Gotvach.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Уитлакоче – основа в мексиканската кухняУитлакоче – основа в мексиканската кухня
24 Април
Наред с други гъби, които живеят като паразити върху дърветата и храстите, този вид гъба се прикрепя върху царевицата, която също се е превърнала в емблематична за мексиканската кухня....
Плодовете в мексиканската кухняПлодовете в мексиканската кухня
31 Юли
Мнозина свързват мексиканската кухня единствено с пикантните и люти подправки, с чили чушките, с боба, с царевицата и дори с използването на насекоми в различните ястия....
Вкусни десерти от мексиканската кухняВкусни десерти от мексиканската кухня
09 Май
Мексиканската кухня освен с пикантните си вкусове и люти чушки, е известна и с вкусните си десерти: флан (мексиканския крем карамел), кейк трес лечес (кейк, приготвен с 3 вида мляко – кондензирано, сухо мляко...
Какво знаете за мексиканската кухня?Какво знаете за мексиканската кухня?
28 Февр.
А царевицата, фасулът и чушките (най-вече лютите чили чушки) са трите продукта, които придават облика на мексиканската кухня....
Чушките на баба с млечен бял сосЧушките на баба с млечен бял сос
18 Февр.
18
След това се налива и отделеният сос от чушките. Сосът ври в тенджерка на тих огън. Бъркаме непрекъснато, докато се сгъсти. Внимава се да не загори, че ще горчи!...
Най-популярните ястия от мексиканската кухняНай-популярните ястия от мексиканската кухня
05 Август
Подобно на всяка една кухня, така и в мексиканската кухня има традиционни ястия, които всеки трябва да опита поне веднъж в живота си. В следващите редове вижте най-популярните ястия от мексиканската кухня: 1....
Мексиканска кухня: Традиции и колоритМексиканска кухня: Традиции и колорит
09 Окт.
кухня и сега повечето от мексиканските ястия се сервират на масата с гарнитура от ориз....
Мексиканската кухня: Изобилие от продукти и вкусовеМексиканската кухня: Изобилие от продукти и вкусове
08 Април
Люти чушки Лютите чушки са неизменна част от мексиканската кухня. Използват се пресни, сушени, цели, на прах или консервирани. Леките червеникавокафяви сушени чушки анчо се слагат в супи, задушени и сосове....
Вкусни рецепти с боб от мексиканската кухняВкусни рецепти с боб от мексиканската кухня
09 Окт.
Мексиканската кухня, която с право се гордее със своите царевични питки, познати като тортияс, със своите буритос, гуакамоле, севиче, бириа и още куп други типични мексикански специалитети, е и една от най-ароматните...
ЧилиЧили
04 Февр.
Чили е подправка, ценена от много кухни, сред които челни позиции заемат индийската и мексиканската. Използва се най-често изсушена и на прах, но често се предлага и сурова или маринована....
Ястието на младоженеца специалитет от османската кухняЯстието на младоженеца специалитет от османската кухня
20 Април
Ястието на младоженеца е специалитет от османската кухня. Представям ви едно вкусно ястие от османската кухня, чието наименование ми е трудно да преведа Damat Paçası....
Паниран чили карфиол на фурнаПаниран чили карфиол на фурна
19 Окт.
За още по-добър ефект поднесете панирания чили карфиол на фурна с едно или няколко домашни люти чушлета!...
Лютите чушки в козметиката - чили вместо ботокс!Лютите чушки в козметиката - чили вместо ботокс!
16 Март
Също така лютите чушки са верен помощник в борбата с бръчките. Чудесен заместител са и на ботокса....
Световни кухни: Шанхайска кухняСветовни кухни: Шанхайска кухня
30 Август
Това важи в пълна сила и за Шанхайската кухня, която придобива все по-голяма популярност....
Световни кухни: Кубинска кухняСветовни кухни: Кубинска кухня
28 Ноем.
Те се основават на няколко основни подправки като чесън, кимион, риган и дафинов лист. Много ястия са на основата на Sofrito, който е смес от лук, зелени чушки, чесън и риган, бързо пържени в зехтин....
Круфини от моята кухняКруфини от моята кухня
13 Май
Круфините от моята кухня са много вкусни! Източник: LudaEasyCook Забележка: разкошен френски круфин, не само на вкус, а и на визия....
Мирпоа - основата на всяко ястиеМирпоа - основата на всяко ястие
12 Февр.
3
В различните области на света има различни комбинации от продукти, които се използват за основа на кулинарните подвизи на готвачите. Мирпоа е френската основа за гозби....
Козуначени кифли от моята кухняКозуначени кифли от моята кухня
13 Окт.
3
СТАРТЕР: първо се започва със стартера, като се кипва водата в малък съд на котлон и се прибавя брашното. Разбърква се енергично, докато сместа се изглади и бъркалката оставя следи по дъното на съда....
Бриош – Brioches от моята кухняБриош – Brioches от моята кухня
14 Май
6
Преди печенето отново се намазват с жълтък, поръсват се обилно с канелена захар или едра захар и се пече на 170-180 градуса за около 25-20 мин. до златисто-кафяво. Бриош – Brioches от моята кухня е много вкусен....
Скариди саганаки от моята кухняСкариди саганаки от моята кухня
13 Май
Оставя се на котлона за още една минута. Сервират се веднага с опашките нагоре. Може и да се посипе малко магданоз. Скаридите саганаки от моята кухня са много вкусни! Източник: Кулинарен блог на Мария Митева...
Ризото Миланезе от моята кухняРизото Миланезе от моята кухня
13 Май
Ризотото Миланезе от моята кухня е много вкусно. Източник: италианска кухня Забележка: ВАЖНОТО Е разбъркване, малко течност, разбъркване и разбъркване....
Пилешка супа от моята кухняПилешка супа от моята кухня
13 Май
2
Пилешката супа от моята кухня е много вкусна. Източник: Бележките на Мама...
Крем Брюле от моята кухняКрем Брюле от моята кухня
13 Май
6
Кремът Брюле от моята кухня е готов. Източник: Френска кухня Забележка: Изключително лесен и вкусен десерт. Ползвала съм горелка за приготвяне на карамел от посипаната захар....
Млечна баница от моята кухняМлечна баница от моята кухня
06 Май
Пече се на 180 градуса до хубаво зачервяване или докато млечната баница се отдели от стените на тавичката. Охлажда се. Млечната баница от моята кухня е чудна!...
Мокър сладкиш от турската кухняМокър сладкиш от турската кухня
17 Януари
1
Оставете глазурата да се охлади и разпределете равномерно върху крема на сочния турски сладкиш. Така оформения мокър сладкиш от турската кухня поставете в хладилник, за да стегне за няколко часа преди сервиране....