Gotvach.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Червен лук - защо е толкова полезен?За да не се загубят полезните съставки, най-добре червеният лук да се консумира суров или след лека обработка....
07 Февр.
Защо сушените ябълки са толкова полезни?Всеки знае ползата от плодовете за набавяне на нужните на тялото витамини. Повечето плодове обаче са сезонни и липсват през много месеци от годината. Има обаче алтернатива на този проблем и той е в сушените плодове. От...
12 Ноем.
Защо кръстоцветните зеленчуци са толкова полезни?Различните видове от тези вещества имат множество полезни свойства и много добре “работят в екип”, осигурявайки комбиниран ефект....
09 Септ.
Растителни лигнани – защо са толкова полезни?Важно е да ги смилате непосредствено преди консумация, защото в противен случай полезните му свойства се губят.
Богати на лигнани са и всички други растителни източници, които са с богато съдържание на фибри....
28 Януари
Защо пъдпъдъчите яйца са толкова полезни?С годините става ясно, че яйцата от пъдпъдъци са дори по-полезни от кокошите. Така похапването на определен брой пъдпъдъчи яйца се смята за средство за лечение и терапия....
15 Април
Зелените листни зеленчуци - защо са толкова полезниИма и червени, и зелени сортове. Те са тип маруля, листи салати, салати с меки листа и глава и с хрупкави листа като салата Айсберг.
Всички са полезни и вкусни и носят свежест на менюто....
29 Окт.
Храни, съдържащи биотин: Защо са толкова полезни?Червени меса - червените меса, особено дроб и бъбреци, са богати на биотин. 84 грама сварен дроб съдържа между 27 и 35 мкг биотин.
8. Малини - богат източник на витамини и минерали....
29 Юли
Семена от коприва: Защо са толкова полезни?Всеизвестни са полезните свойства на обикновената коприва и тя е широко използвана в народната медицина. Полезни са всички нейни части - листа, стръкове, корени....
17 Май
Защо черешите са толкова полезни за женитеЧерешите са особено полезни за кожата и са пръв приятел на дамите....
30 Май
Защо телефонните разговори с мама са толкова полезни?Всъщност това е полезно не само за комуникацията, но и за цялостното ви здраве, сочи ново изследване.
Ако сте близки с майка си, вероятно звъните първо на нея, когато имате важни новини....
01 Септ.
Защо пъдпъдъчите яйца са толкова полезни за имунитетаПъдпъдъчите яйца са много полезни за имунитета....
17 Март
Помело - защо е толкова полезно?Полезни свойства на помелото
По принцип помелото е по-полезно сушено. А ето и какви са неговите полезни свойства:
- В сушеното помело има много малко въглехидрати, но и малко количество витамин С....
23 Ноем.
Панирани червени чушкиПреди поднасянето залейте панираните чушки със соса и поръсете със ситно нарязан копър....
19 Ноем.
Постни червени чушкиСлед като поизстине сместа, започваме да пълним чушките и ги поставяме в намаслен съд за печене, поливаме ги с малко олио и наливаме малко вода в съда....
03 Дек.
Пикантни червени чушкиЩом са готови, поръсете с магданоз и разбъркайте пикантните червени чушки....
14 Август
Панирани червени чушкиОтцеждаме чушките и ги потапяме в разбитите и овкусени яйца.
После ги овалваме в размесеното брашно с галетата.
Пържим в достатъчно количество сгорещено олио....
28 Януари
Мента - защо е толкова полезна?Защо ментата е толкова полезна
Ако пиете редовно чай от мента или просто дъвчете листата ѝ, ще съумеете да облекчите симптоми като стомашни болки, подуване, газове, диария и запек....
19 Януари
Защо белите череши са по-полезни от червенитеБелите череши според изследванията съдържат също толкова полезни микроелементи като червените, но в добавка и някои редки витамини като RR и F, но пък желязото и витамин В са в по-малки дози от тези в червените....
17 Юни
Сандвичи от червени чушкиПокриват се с останалите половинки чушки, притискат се и се сервират....
17 Септ.
Пиле с червени чушкиОбелете доматите и ги нарежете, нарежете и чушките. Загрейте половината зехтин и задушете лука, чесъна и чушките за 3 минути.
Прехвърлете в тава....
14 Август
Кюфтета от червени чушкиЧушките се почистват и нарязват на ситно.
Добавят се яйцата, галетата, брашното, черният пипер, сиренето, солта и накълцаният магданоз....
21 Февр.
Хайвер от червени чушкиИзпечете почистените от семена чушки, обелете и ги смелете на машинка. Сгорещете олиото и го сипете при чушките.
Добавете смачканото сирене. Разбъркайте добре и напълнете в буркани....
09 Окт.
Червени чушки с патладжаниИзвадете чушките от оцета и ги отцедете. Може леко да ги посолите. Редете в бурканите ред чушки, ред патладжани. Помежду им слагайте ситно нарязани магданоз и чесън. Стерилизирайте бурканите между 15 и 20 минути....
08 Окт.
Кремсупа от червени чушкиЧушките се режат на четвъртинки, отстранява се семенната част. Пекат се, а след това обелват. Правят се кръстчета на върховете на доматите, след което се покриват с вряща вода около 2 мин....
15 Май
Ориз с червени чушкиЧушките се измиват, почистват се от дръжките и семето и се нарязват в тенджерата.
Зеленчуците се задушват, докато омекнат. Добавя се оризът и се разбърква, за да се запържат леко....
02 Февр.