко използвана в народната медицина. Полезни са всички нейни части - листа, стръкове, корени....
Защо черешите са толкова полезни за женитеЗащо черешите са толкова полезни за жените
30 Май
Черешите са особено полезни за кожата и са пръв приятел на дамите....
Защо телефонните разговори с мама са толкова полезни?Защо телефонните разговори с мама са толкова полезни?
01 Септ.
Всъщност това е полезно не само за комуникацията, но и за цялостното ви здраве, сочи ново изследване. Ако сте близки с майка си, вероятно звъните първо на нея, когато имате важни новини....
Защо пъдпъдъчите яйца са толкова полезни за имунитетаЗащо пъдпъдъчите яйца са толкова полезни за имунитета
17 Март
Пъдпъдъчите яйца са много полезни за имунитета....
Помело - защо е толкова полезно?Помело - защо е толкова полезно?
23 Ноем.
Полезни свойства на помелото По принцип помелото е по-полезно сушено. А ето и какви са неговите полезни свойства: - В сушеното помело има много малко въглехидрати, но и малко количество витамин С....
Панирани червени чушкиПанирани червени чушки
19 Ноем.
Преди поднасянето залейте панираните чушки със соса и поръсете със ситно нарязан копър....
Постни червени чушкиПостни червени чушки
03 Дек.
След като поизстине сместа, започваме да пълним чушките и ги поставяме в намаслен съд за печене, поливаме ги с малко олио и наливаме малко вода в съда....
Пикантни червени чушкиПикантни червени чушки
14 Август
Щом са готови, поръсете с магданоз и разбъркайте пикантните червени чушки....
Панирани червени чушкиПанирани червени чушки
28 Януари
Отцеждаме чушките и ги потапяме в разбитите и овкусени яйца. После ги овалваме в размесеното брашно с галетата. Пържим в достатъчно количество сгорещено олио....
Мента - защо е толкова полезна?Мента - защо е толкова полезна?
19 Януари
Защо ментата е толкова полезна Ако пиете редовно чай от мента или просто дъвчете листата ѝ, ще съумеете да облекчите симптоми като стомашни болки, подуване, газове, диария и запек....
Защо белите череши са по-полезни от червенитеЗащо белите череши са по-полезни от червените
17 Юни
Белите череши според изследванията съдържат също толкова полезни микроелементи като червените, но в добавка и някои редки витамини като RR и F, но пък желязото и витамин В са в по-малки дози от тези в червените....
Сандвичи от червени чушкиСандвичи от червени чушки
17 Септ.
Покриват се с останалите половинки чушки, притискат се и се сервират....
Пиле с червени чушкиПиле с червени чушки
14 Август
Обелете доматите и ги нарежете, нарежете и чушките. Загрейте половината зехтин и задушете лука, чесъна и чушките за 3 минути. Прехвърлете в тава....
Кюфтета от червени чушкиКюфтета от червени чушки
21 Февр.
Чушките се почистват и нарязват на ситно. Добавят се яйцата, галетата, брашното, черният пипер, сиренето, солта и накълцаният магданоз....
Хайвер от червени чушкиХайвер от червени чушки
09 Окт.
Изпечете почистените от семена чушки, обелете и ги смелете на машинка. Сгорещете олиото и го сипете при чушките. Добавете смачканото сирене. Разбъркайте добре и напълнете в буркани....
Червени чушки с патладжаниЧервени чушки с патладжани
08 Окт.
Извадете чушките от оцета и ги отцедете. Може леко да ги посолите. Редете в бурканите ред чушки, ред патладжани. Помежду им слагайте ситно нарязани магданоз и чесън. Стерилизирайте бурканите между 15 и 20 минути....
Кремсупа от червени чушкиКремсупа от червени чушки
15 Май
Чушките се режат на четвъртинки, отстранява се семенната част. Пекат се, а след това обелват. Правят се кръстчета на върховете на доматите, след което се покриват с вряща вода около 2 мин....
Ориз с червени чушкиОриз с червени чушки
02 Февр.
Чушките се измиват, почистват се от дръжките и семето и се нарязват в тенджерата. Зеленчуците се задушват, докато омекнат. Добавя се оризът и се разбърква, за да се запържат леко....